Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Almere - de Dichter

Woonlocatie de Dichter

A. Roland Holststraat
1321 RT Almere
T. 06 10 01 19 22
E. wldichter@interaktcontour.nl

Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie de Dichter in Almere woon je zelfstandig waarbij je de zorg en ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Begeleid wonen met je eigen appartement

Wanneer je niet volledig zelfstandig kan wonen, biedt begeleid wonen in Almere een uitkomst. Hier woon je zelfstandig in een appartement van InteraktContour. Zelfstandig, maar met 24-uurs zorg tot je beschikking.

Woonlocatie de Dichter ligt in de Literatuurwijk. InteraktContour huurt hier 10 appartementen van de woningcorporatie de Alliantie. Elk appartement heeft een eigen voordeur en hal, een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een balkon en een bergruimte.

Werken aan doelen met een plan op maat

Iedereen ervaart de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel anders. Ook de intensiteit ervan varieert. Daarom bekijk je samen met een professional van InteraktContour hoe jij het beste kunt wonen. Is dit begeleid wonen in Almere de Dichter? Of wellicht in combinatie met dagbesteding? Kortom: we bieden de ondersteuning die bij jou past. Een plan op maat. Zodat jij verder kan en grip krijgt op het leven.


Thuis wonen met zorg ook mogelijk

Kan je nog gewoon in je eigen woning wonen, maar heb je wel hulp nodig? InteraktContour heeft dan een speciaal zorgpakket: het Volledig Pakket Thuis (VPT). Dan woon je in je eigen vertrouwde omgeving en krijg je de vereiste zorg. 24 uur per dag.
 

Meerdere woonlocaties in Almere

In Almere beschikken we over nog drie andere woonlocaties voor mensen met hersenletsel.
Bovendien bieden wij onze zorg niet enkel bij onze woonlocaties aan. Ook kun je terecht voor:
 

Irene Spiekerman van Weezelenburg

Teamleider

T: 06 36 43 40 20

E: i.spiekerman@interaktcontour.nl