Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Emmeloord - de Obelisk

Woonlocatie de Obelisk

Toutenburgh 89
8303 CX Emmeloord
T. 0527 62 46 00
E. obelisk@interaktcontour.nl
Plaatsing is tot nader orde uitgesteld
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Op woonlocatie de Obelisk in Emmeloord helpen we je om zo zelfstandig mogelijk te wonen maar krijg je alle zorg en ondersteuning waar het wél nodig is.
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

In woonlocatie de Obelisk wonen mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische (spier)ziekte. Bij ons woon je met de zorg of begeleiding die jij nodig hebt. De een redt zich vrij zelfstandig, de andere bewoner heeft meer ondersteuning nodig. Voor de nacht werken we samen met een thuisorganisatie. Als dat nodig is, gebruiken we digitale hulpmiddelen. Zoals een beeldtelefoon, beeldhorloge of valdetector.

De locatie

Woonlocatie de Obelisk is gevestigd in wooncentrum Toutenburgh in Emmeloord. Beneden in de flat is een gemeenschappelijke ruimte waar activiteiten worden georganiseerd en waar je ook andere flatbewoners van buiten de Obelisk tegenkomt.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Obelisk, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.
 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt.
 

Ook in Emmeloord

Dagbesteding Emmeloord
Individuele begeleiding Emmeloord
 

Fennie Marissen

Teamleider

T: 06 51 01 79 33

E: f.marissen@interaktcontour.nl


Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl

“De begeleiding is van hoge kwaliteit”

“Op mijn 40e verjaardag zei iemand tegen mij: nu begint je leven pas. Vlak daarna viel ik 15 meter naar beneden van een stijger. Vanaf dat moment zag het leven er heel anders uit, maar niet in positieve zin. Ik had een boomkwekerij, was getrouwd en had twee kinderen. Na de val had ik niet alleen een dwarslaesie, mijn hersenen waren ook beschadigd. Ik verloor mijn bedrijf, maar ook mijn gezin. Hersenletsel veranderde mijn karakter. Ik was emotioneel. Mijn vrouw kon dat niet aan en ging bij me weg. Mijn kinderen zag ik ook nog maar weinig. Na een lange revalidatie kon ik niet meer zelfstandig wonen.

Sinds 4 jaar woon ik in een appartement op Woonlocatie de Obelisk in Emmeloord van InteraktContour. Ik vind het hier fijn. Ik heb een ruim appartement dat ik zelf heb ingericht. De begeleiding is van hoge kwaliteit. Ik heb als doelstelling om over een paar jaar zelfstandig te gaan wonen, stap voor stap werk ik daar met behulp van de begeleiders naar toe. Verder heb ik goed contact met een aantal bewoners hier. We komen bij elkaar over de vloer voor een kop koffie. Ik ontmoet ook mensen op de dagbesteding en in de kerk. Mijn dochter zie ik gelukkig weer regelmatig. Als ik mijn leven een cijfer moest geven, zou dat weer een ruime voldoende zijn.”Johan Bastianen (52)