Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Nunspeet - de Brem

Woonlocatie de Brem

Van Hallstraat 5
8072 BA Nunspeet
T. 06 54 71 85 04
E. brem@interaktcontour.nl
Heb je last van de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie de Brem in Nunspeet leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Woonlocatie de Brem is bestemd voor volwassen mensen met hersenletsel. De Brem ligt aan de rand van Nunspeet, vlakbij winkelcentrum Binnenhof en de bossen. Kortom: veel vrijheid en weinig prikkels.
 

Je eigen appartement of aanleunwoning

In de Brem wonen voornamelijk senioren. Op de eerste verdieping zijn zes appartementen beschikbaar voor cliënten van InteraktContour. Op de benedenverdieping is nog een appartement. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een bergruimte. Je hebt ook je eigen balkon én een schuurtje.

Op de begane grond is een kantoorruimte. Je kunt hier twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) koffiedrinken, samen met andere bewoners en met medewerkers. Je bent welkom als je daar zin in hebt.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En: wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Brem of thuis, met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.
 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Ook in Nunspeet

Woonlocatie Espalier
Woonlocatie Kalkuur
Dagbesteding Nunspeet
Individuele begeleiding Nunspeet
Bestuursbureau InteraktContour 

Hanneke Maljaars

Teamleider

T: 06 83 98 99 93

E: h.maljaars@interaktcontour.nl


Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl

“Ik heb alle vrijheid en sta er toch niet alleen voor!”

“Het is hier rustig, ik krijg weinig prikkels maar als ik behoefte heb aan gezelschap dan loop ik even naar beneden om koffie te drinken met de andere bewoners. De begeleiders zijn erg vriendelijk en menswaardig. Elke week komt mijn persoonlijk begeleider bij mij om met mij te praten. Ze vraagt waar ik tegenaan loop, of ik vragen heb. Soms gaan we samen iets doen, ik wist niet waar de  bibliotheek zat, de eerste keer ging ze even mee.
 

Normaal leven

En.. ik heb het nog nooit gedaan, maar als er iets aan de hand is, dan hoef ik maar op de knop te drukken en dan krijg ik hulp. Dat idee geeft me een gevoel van veiligheid en dat is heel belangrijk voor me. Ik heb veel meegemaakt. Ik ben in mijn jeugd van een paard gevallen en kwam onder een auto terecht. Ik wilde graag een normaal leven dus heb heel hard gewerkt op school en zelfs de lerarenopleiding gedaan. Maar helaas werd ik arbeidsongeschikt verklaard en heb ik niet kunnen werken. Achteraf begreep ik eigenlijk pas waarom dat niet gaat. Ik heb ook wel even zelfstandig gewoond, maar sinds anderhalf jaar woon ik hier.
 

Ik kijk naar wat ik nog wel kan

Drie dagen in de week ga ik naar de dagbesteding. Dit geeft structuur in de week en ik leer er dingen.  Ik heb als doel gesteld om beter met de computer te leren omgaan en ik wil beter leren rekenen. Het is goed om bezig te blijven, met lijf en hoofd. Ik heb geleerd om te kijken naar de dingen die ik nog wel kan. Ik kan nog lekker voor mezelf koken bijvoorbeeld.  Zelfstandig de stad in. Ik ben heel erg blij met dit appartement. Ik heb alle vrijheid en sta er toch niet alleen voor. Precies wat ik nodig heb. “

 

Iris Rijniers, bewoonster woonlocatie De Brem in Nunspeet