Wonen met zorg

Als je hersenletsel hebt, gaat wonen soms niet meer vanzelf. Je hebt dan extra zorg of hulp nodig. Bijvoorbeeld met aan- en uitkleden, het huishouden of je financiën. Aan de hand van wat jij kunt en wilt, bepalen we hoe je het beste kunt wonen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Wonen bij InteraktContour

Wonen met 24-uurs zorg op een van onze woonlocaties.

Zelfstandig wonen

Wonen in een eigen woning of appartement van InteraktContour, in de buurt van een woonlocatie. Lees hier meer over in de folder Volledig Pakket Thuis.

Logeren bij InteraktContour

InteraktContour biedt op verschillende woonlocaties de mogelijkheid van logeren. Als je afhankelijk bent van specialistische zorg en ondersteuning kun je hier een weekend of een aantal weken verblijven. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie, een ziekenhuisopname of als tijdelijke ontlasting van de partner. Op deze pagina lees je daar meer over.

Bewoner Martin

"Nergens heb ik zo fijn gewoond. Hier begrijpen ze wat hersenletsel is en hoe men moet omgaan met hersenletsel. Er is professionele begeleiding zodat ik de hulp krijg die ik nodig heb, bijvoorbeeld bij mijn huishouden en administratie. Verder red ik mij zelfstandig."

Lees het verhaal van Martin

Onze woonlocaties

Veelgestelde vragen over wonen met zorg

Waar kan ik terecht met vragen over wonen met zorg?

Vragen over wonen met zorg kun je mailen naar: zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of je kunt bellen met: 0341 - 255 776.

Hoe kom ik aan een eigen woning bij een woonlocatie?

Een begeleider van InteraktContour kan je helpen bij het vinden van een geschikte woonplek. Je betaalt zelf de vaste lasten van de woning, zoals de huur en energiekosten. Als er aanpassingen nodig zijn, worden die gedaan in overleg met de gemeente of de woningbouwvereniging.

Wat is wonen met 24-uurs zorg?

Dan woon je bij InteraktContour, zo zelfstandig mogelijk en met ondersteuning op maat. Je krijgt alle ruimte om aan de slag te gaan met je talenten, ambities en wat je belangrijk vindt in je leven. Professionele medewerkers ondersteunen je hierbij en helpen je om mee te doen in de samenleving.

Ik heb wel eens gehoord van ‘volledig pakket thuis’. Wat is dat?

Met het volledig pakket thuis van InteraktContour woon je in een eigen appartement of huis in de buurt van een van onze woonlocaties. Onze zorg en ondersteuning zijn 24 uur per dag beschikbaar. Download onze folder ‘Volledig Pakket Thuis’ en lees alles over wonen in een eigen woning mét 24 uurs zorg.

Welke zorgtechnologie gebruiken jullie om te helpen met zelfstandig wonen?

We bieden verschillende digitale hulpmiddelen. Een paar voorbeelden:

  • Beeldhorloge
  • Beeldtelefoon (TeleZorg)
  • Een slim medicijndoosje
  • Valdetector Robotstofzuiger

Met onze Uitleenservice kun je digitale hulpmiddelen een tijdje vrijblijvend uitproberen. Meer info hierover kun je opvragen via: uitleenservice@interaktcontour.nl

Hoe meld ik me aan?

Wil je je aanmelden? Mail naar zorgbemiddeling@interaktcontour.nl. Bellen kan ook: 0341-255776.

Is er een wachtlijst?

Soms wel, soms niet. Als er woningen direct beschikbaar zijn, zie je dat op de pagina van de locatie of in de locatiekaart.

Voor de meest actuele gegevens over een eventuele wachtlijst kun je het beste contact met ons opnemen.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden.