Dagbesteding Steenwijk, locatie de Variant

Dagbesteding Steenwijk, locatie de Variant

Koematen 36A-38A
8331 TK Steenwijk
T. 0521 51 83 24
E. steenwijk@interaktcontour.nl
Heb je hersenletsel (NAH)? En wil je graag allerlei vaardigheden (opnieuw) leren of onderhouden? Welkom bij Dagbesteding Steenwijk, locatie de Variant. 
 

Voor wie is Dagbesteding Steenwijk?

Bij Dagbesteding Steenwijk komen mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor.
 

Wat ga je doen?

De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij Dagbesteding Steenwijk doe je de activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden, talenten en ambities. Die zijn gericht op het aanleren, trainen en onderhouden van vaardigheden.

Bewegen is een belangrijk onderdeel van het programma van dagbesteding Steenwijk, locatie de Variant. Een aantal malen per week bezoeken we het zwembad en de fitnessruimte. Je kunt daar sporten onder deskundige begeleiding en in je eigen tempo.
 

Eerst een gesprek

Je krijgt eerst een gesprek met een begeleider van InteraktContour. We horen graag wat je goed kunt en wat je lastig vindt. En wat je (weer) wilt leren, kunnen en onderhouden. We noemen dit: de Startmodule.
 

Dan een plan op maat

Daarna maken we een plan op maat. Dat doen we samen met jou en met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Want we doen het graag sámen.
 

Aan de slag bij de dagbesteding

In de dagbesteding werk je aan jouw eigen doelen. Dat doe je individueel, maar ook samen met andere deelnemers. We gebruiken zes modules:
 
Je netwerk werkt
Het is fijn als je terecht kunt bij mensen die je kent. Familie, vrienden en buren. Dat heet: het sociaal netwerk. Bij ons leer je hoe je je netwerk uitbreidt, versterkt en behoudt.
 
Eigen regie
Bij ons leer je hoe jij je zo goed mogelijk kunt redden in het leven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk en recreatie, financiën, psychische gezondheid en sociale relaties. Dat heet: eigen regie.
 
Talent & ambitie
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten. Je ontwikkelt deze talenten en gaat daarmee aan de slag. Bijvoorbeeld in de dagbesteding of met (vrijwilligers)werk.
 
Fit & vitaal
Hoe fit voel jij je? En hoe gaat het met bewegen? Bij ons werk je aan conditie en gezondheid. Je krijgt een individueel programma, maar je traint in een groep. Wel zo gezellig!
 
Vaardig & creatief
In onze dagbesteding leer je nieuwe vaardigheden. Ook ga je aan de slag met dingen die je nog goed kunt. Zoals: creatieve vaardigheden, technische vaardigheden en sociale vaardigheden.
 
Communicatie
Communiceren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld bij afasie. Wil je beter leren communiceren vanuit jouw mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag. Ook met het communiceren via sociale media.
 

Actief in de Kop

Op de website Actief in de Kop staat het aanbod van alle locaties in de gemeente Steenwijkerland waar je terecht kunt voor inloop, leren, dagbesteding en werken.

 

Ook in Steenwijk:Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van