Digitale dagbesteding bij InteraktContour

16 november 2023
Digitale dagbesteding

Sinds 2022 biedt InteraktContour haar cliënten met verschillende online activiteiten digitale dagbesteding aan. Om dit meer bekendheid te geven organiseerden we onlangs de Week van de digitale dagbesteding. Op alle 32 dagbestedingslocaties werd tijdens deze speciale week volop aandacht besteed aan digitale dagbesteding. Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en naasten maakten op een laagdrempelige manier kennis met digitale dagbesteding. Zelfs de collega’s op het bestuursbureau in Nunspeet sloten tijdens deze week aan bij 2 online activiteiten!

We kijken terug op een geslaagde week met waardevolle input. De groepen waren deze week groter dan normaal. Sommige cliënten ervaarden hierdoor meer prikkels of konden het niet goed verstaan. Dit bevestigt dat de normale groepsgrootte, van maximaal 8 deelnemers, goed is.

Cliënten én medewerkers waren over het algemeen enthousiast. “De activiteiten zijn aantrekkelijk en interessant. Leuk om zo anderen te ontmoeten.”, liet een deelnemer weten. Ook een begeleider geeft aan tevreden te zijn: “Het wordt steeds vaker genoemd door ons als collega’s naar de cliënt en naar elkaar.”

Het activiteitenaanbod

Digitale dagbesteding is een aanvulling op het fysieke aanbod op de locaties en biedt vele voordelen. Zo scheelt het bijvoorbeeld reistijd, kost het minder energie en cliënten kunnen aansluiten waar en wanneer ze maar willen! InteraktContour biedt 3 soorten digitale dagbesteding aan:

  • Blended aanbod: een deel van de cliënten is aanwezig op locatie en een deel van de cliënten doet online vanuit huis mee.
  • Volledig online: een activiteit van Team Digitaal op vaste tijden waarbij de hele groep online aansluit.
  • Individueel aanbod: activiteiten die deelnemers 24/7 online kunnen volgen zonder een begeleider.

Toekomst

We blijven volop in ontwikkeling om medewerkers en cliënten te trainen en begeleiden op het gebied van digitale dagbesteding. Mede dankzij de toegekende SET-subsidie hebben we de mogelijkheid om diverse trainingen te ontwikkelen en de juiste apparatuur en techniek in te zetten.

Meer weten?

Heb je vragen over digitale dagbesteding? Mail gerust onze projectleider Gerlinde Venema.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.