Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Zwolle - Trajekt

Woonlocatie Trajekt

De Vroomemarke 18
8016 MR Zwolle
T. 038 460 17 09
E. trajekt@interaktcontour.nl
Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH)? Dan gaat wonen niet altijd vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. Of heb je hulp nodig met aan- en uitkleden en eten koken. Bij woonlocatie Trajekt in Zwolle leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Trajekt is bedoeld voor mensen met hersenletsel.
 

De ligging

Trajekt ligt in de nieuwbouwwijk Oldenerbroek in Zwolle, in een rustige omgeving, vlakbij een groot veld. Een winkelcentrum is dichtbij. In de buurt wonen veel gezinnen met jonge kinderen.
 

De appartementen

Je krijgt een appartement met woonkamer en balkon, 2 slaapkamers en keuken. De woningen zijn niet toegankelijk voor elektrische of grootformaat-handmatige rolstoelen. Om in de woning te kunnen komen, moet je handig zijn met de rolstoel.  
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij Trajekt, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Ook in Zwolle

 

Marian van der Meer

Teamleider

T: 06 22 44 33 76

E: m.v.d.meer@interaktcontour.nl


Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl

“Mijn begeleider vecht als een pitbull voor mij!”

“Als ik hier wegga is dat in een kist, of omdat ik naar het bejaardentehuis moet. Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert. Het appartement is groot, heb een eigen keuken en zelfs een logeerkamer. Ik heb het zelf mogen inrichten. Ik houd van paars zoals je ziet. Mijn persoonlijk begeleider is een geschenk uit de hemel! Zij vecht als een pitbull voor mij als er dingen geregeld moeten worden. Zo heb ik een elektrische fiets gekregen.
 

Ik ben er nog

In 2005 kreeg ik een hersenbloeding. Toen ik in de operatiekamer  was, zei de arts dat ik een hersenbloeding had. Ik dacht dat ik het niet zou overleven. Maar ik ben er nog. Drie weken na de operatie zei de neuroloog dat ik weer aan het werk kon. Ik werkte altijd in de zorg, maar ik zou eerst eens even schoonmaakwerk gaan doen. Maar dat ging helemaal niet meer. Ik kon niet meer plannen. Verder merkte ik dat mijn emoties alle kanten opgingen. Daar krijg ik medicijnen voor.
 

Ik voel me veilig hier

Ik heb nog wel zelfstandig gewoond, maar toen mijn relatie overging ben ik op een locatie van InteraktContour gaan wonen. Ik kook zelf en leef mijn eigen leven, maar vind het fijn dat ik geholpen word bij de praktische dingen. Ook als ik emotioneel ben kan ik goed bij mijn begeleiders terecht. Ik voel me veilig hier. Dromen voor de toekomst? Ik zou nog wel eens een reis naar Australië willen maken. Ik ben gek op koala’s. En binnenkort ga ik met mijn begeleider praten bij een verpleegtehuis om te kijken of ik vrijwilligerswerk kan doen.”

 

Antje van Oene (50), bewoonster woonlocatie Trajekt