Behandeling Harderwijk

Bij de Behandeling Harderwijk bieden we het behandelprogramma Hersenz, een bekende behandelmethode in de Nederlandse zorg. Hersenz bestaat uit verschillende onderdelen. We noemen dat bouwstenen. Hiermee stellen we met jou een passende behandeling samen.

In deze behandeling leer je omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals communicatieproblemen, taalstoornissen, lichamelijke beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen of psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking.

Locaties in de buurt

Veelgestelde vragen over behandeling

Dit kan per e-mail aan: behandeling@interaktcontour.nl. Bellen kan ook. Ons centrale telefoonnummer is0341 - 255 777. Je bereikt ons op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur.

Hersenz is er voor mensen vanaf 18 jaar met niet-aangeboren hersenletsel.

Het behandelprogramma Hersenz wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Je betaalt geen eigen bijdrage. Het kost je wel je eigen risico. Indien je gebruik maakt van fysiotherapie, dan betaal je voor de eerste behandelingen wel een eigen bijdrage. In het document Kosten en vergoedingen behandelprogramma Hersenz vind je alle informatie.

Als een afspraak niet door kan gaan, laat dit dan zo snel mogelijk weten, uiterlijk 24 uur voor de afspraak. Als je niet op tijd afzegt, kun je een rekening krijgen voor de gemiste behandeling. Die kun je niet indienen bij je verzekeraar en moet je dan zelf betalen.

Na ontvangst van je verwijzing vindt binnen ongeveer 4 weken het intakegesprek plaats. Na het intakegesprek start je meestal binnen 6 weken met individuele behandeling. De start van de groepsbehandeling vindt in overleg plaats.

Het behandelprogramma Hersenz duurt gemiddeld 1,5 jaar.

Uit onderzoek blijkt dat dit de resultaten zijn van het behandelprogramma Hersenz:

  • Meer psychisch welzijn
  • Beter functioneren
  • Meer zelfstandigheid
  • Minder zorgvragen
  • Minder belasting voor naasten

Bron: A. Domensino, J.C.M. van Haastregt, J. & C.M. van Heugten (2019): One-year follow-up results of a community-based treatment programme for people with acquired brain injury in the chronic phase, Disability and Rehabilitation.

Het behandelprogramma Hersenz is er voor jou als cliënt, maar ook voor je naasten. Gesprekken met bijvoorbeeld partners maken dus onderdeel uit van het behandeltraject. Het is niet mogelijk dat een partner alleen deelneemt aan de behandeling.

Ja, die zijn er. Twee keer per maand is er een online informatiebijeenkomst. Op de website van Hersenz vind je hier meer informatie over en kun je je aanmelden.

Dit kan per e-mail aan: behandeling@interaktcontour.nll. Bellen kan ook, met ons centrale telefoonnummer: 0341 - 255 777.

Meer weten over het behandelprogramma Hersenz?

Er staat bij ons altijd iemand paraat om jouw vraag te beantwoorden.

Contact
Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.