Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Almere - het Octet

Woonlocatie het Octet

Maria Callasstraat 5
1311 LK Almere
T. 036 536 14 41
E. octet@interaktcontour.nl
De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen je leven veranderen. Niet iedereen kan het zien, maar jij ervaart dagelijks de consequenties. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan hersenletsel gegeven. Dit begint bij InteraktContour, waar je kan wonen met zorg in Almere wanneer je niet volledig zelfstandig kan leven. Woonlocatie het Octet bestaat uit appartementen met 24-uurs zorg van professionals.
 

Begeleid wonen met je eigen appartement

Wanneer je niet volledig zelfstandig kan wonen, biedt begeleid wonen in Almere een uitkomst. Hier woon je zelfstandig in een appartement van InteraktContour. Zelfstandig, maar met 24-uurs zorg tot je beschikking.

Het Octet ligt in de Muziekwijk in Almere-Stad. Het is een rustige en ruime wijk waar veelal wat oudere mensen wonen. Op vrij korte (loop)afstand van het Octet vind je het gezondheidscentrum en een klein winkelcentrum met een supermarkt. Achter het Octet ligt een dierenwei.

De woonlocatie is gehuisvest in een zeshoekig, licht gebouw. Er zijn 10 appartementen, waaronder 4 rolstoeltoegankelijke appartementen op de begane grond. Ieder bewoner heeft een eigen appartement, met een eigen voordeur, woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, berging en hal.  De eerste verdieping is bereikbaar met een lift. Op de begane grond vind je een gezamenlijke woon- en eetkamer.


Persoonlijk plan op maat gemaakt met professionals

InteraktContour is er voor mensen die de gevolgen van hersenletsel ervaren. Dagelijkse taken gaat niet meer als vroeger. Dit belemmert je of zorgt voor minder overzicht. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. Aan- en uitkleden gaat niet meer gemakkelijk. De dagelijkse omstandigheden is voor iedereen anders.

En omdat het voor iedereen anders is, werkt InteraktContour eerst aan een persoonlijk plan op maat. Wat heb je nodig, waar loop je tegen aan en wat gaat er goed? Samen bekijken we de mogelijkheden en ontwikkelen we een trajectplan. Zo maken we stappen in het leven met hersenletsel.


Thuis wonen met zorg ook mogelijk

Kan je nog gewoon in je eigen woning wonen, maar heb je wel hulp nodig? InteraktContour heeft dan een speciaal zorgpakket: het Volledig Pakket Thuis (VPT). Dan woon je in je eigen vertrouwde omgeving en krijg je de vereiste zorg. 24 uur per dag.


Meerdere locaties in Almere

In Almere beschikken we over nog drie andere woonlocaties voor mensen met hersenletsel:
 
Bovendien bieden wij onze zorg niet enkel bij onze woonlocaties aan. Ook kun je in Almere terecht voor:


 

Monique Turksma

Teamleider

T: 06 13 00 18 05

E: m.turksma@interaktcontour.nl