Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Rijssen-Holten

Dagbesteding Rijssen-Holten

Leijerweerdsdijk 11
7461 PN Rijssen
T. 06 43 58 91 73
E. rijssen-holten@interaktcontour.nlHeb je hersenletsel (NAH)? En wil je graag allerlei vaardigheden (opnieuw) leren of onderhouden? Welkom bij Dagbesteding Rijssen-Holten. De dagbesteding is gevestigd in een gebouw bij manege Achter ’n Bos, gelegen in het buitengebied van Rijssen. Je kijkt uit op bossen en weilanden.

 
Voor wie is Dagbesteding Rijssen-Holten?

Bij Dagbesteding Rijssen-Holten komen mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor.
 

Wat ga je doen?

De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij Dagbesteding Rijssen-Holten doe je de activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden, talenten en ambities. Die zijn gericht op het aanleren, trainen en onderhouden van vaardigheden. Je kunt hier in alle rust werken, activiteiten doen en jouw mogelijkheden vergroten. Ook begeleid vrijwilligerswerk behoort tot de mogelijkheden.
 

Dan een plan op maat

Daarna maken we een plan op maat. Dat doen we samen met jou en met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Want we doen het graag sámen.
 

Aan de slag bij de dagbesteding

In de dagbesteding werk je aan jouw eigen doelen. Dat doe je individueel, maar ook samen met andere deelnemers. We gebruiken zes modules:
 
Je netwerk werkt
Het is fijn als je terecht kunt bij mensen die je kent. Familie, vrienden en buren. Dat heet: het sociaal netwerk. Bij ons leer je hoe je je netwerk uitbreidt, versterkt en behoudt.
 
Eigen regie
Bij ons leer je hoe jij je zo goed mogelijk kunt redden in het leven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk en recreatie, financiën, psychische gezondheid en sociale relaties. Dat heet: eigen regie.
 
Talent & ambitie
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten. Je ontwikkelt deze talenten en gaat daarmee aan de slag. Bijvoorbeeld in de dagbesteding of met (vrijwilligers)werk.
 
Fit & vitaal
Hoe fit voel jij je? En hoe gaat het met bewegen? Bij ons werk je aan conditie en gezondheid. Je krijgt een individueel programma, maar je traint in een groep. Wel zo gezellig!
 
Vaardig & creatief
In onze dagbesteding leer je nieuwe vaardigheden. Ook ga je aan de slag met dingen die je nog goed kunt. Zoals: creatieve vaardigheden, technische vaardigheden en sociale vaardigheden.
 
Communicatie
Communiceren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld bij afasie. Wil je beter leren communiceren vanuit jouw mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag. Ook met het communiceren via sociale media.
 

Ook in Rijssen-Holten: