Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Nijkerk

Dagbesteding Nijkerk

Oranjelaan 79
3862 CX Nijkerk
T. 033 245 75 35
E. nijkerk@interaktcontour.nl
Heb je hersenletsel (NAH)? En wil je graag allerlei vaardigheden (opnieuw) leren of onderhouden? Welkom bij Dagbesteding Nijkerk. De locatie ligt tegenover gezondheidscentrum ‘de Nije Veste’ in het centrum van Nijkerk. Dichtbij het station, dus makkelijk bereikbaar. Én dichtbij het winkelcentrum. Middenin de samenleving dus!
 

Voor wie is Dagbesteding Nijkerk?

Bij Dagbesteding Nijkerk komen mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor.
 

Wat ga je doen?

De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij Dagbesteding Nijkerk doe je de activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden, talenten en ambities. Die zijn gericht op het aanleren, trainen en onderhouden van vaardigheden. Je kunt hier in alle rust werken, activiteiten doen en jouw mogelijkheden vergroten. Je kunt bij ons van alles doen, zoals: helpen in de keuken, koffie inschenken of de telefoon opnemen. Ook begeleid vrijwilligerswerk behoort misschien tot de mogelijkheden.
 
In samenwerking met het gezondheidscentrum bieden wij sport- en beweegactiviteiten aan. Zoals zwemmen (twee keer per week) en medische fitness. Het doel van al deze activiteiten: verbetering van jouw conditie en jouw lichaamsfuncties.
 

Eerst een gesprek

Je krijgt eerst een gesprek met een begeleider van InteraktContour. We horen graag wat je goed kunt en wat je lastig vindt. En wat je (weer) wilt leren, kunnen en onderhouden. We noemen dit: de Startmodule.
 

Dan een plan op maat

Daarna maken we een plan op maat. Dat doen we samen met jou en met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Want we doen het graag sámen.
 

Aan de slag bij de dagbesteding

In de dagbesteding werk je aan jouw eigen doelen. Dat doe je individueel, maar ook samen met andere deelnemers. We gebruiken zes modules:
 
Je netwerk werkt
Het is fijn als je terecht kunt bij mensen die je kent. Familie, vrienden en buren. Dat heet: het sociaal netwerk. Bij ons leer je hoe je je netwerk uitbreidt, versterkt en behoudt.
 
Eigen regie
Bij ons leer je hoe jij je zo goed mogelijk kunt redden in het leven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk en recreatie, financiën, psychische gezondheid en sociale relaties. Dat heet: eigen regie.
 
Talent & ambitie
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten. Je ontwikkelt deze talenten en gaat daarmee aan de slag. Bijvoorbeeld in de dagbesteding of met (vrijwilligers)werk. Via steunpunt Nijkerk (Sigma Nijkerk) kijken we samen met jou naar mogelijkheden van vrijwilligerswerk of betaald werk. 
 
Fit & vitaal
Hoe fit voel jij je? En hoe gaat het met bewegen? Bij ons werk je aan conditie en gezondheid. Je krijgt een individueel programma, maar je traint in een groep. Wel zo gezellig!
 
Vaardig & creatief
In onze dagbesteding leer je nieuwe vaardigheden. Ook ga je aan de slag met dingen die je nog goed kunt. Zoals: creatieve vaardigheden, technische vaardigheden en sociale vaardigheden. We maken prachtige producten van keramiek (eigen keramiek-oven!), pitriet, mozaïek, hout en klei. We verkopen deze zelf én we leveren producten aan winkels. 
 
Communicatie
Communiceren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld bij afasie. Wil je beter leren communiceren vanuit jouw mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag. We hebben een eigen afasiegroep en we geven drama. We geven computer- en ipad-trainingen én we ondersteunen je bij het communiceren via sociale media.
 

Over de locatie

De dagbesteding ligt op de begane grond, is volledig gelijkvloers en dus rolstoelvriendelijk en toegankelijk. Er zijn vijf moderne en ruime activiteitenruimtes voor groepen van ca. 7 tot 10 personen. Verder zijn er een gemeenschappelijke ruimte, een rustruimte, een terras en een jeu-de-boules/boccia-baan. Ook zijn alle hulpmiddelen aanwezig die jij nodig hebt. Zo nodig is ADL-zorg beschikbaar.
 

Eigen website

Nieuwsgierig naar het reilen en zeilen bij Dagbesteding Nijkerk? De cliënten hebben een website gemaakt: http://www.deniekarkers.nl
 

Ook in Nijkerk: