Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Almere - de Archipel

Woonlocatie de Archipel

Poƫziestraat 280
1321 HW Almere
T. 036 202 09 25
E. archipel@interaktcontour.nl
De gevolgen van hersenletsel ervaar je vrijwel dagelijks. Zelfstandig wonen lukt dan niet altijd meer. Belemmert dit jouw leven? Dan is er altijd iets mogelijk bij InteraktContour. Wij beschikken over diverse woonlocaties in Almere, waaronder woonlocatie de Archipel.


Begeleid wonen met je eigen appartement

Wanneer je niet volledig zelfstandig kan wonen, biedt begeleid wonen in Almere een uitkomst. Hier woon je zelfstandig in een appartement van InteraktContour. Zelfstandig, maar met 24-uurs zorg tot je beschikking.

Woonlocatie de Archipel ligt in de Literatuurwijk, in het gezondheidscentrum. InteraktContour huurt hier acht appartementen van de Zorggroep Almere. Elk appartement heeft een eigen voordeur en hal, een ruime woonkamer met open keuken, een (deels afgescheiden) slaapkamer en een bergruimte. De appartementen van InteraktContour liggen enigszins verspreid op de tweede verdieping. Eén appartement is ingericht als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.


Werken aan doelen met een plan op maat

InteraktContour is er voor mensen die de gevolgen van hersenletsel ervaren. Dagelijkse taken gaat niet meer als vroeger. Dit belemmert je of zorgt voor minder overzicht. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. Aan- en uitkleden gaat niet meer gemakkelijk. De dagelijkse omstandigheden is voor iedereen anders.

En omdat het voor iedereen anders is, werkt InteraktContour eerst aan een persoonlijk plan op maat. Wat heb je nodig, waar loop je tegen aan en wat gaat er goed? Samen bekijken we de mogelijkheden en ontwikkelen we een trajectplan. Zo maken we stappen in het leven met hersenletsel.


Thuis wonen met zorg ook mogelijk

Kan je nog gewoon in je eigen woning wonen, maar heb je wel hulp nodig? InteraktContour heeft dan een speciaal zorgpakket: het Volledig Pakket Thuis (VPT). Dan woon je in je eigen vertrouwde omgeving en krijg je de vereiste zorg. 24 uur per dag.


Meerdere woonlocaties in Almere

In Almere beschikken we over nog drie andere woonlocaties voor mensen met hersenletsel.
Bovendien bieden wij onze zorg niet enkel bij onze woonlocaties aan. Ook kun je terecht voor:


 

Irene Spiekerman van Weezelenburg

Teamleider

T: 06 36 43 40 20

E: i.spiekerman@interaktcontour.nl