Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Deventer - Landsherenpoort

Woonlocatie Landsherenpoort

Landsherenlaan 127
7415 XH Deventer
T. 0570 61 77 55
E. landsherenpoort@interaktcontour.nl

Over Landsherenpoort

Bij Landsherenpoort woon je zelfstandig maar kun je wel 24-uur per dag een beroep doen op zorg en ondersteuning. Overdag en ’s avonds zijn er medewerkers op de locatie aanwezig. ’s Nachts is zorg beschikbaar op afstand die je kan oproepen via het zorgoproepsysteem. Wonen bij Landsherenpoort is op basis van Zorg met Verblijf. .

De locatie bestaat uit 2 gebouwen, elk met drie woonlagen. De appartementen zijn gelegen op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping en bereikbaar per lift. Er is een gemeenschappelijk woonkamer waar gezamenlijk koffie kan worden gedronken en ook samen kan worden gegeten.

Over de woning

De moderne appartementen hebben een royale woonkamer, een keuken met inductiekookplaat, een ruime badkamer met douche, toilet en wastafel, een slaapkamer, hal met bergkast en een inpandig balkon. De appartementen zijn drempelvrij en voorzien van brede schuifdeuren en daardoor rolstoeltoegankelijk.

Over de omgeving

De woonlocatie is vernoemd naar de buurt Landsherenkwartier. Dit is één van de vier buurten in de wijk Keizerlanden in Deventer. Een groene buurt waar het prettig wonen is. De locatie ligt op loopafstand van een prachtig park en het winkelcentrum Keizerslanden. Ook het centrum van Deventer is nabij.

Belangstelling?

Spreekt locatie Landsherenpoort je aan? En wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn?
Neem dan contact op met Sofia Gemser 06 82 94 57 58 via email s.gemser@interaktcontour.nl
 

Ook in Deventer

In Deventer hebben we 2 woonlocaties. Kijk voor meer informatie over onze andere locatie op Woonlocatie Spikvoorde.
Naast wonen bieden we in Deventer ook de mogelijkheid om dagbesteding te volgen en bieden we behandeling en individuele begeleiding.

Paula Adolfsen

Teamleider

T: 06 23 75 54 63

E: p.adolfsen@interaktcontour.nl


Sofia Gemser

Zorgbemiddelaar

T: 06 82 94 57 58

E: s.gemser@interaktcontour.nl

“Fijn dat ik er niet meer alleen voor sta!”

“Op mijn 16e werd ik ziek en op een hersenscan en bleek ik een tumor te hebben zo groot als een walnoot. Ik werd direct geopereerd. Na dertig bestralingen was ik genezen en kon de revalidatie beginnen. De tumor had de hersenen flink beschadigd. Ik moest met allerlei beperkingen leren omgaan. Na de revalidatie ging ik weer naar school, ik zat op de havo maar we wisten dat dat niet meer haalbaar was en daarom ging ik naar het vmbo. Dat was pittig, door weinig energie en concentratieproblemen kon ik het tempo niet goed bijhouden. Uiteindelijk haalde ik wel mijn diploma.
 

Moeilijkste periode

Daarna wilde ik graag de opleiding Media en Vormgeving doen en ging zelfstandig wonen met ambulante begeleiding. Dit werd misschien nog wel de moeilijkste periode van mijn leven. Om te wonen tussen allemaal studenten die meer kunnen dan ik en die niet weten wat ik had meegemaakt, voelde heel erg eenzaam. Na een half jaar moest ik stoppen, het ging niet meer. Gelukkig vond ik deze woonlocatie bij InteraktContour. Ik moest wel een drempel over hoor! Als jongere wil je de wijde wereld in, vrijheid voelen. Je wilt niet dat er voor je gezorgd wordt in een zorgorganisatie. Ik dacht dat er veel regels waren en dat er veel van mij werd verwacht. Maar dat is helemaal niet zo.
 

Niet meer alleen

Ik leef heel zelfstandig, maar ik kan wel aanschuiven bij het eten of koffiemomenten als ik gezelschap wil. Inmiddels heb ik twee goede vrienden hier. We herkennen elkaars verhaal en inspireren elkaar. En bij mijn begeleiders kan ik terecht als ik ze nodig heb. Het is fijn om te weten dat ik er niet meer alleen voor sta.
 

Dromen voor de toekomst

Dromen voor de toekomst? Ja die zijn er zeker! Ik zou buddy willen worden van jongeren die ook met hersenletsel te maken krijgen. Misschien kan ik hen helpen met mijn ervaringen.  Ook zou ik graag nog eens een boek uitgeven. Ik schrijf veel over wat ik heb meegemaakt. Ik zou graag andere jongeren met hersenletsel willen meegeven dat er goede hulp is en dat wonen op een locatie als deze heel erg fijn kan zijn!”

 


Daniël van Hemert (25), bewoner Landsherenpoort Deventer