Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Raalte - Meidoorn

Woonlocatie de Meidoorn

Lindehof 2
8102 GS Raalte
T. 0572 34 50 30
E. meidoorn@interaktcontour.nl
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie de Meidoorn in Raalte leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Woonlocatie de Meidoorn is bestemd voor mensen met hersenletsel en voor mensen het een lichamelijke beperking of een chronische ziekte. De Meidoorn begeleidt ook mensen die in de buurt van de woonlocatie wonen.
 

Ligging vlakbij het centrum

Het appartementencomplex ligt aan de Lindehof in Raalte. Je woont hier vlakbij het centrum met winkels en andere voorzieningen.
Dichtbij deze locatie hebben we nog vier woningen. 
 

10 appartementen

Het appartementencomplex aan de Lindehof bestaat uit 10 appartementen (1 tweepersoons-appartement). Elk appartement bestaat uit een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer met toilet. De keuken heeft o.a. een combimagnetron en een elektrische kookplaat (2 platen). Vanuit de slaapkamer kun je naar het terras. In de grote, gezamenlijke ruimte kun je samen met andere bewoners koffie drinken, eten en televisiekijken. 
De vier woningen vlakbij het complex bestaan uit een woonkamer, keuken en douche. Alles zit op de begane grond.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Meidoorn, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.
 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)


Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt.
 

Ook in Raalte

Behandeling Raalte
Dagbesteding Raalte (Schuilenborg)
Individuele begeleiding Raalte


Marian van der Meer

Teamleider

T: 06 22 44 33 76

E: m.v.d.meer@interaktcontour.nl


Sofia Gemser

Zorgbemiddelaar

T: 06 82 94 57 58

E: s.gemser@interaktcontour.nl

"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"

“Toen ik drie jaar was kreeg ik leukemie. De bestralingen beschadigden mijn hersenen en veroorzaakten ook nog een hersentumor. Ik heb in de jaren geprobeerd een gewoon leven te leiden. Naar een gewone school en ik wilde een vak leren: automonteur. Maar dat ging helemaal niet. Sinds 11 jaar woon in hier op woonlocatie de Meidoorn. Ik heb mijn eigen appartement. Alle bewoners hier zitten in dezelfde situatie, we begrijpen elkaar. Dat is fijn. Vroeger op school werd ik gepest omdat ik anders was. Ik vermaak me hier wel. Ik ga drie dagen in de week naar dagbesteding waar ik schilder of met houtbranden aan de slag ga. In mijn appartement bouw ik met LEGO of zit ik op de computer. Ik woon dicht bij het centrum van Raalte dus ik pak regelmatig de fiets voor een boodschap. De begeleiding is goed. Ik heb er een hekel aan als mensen me willen helpen terwijl ik het zelf kan, dus ik geef zelf aan waar ik hulp bij nodig heb. Ze zijn er 24 uur per dag, een druk op de knop en je krijgt hulp. Dat voelt veilig. Ik kan met alles bij ze terecht. Ondanks alle omstandigheden probeer ik er wat van te maken. Gelukkig heb ik hier een maatje waar ik lekker mee kan ouwehoeren en grappen uit kan halen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!”


John Eekma (33)