Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Wonen

Als je hersenletsel hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt bij bepaalde dingen. Overzicht houden over het huishouden is lastig of het aan- en uitkleden lukt je niet alleen. Jij en de mensen om je heen denken na over een belangrijke vraag: hoe kun jij het beste wonen? InteraktContour biedt verschillende mogelijkheden. Wat het beste bij je past en waar je ook voor kiest: medewerkers van InteraktContour helpen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat is er mogelijk?


Ervarings
Verhaal

Lia en Frans zijn nog steeds trots op hun zoon Alain (46), ook al is er veel veranderd. Alain kon goed leren op school en wilde later arts worden. Later was hij sommelier in hun visrestaurant. “Hij kon de perfecte wijn bij elk gerecht vinden!” Nu hij hersenletsel heeft, zijn er beperkingen, gedragsveranderingen en kan Alain helaas zijn dromen niet meer waarmaken. Ook kan hij niet meer zelfstandig wonen. Lia: “Gelukkig wordt hij goed opgevangen bij InteraktContour.”

Lees het verhaal


Wonen met zorg
Heb je 24 uur per dag professionele zorg en ondersteuning nodig? Dan kun je wonen in een van onze locaties. Ook hier woon je zo zelfstandig mogelijk. Uiteraard in een prettige omgeving en goede sfeer, zodat jij je thuis voelt.

Volledig Pakket Thuis

Voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar toch 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Download de flyer (PDF)
Vraag papieren flyer aan

Wonen bij InteraktContour

Voor mensen die niet langer thuis kunnen wonen, omdat ze 24 uur per dag verzorging en/of verpleging nodig hebben.

Download de flyer (PDF)
Vraag papieren flyer aan

Administratie & Financiën

Voor mensen die het moeilijk vinden om de post en financiën op orde te krijgen en te houden.

Download de flyer (PDF)
Vraag papieren flyer aan


Zorg aanvragen
Wil je graag door InteraktContour verder geholpen worden? Meld je dan aan.

Volledig Pakket Thuis
Je woont in je eigen huis, maar je kunt niet alles meer alleen. Daar kan InteraktContour je bij helpen. Samen met jou en de mensen om je heen kijken we hoe je je doelen kunt bereiken. Je kunt dag en nacht rekenen op de medewerkers van InteraktContour. We komen op vaste tijden bij je thuis. Buiten die vaste bezoeken kun je ons ook altijd bellen als er iets aan de hand is of als je een vraag hebt. We komen dan naar je toe of overleggen via de telefoon of iPad met je. Een veilig idee.

Zelfstandig wonen in de buurt van een woonlocatie
Vind je het prettig om zorg en ondersteuning altijd dichtbij te hebben? Dan zijn er appartementen van InteraktContour die vlakbij een woonlocatie liggen. In zo’n appartement woon je zelfstandig, maar kun je ook gebruik maken van de mogelijkheden die de locatie biedt. Met elkaar onderzoeken we hoe jij zo zelfstandig en prettig mogelijk wilt wonen.

Wonen op een woonlocatie
Heb je meer ondersteuning nodig? Dan kun je op één van de woonlocaties van InteraktContour terecht. Deze woonlocaties liggen meestal midden in een wijk of buurt, vlakbij allerlei voorzieningen waar je makkelijk naar toe kunt. Bekijk hier al onze woonlocaties.

In de gezamenlijke ruimtes ontmoet je andere mensen bij een kop thee of koffie of je eet er samen. Overdag zijn er mogelijkheden voor dagbesteding of werk en kun je deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten.

Op de woonlocaties is 24 uur per dag goede, professionele zorg aanwezig. De zorg is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat je zo zelfstandig mogelijk woont. Daar werken we met elkaar aan. 

Bekijk het overzicht van alle beschikbare woningen

Logeren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Zorgen voor je naaste met niet-aangeboren hersenletsel doe je met liefde. Soms kost dat veel energie en heb je even tijd voor jezelf nodig. Dan is het fijn dat je de zorg en ondersteuning voor je naaste een korte periode uit handen kunt geven. En er dan op kunt vertrouwen dat die met dezelfde toewijding en aandacht wordt gegeven.
 
InteraktContour biedt op verschillende woonlocaties de mogelijkheid van logeren. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die afhankelijk zijn van specialistische zorg en ondersteuning kunnen hier een weekend of een aantal weken verblijven. Bijvoorbeeld bij vakantie, een ziekenhuisopname of als tijdelijke ontlasting van de partner.
 
Logeren in Overijssel of Gelderland
InteraktContour heeft logeermogelijkheden op woonlocaties in Overijssel en Gelderland. Vaak midden in een wijk met allerlei voorzieningen in de buurt. Iedere woonlocatie heeft een gezellige woonkamer waar samen koffie wordt gedronken en samen wordt gegeten. Daarnaast is er de mogelijkheid om dagbesteding te volgen of mee te doen aan gezamenlijke activiteiten. Zowel overdag, als ’s avonds en ’s nachts is er zorg en ondersteuning aanwezig.
 
Logeren kan op de volgende locaties Met zorg en ondersteuning
Wil je gebruikmaken van een van de logeermogelijkheden, dan maken we graag eerst kennis met elkaar. We bespreken dan welke zorg en ondersteuning nodig is en wat eventuele wensen en mogelijkheden zijn voor dagbesteding. Voor logeren is een Wlz-zorgindicatie (Wet langdurige zorg) nodig of toestemming vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van jouw gemeente.
 
Meer weten?
Neem dan contact op met Miranda Geertsma van Zorgbemiddeling via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of via 0341 255 776. Zij vertelt je graag meer.

24 uur per dag
Je kunt ook 24 uur per dag een beroep te doen op professionele zorg en ondersteuning van InteraktContour. Dit is soms mogelijk vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Het kan ook zijn dat je wilt wonen in een locatie van InteraktContour. Waar vind je onze woonlocaties?

Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven