Begeleidingscentrum Zwolle

Dit begeleidingscentrum is gevestigd in het gebouw van woonlocatie de Koppels. Het is een mooie en nieuwe locatie met veel mogelijkheden.

Activiteiten

Op deze locatie zijn verschillende activiteitenruimtes:

Goed om te weten:


Over dit begeleidingscentrum

De Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)-zorg wordt door de medewerkers gedaan. Er zijn vrijwilligers en stagiaires aanwezig op de locatie.

Faciliteiten

Hoe meld ik me aan voor begeleiding groep of begeleiding thuis in Zwolle?

Als je vanuit de thuissituatie deel wilt nemen aan begeleiding groep in de Koppels kun je hiervoor contact opnemen met het sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle via postbus@swt.zwolle.nl en 038-498 9980 Kijk op www.swtzwolle.nl/dagbesteding voor meer informatie.

Je maakt een afspraak en bespreekt samen met een medewerker van het sociaal wijkteam Zwolle je wensen en doelen. Het sociaal wijkteam beschrijft met jou aan welke doelen en resultaten begeleiding zal bijdragen. Aan de hand van jullie gesprek wordt er een beschikking en een ondersteuningsplan opgesteld. Daarna kun je contact opnemen met InteraktContour.

Heb je een Wlz indicatie?

Heb je een Wlz indicatie of woon je bij de Koppels, dan hoef je uiteraard geen contact op te nemen met het sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle.

Locaties in de buurt

Veelgestelde vragen over begeleiding groep

Dat kan door het contactformulier in te vullen. Bellen kan ook. Ons telefoonnummer is 0341 - 255 777.

We zijn meestal van maandag tot en met vrijdag open en bieden 10 dagdelen begeleiding groep. Aan de hand van jouw indicatie/beschikking kijken we welke dagen en dagdelen aansluiten bij jouw hulpvraag.

Op onze locaties werken we aan de hand van modules. Modules zijn de bouwstenen waaruit het programma van jouw begeleiding groep bestaat. Binnen elke module werk jij aan de dingen die belangrijk voor jou zijn. Je kunt één of meerdere modules tegelijk volgen:

  • Je netwerk werkt >> Het netwerk van de cliënt uitbreiden, versterken en activeren
  • Fit & Vitaal >> Gezondheid en vitaliteit behouden of verbeteren
  • Eigen Regie >> Zelfredzaamheid behouden of vergroten
  • Vaardig & Creatief >> Vaardigheden versterken en ontwikkelen met behulp van creatieve activiteiten
  • Talent & Ambitie >> Ambities en talenten leren herkennen en inzetten
  • Communicatie >> Communicatieve en sociale vaardigheden behouden en ontwikkelen

Bekijk hier het filmpje waarin cliënten vertellen hoe zij de modules inzetten om hun persoonlijke doelen te realiseren.

Waar je begeleiding groep is, hangt af van waar je woont. Op de kaart hierboven kun je zien waar onze begeleidingscentra zitten. We leren je in een training hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer, of we zorgen voor vervoer. Voor dat laatste heb je wel een indicatie nodig.

Als je niet zelfstandig kunt komen, heb je ook een indicatie/beschikking voor het vervoer nodig. Vraag deze tegelijk aan met de begeleiding groep. Wij kunnen je daarbij helpen.

Dit hangt af van hoe groot de locatie is. We bieden de activiteiten in kleine overzichtelijke groepjes aan.

In het begeleidingscentrum zijn altijd professionele begeleiders aanwezig die de activiteiten begeleiden. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig.

Naast begeleiding bieden we ook zorg, zoals hulp bij toiletgang, hulp bij eten of medicatieherinnering en -verstrekking.

Op de website www.booghgoed.nl worden producten verkocht die zijn gemaakt in de begeleidingscentra van InteraktContour.

Bezoek onze webwinkel voor een uniek of stijlvol cadeau, voor jezelf of een ander!

Op deze pagina lees je alles over werken bij InteraktContour en vind je onze vacatures.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.