Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Begeleid zelfstandig wonen Zwolle - de Stuwwal

Woonlocatie de Stuwwal

Boterdiep 7
8032 XW Zwolle
T. 038 454 22 37
E. stuwwal@interaktcontour.nl
De Stuwwal in Zwolle ligt midden in een groene woonwijk, aan de rand van Hanzestad Zwolle. Het is een gespecialiseerde woonlocatie, want hier wonen en leven jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking.
 

Uniek in Nederland

De Stuwwal is gespecialiseerd in ademhalingsondersteuning in combinatie met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). De deskundige zorg van de Stuwwal op dit gebied maakt dat zij hier een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Deze combinatie van wonen en intensieve zorg is uniek in de regio én in Nederland.
 

In de samenleving

De jongeren en jong volwassenen die bij de Stuwwal wonen staan letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Ze groeien op in een normale omgeving vlakbij school, vrienden, werk en familie. Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen, is door de intensieve zorgvraag vaak geen optie. Bij de Stuwwal leren mensen met een meervoudige beperking alle aspecten van zelfstandig wonen. En ontwikkelen ze zich in een warme en vertrouwde omgeving met deskundige medewerkers dichtbij.
 
De Stuwwal ligt in de wijk Aa-landen in Zwolle, dichtbij allerlei sport- en recreatievoorzieningen. Er zijn ook twee scholen direct in de buurt: Onderwijscentrum De Twijn, speciaal onderwijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar, en Het Hengeveld College,voortgezet speciaal onderwijs.
 

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Heb je te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Ook dan kun je wonen op de Stuwwal. Bij woonlocatie de Stuwwal in Zwolle leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt.  
 

24 woon-slaapkamers

Bij de Stuwwal krijg je je eigen woon-slaapkamer. Er zijn in totaal 24 kamers. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je de andere bewoners kunt ontmoeten. De locatie is licht en ruim. Heerlijk is ook de groene tuin. Je kunt bij de Stuwwal ook logeren. Bijvoorbeeld om je ouders of huisgenoten te ontlasten of om te wennen aan het ‘op kamers wonen’. Ook naschoolse opvang is mogelijk.
 

Samenwerking met Universitair Medisch Centrum Groningen

Ben jij vanwege je beperking afhankelijk van ademhalingsondersteuning? Alle medewerkers van de Stuwwal zijn gespecialiseerd in deze zorg. Ze hebben allemaal een opleiding gevolgd bij het Centrum voor Thuisbeademing, onderdeel van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Ze krijgen regelmatig bijscholing, zodat de kennis fris en actueel blijft.
 

Gesprek en plan op maat

Samen met een medewerker van InteraktContour bekijk je hoe jij het best kunt wonen. En: wáár jij het best kunt wonen: in een appartement bij de Stuwwal, op een andere locatie, of thuis met 24 uurs professionele zorg (Volledig Pakket Thuis). Kortom: we zoeken voor jou de beste plek en maken een plan op maat.

Liever thuis wonen? Dan kan met Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wil je graag thuis blijven wonen, maar heb je wel 24-uurs zorg nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) een oplossing. Een medewerker van InteraktContour komt dan bij jou thuis. Je krijgt thuis de zorg of ondersteuning die jij nodig hebt. 
 

Logeren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Woonlocatie de Stuwwal biedt ook logeermogelijkheden. Om tijdelijk je naaste te ontlasten, of bijvoorbeeld bij een vakantie of ziekenhuisopname. Wil je meer weten over onze logeermogelijkheden? Klik dan hier, of neem contact op met zorgbemiddeling via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of via 0341 255 776.
 

Ook in Zwolle

Woonlocatie de Koppels
Woonlocatie Trajekt
Dagbesteding Zwolle
Individuele begeleiding Zwolle
Behandeling Zwolle

Dascha van Baalen

Zorgbemiddelaar

T: 06 40 90 14 08

E: d.v.baalen@interaktcontour.nl


Jenny Mannes

Teamleider

T: 06 21 54 19 01

E: j.mannes@interaktcontour.nl

Niels woont bij de Stuwwal

Niels: "Vroeger ging ik naar een medisch kinderdagverblijf, maar vanaf mijn twaalfde woon ik op de Stuwwal. Eerst twee dagen in de week en daarna steeds meer. Nu ga ik alleen nog in de weekenden naar huis, dat is ook gezellig. Ik kom graag op de manege. Bij de Stuwwal regel ik veel zelf met mijn begeleiders. Dat geeft me vrijheid".

We weten dat hij in goede handen is

Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen is voor jong volwassenen met een meervoudige beperking vaak geen optie door de intensieve zorg die ze elke dag nodig hebben. Niels Vader woont nu bij de Stuwwal. Hij werd 23 jaar geleden geboren met spina bifida, een open rug. Zijn moeder Jenny: “Het is mooi dat ook jong volwassenen met een beperking op enig moment zelfstandig kunnen gaan wonen. We zijn als ouders altijd welkom, maar eerlijk gezegd laten we Niels heel veel zaken zelf regelen met zijn begeleiders. Daar heeft hij inmiddels de leeftijd ook voor. We weten dat hij in goede handen is. Dat is een hele geruststelling, mocht ons iets overkomen.”

Lees het hele verhaal op: verder met hersenletsel.

InteraktContour