Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen
1 logeerplek vrij

Begeleid zelfstandig wonen Enschede - de Zuiderval

Woonlocatie de Zuiderval

Getfertplein 13
7512 HJ Enschede
T. 053 430 84 72
E. zuiderval@interaktcontour.nl
Woning op afstand van de woonlocatie. Alleen geplande zorg en begeleiding mogelijk.
Zorg en alarmering wordt vanuit de thuiszorg ingezet. Geplande begeleiding vanuit de woonlocatie
Gelijkvloerse woning BGG met keuken, 1 slaapkamer, Badkamer, berging en tuintje met achteringang.

Er is ook een logeerplek beschikbaar. Deze is alleen geschikt voor een lopende cliënt. 
 
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie de Zuiderval in Enschede leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Woonlocatie de Zuiderval is bestemd voor volwassen mensen met hersenletsel.
 

Je eigen appartement

Woonlocatie de Zuiderval ligt in een wooncomplex in het centrum van Enschede. Elke bewoner heeft een eigen, individueel aangepaste woning van ongeveer 60 m². Elk appartement bestaat uit een hal, een woonkamer met open keuken, een open hobby-/slaapruimte en een toilet-/doucheruimte. Er is ook een logeerappartement, met eigen badkamer, bed, kast en tv.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Zuiderval, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Logeren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Woonlocatie de Zuiderval biedt ook logeermogelijkheden. Om tijdelijk je naaste te ontlasten, of bijvoorbeeld bij een vakantie of ziekenhuisopname. Wil je meer weten over onze logeermogelijkheden? Klik dan hier, of neem contact op met zorgbemiddeling via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of via 0341 255 776.
 

Ook in Enschede

Woonlocatie de Bontweverij
Woonlocatie Perikplein
Woonlocatie Geert de Leeuwhuis
Logeerplek Perikplein
Dagbesteding Enschede, locatie Hogeland
Dagbesteding Enschede, locatie de Bothof
Individuele begeleiding Enschede
Behandeling Enschede
 

Diny Ruessink

Teamleider

T: 06 51 25 30 16

E: d.ruessink@interaktcontour.nl


Sofia Gemser

Zorgbemiddelaar

T: 06 82 94 57 58

E: s.gemser@interaktcontour.nl

"Eindelijk op mijn plek"

Ik woon sinds augustus 2015 op woonlocatie Zuiderval in Enschede. Hier voel ik me echt op mijn plek. Eindelijk. Sinds het hersenletsel dat ik door een motorongeluk opliep, ben ik lang zoekend geweest.
 
In 1981, ik was toen 21, liep ik als gevolg van een motorongeluk hersenletsel op. Mijn toekomst viel in duigen. Ik zou medicijnen gaan studeren en op kamers gaan wonen. Door mijn hersenletsel kon ik dat niet meer. 
 
Ik heb last van overprikkeling waardoor het af en toe een kermis in m’n hoofd is. Ook heb ik een slecht korte termijn geheugen. Het gebeurt regelmatig dat ik bijvoorbeeld voor tomaten naar de winkel ga en thuiskom met een komkommer. Daarnaast lukt het me niet om mijn eigen huishouden te organiseren en mijn administratie op orde te houden. Inmiddels weet ik dat ik een echte hersenletsel patiënt ben. Maar 35 jaar geleden was er nog weinig bekend over hersenletsel en de gevolgen. Ik heb zelfs nog in een psychiatrische inrichting gezeten. Daar hoorde ik natuurlijk helemaal niet thuis!
 
In de jaren die volgden heb ik geprobeerd om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Ik heb zelfs nog bij de politie als arrestantenwacht gewerkt. Ik had werkelijk overal post-its hangen om niets te vergeten. Na anderhalf jaar ging het echt niet meer. Het lukte me niet om alle ballen in de lucht te houden. Ik ben bij de sociale werkplaats gaan werken. Daar zette ik technische apparaten in elkaar. Leuk werk maar helaas kon ik na 6 jaar het werk lichamelijk niet meer aan. Nu zit ik in de WAO.
 
Ik heb in verschillende plaatsen in Nederland gewoond, ik heb samengewoond, begeleid zelfstandig gewoond en bij gebrek aan beter heb ik zelfs nog in een verzorgingshuis gewoond. Je kunt dus wel zeggen dat ik letterlijk en figuurlijk rondgezworven heb voordat ik bij InteraktContour terecht kwam. Hier woon ik nu ruim 2 jaar. Nergens heb ik zo fijn gewoond als op de Zuiderval. Hier begrijpen ze wat hersenletsel is én er is professionele begeleiding. Ik krijg de hulp die ik nodig heb, bijvoorbeeld bij mijn huishouden en administratie. Verder red ik mij zelfstandig. Als ik erg last heb van overprikkeling kook en eet ik thuis en als ik me goed voel eet ik gezellig samen met de andere bewoners mee. Ik verveel me niet. Bij mooi weer maak ik een wandelingetje of ga er op uit met mijn scootmobiel. En de binnenstad is lekker dichtbij. Het is hier goed en mooi wonen.

Martin Sanders (55)