Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Hattem - Nieuw Bloemensteijn

Woonlocatie Nieuw Bloemensteijn

Veldweg 36
8051 NS Hattem
T. 038 444 19 56
E. wl.nieuw.bloemensteijn@interaktcontour.nl

Woonlocatie Bloemensteijn

Ervaar je de gevolgen van hersenletsel (NAH) met daarbij een psychische aandoening? Dat is dubbel zo lastig. Het wonen gaan niet vanzelf. Misschien overzie je het huishouden niet. En de kans bestaat dat je ook psychische hulp nodig hebt. Bij woonlocatie Nieuw Bloemensteijn in Hattem leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. 
 

Dubbele diagnose: hersenletsel (NAH) én psychische aandoening

Nieuw Bloemensteijn is er speciaal voor mensen met een dubbele diagnose: hersenletsel én een psychische aandoening (NAH⁺-cliënten). Je woont en leeft hier in een prikkelarme, beschermde omgeving; voor korte of langere tijd. Een gespecialiseerd zorgteam staat 24 uur per dag voor je klaar, met ondersteuning, zorg en begeleiding. Voor de behandelingen werken wij nauw samen met bijvoorbeeld GGZ en verslavingszorg. Alles gebeurt op Nieuw Bloemensteijn, ook de dagactiviteiten.
 

20 vernieuwde appartementen in rustige wijk

Woonlocatie Nieuw Bloemensteijn in Hattem bestaat uit twintig volledig vernieuwde appartementen. Het ligt in een ruim opgezette, rustige woonwijk. De omgeving is groen en bosrijk, het centrum ligt op fietsafstand. De twintig appartementen zijn verdeeld over drie gangen: twee gangen met zes appartementen en een gang met 8 appartementen. Elk appartement heeft een eigen voordeur met daarachter een zitkamer, slaapkamer, badkamer en terras. Elke gang heeft een eigen gemeenschappelijke zitkamer en keuken. Er is een mogelijkheid voor logeeropvang
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij Nieuw Bloemensteijn, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.
 

Ook in Hattem

Woonlocatie Daendels Borgh
Dagbesteding Hattem (locatie de Marke)
Individuele begeleiding Hattem

Els Snijder

Teamleider

T: 06 22 91 35 65

E: e.snijder@interaktcontour.nl

“In de ochtend schijnt hier de zon naar binnen”

“Wat ik zo fijn vind om hier te wonen? ’s Ochtends schijnt de zon hier naar binnen. Dat had ik in mijn vorige appartement niet. Mijn plantjes gingen bijna dood. En met mij ging het heel slecht. Ik had veel aanvallen. Nu beginnen de plantjes weer op te bloeien. En met mij gaat het ook weer goed. Veel beter!
 

Van het dak

Hoe ik hier terecht ben gekomen? Nou het begon toen ik 27 jaar was en kok van beroep. Ik sliep bij een vriend maar die was niet thuis en ik had geen sleutel. Toen besloot ik via het dak naar binnen te klimmen maar dat ging helemaal mis. Ik viel 10 meter naar beneden, op mijn hoofd. Dus ik ben vergeetachtig en kan niet meer alleen wonen.
 

In de natuur

Op Nieuw Bloemensteijn woon je midden in de natuur. Ik ben gek op bloemen en planten dus dit is een heel goede plek voor mij. Als ik naar de markt ga in de stad pak ik de driewieler en ben ik er in 20 minuten. ’s Ochtends en ’s avonds drink ik koffie met de andere bewoners. Er wonen hier 28 mensen, er gebeurt van alles en dat wil ik wel horen! Vroeger heb ik ook dagbesteding gedaan maar nu vind ik het wel even goed zo. Ik maak mijn eigen eten klaar soms maak ik soep van planten en kruiden die ik vind. Ook luister ik veel naar muziek. De begeleiding is heel oké! Ik kan ze alles vragen en alles vertellen, ik voel me heel veilig.“


Tonny, bewoner Woonlocatie Nieuw Bloemensteijn in Hattem