Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Dronten (de Ark)

Woonlocatie de Ark

De Tros 1
8251 LG Dronten
T. 0321 33 63 62
E. wl.d.ark@interaktcontour.nl
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie De Ark in Dronten leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je alle zorg en ondersteuning die je wel nodig hebt.
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Woonlocatie De Ark (geopend in 2009) is bestemd voor volwassen mensen met hersenletsel.

De ligging

De Ark ligt nabij de gezellige dorpskern van Dronten. Op nog geen 500 meter vind je talrijke winkeltjes.
 

Je eigen appartement

Je woont hier zelfstandig in je eigen appartement. Elk appartement bestaat uit woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. In de gezamenlijke ruimte kun je andere bewoners ontmoeten en samen koffie en thee drinken. Ook kun je hier gezamenlijk eten. De maaltijden zijn koelvers. Af en toe kookt een vrijwilliger of medewerker.

Voor de dagbesteding gaan de meeste bewoners naar Dagbesteding Dronten. Andere vormen van dagbesteding zijn begeleid werk, sociale werkplaats en activiteiten elders.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Ark, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.

 

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Ook in Dronten

Dagbesteding Dronten
Individuele begeleiding Dronten 

Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl


Alies Vroom

Teamleider

T: 06 83 80 01 61

E: a.vroom@interaktcontour.nl