Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Almere - het Kwartier

Woonlocatie het Kwartier

Nederlandstraat 38
1363 DB Almere
T. 036 536 93 90
E. kwartier@interaktcontour.nl

Ervaar je de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel? Heb je moeite met de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden? Dit kan je leven belemmeren. InteraktContour is er voor mensen die hersenletsel hebben en moeilijkheden ervaren. Wij beschikken over diverse woonlocaties, waaronder het Kwartier in Almere.

Begeleid wonen met 24-uurs zorg

Heb je moeite met communiceren? Of misschien met het aan- en uitkleden? De gevolgen van hersenletsel belemmeren je in het dagelijks leven? Dan biedt begeleid wonen met zorg een uitkomst. Locatie het Kwartier in Almere beschikt over zelfstandige appartementen, waarbij je professionele zorg tot je beschikking hebt. Zo heb je privacy, maar kan je altijd hulp ontvangen en aan je sociale contacten werken met overige bewoners.

Het Kwartier is een woonlocatie in de nieuwe wijk Almere Poort. De locatie is gevestigd in hetzelfde gebouw als Dagbesteding Almere, locatie de Plint (begane grond) en Begeleiding Thuis team Almere. Woonlocatie het Kwartier heeft appartementen op de 3e en 4e verdieping. In de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte kun je samen met andere bewoners eten en koffie en thee drinken.
 

Wonen en behandeling op maat

InteraktContour is er voor mensen die de gevolgen van hersenletsel ervaren. Dagelijkse taken gaan niet meer als vroeger. Dit belemmert je of zorgt voor minder overzicht. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. De dagelijkse omstandigheden is voor iedereen anders.

En omdat het voor iedereen anders is, werkt InteraktContour eerst aan een persoonlijk plan op maat. Wat heb je nodig, waar loop je tegen aan en wat gaat er goed? Samen bekijken we de mogelijkheden en ontwikkelen we een trajectplan. Zo maken we stappen in het leven met hersenletsel.
 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 

In Almere beschikken we over nog drie andere woonlocaties voor mensen met hersenletsel.
Bovendien bieden wij onze zorg niet enkel bij onze woonlocaties aan. Ook kun je terecht voor:

Monique Turksma

Teamleider

T: 06 13 00 18 05

E: m.turksma@interaktcontour.nl