Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding Almere, locatie de Plint

NAH dagbesteding Almere, locatie de Plint

Europalaan 830
1363 BM Almere
T. 036 53 69 035
E. almere@interaktcontour.nl
Na het revalideren kom je er achter dat niet alles meer vanzelfsprekend is. Alledaagse handelingen gaan niet altijd zoals vroeger. Fysieke en geestelijke gevolgen ondervind je dagelijks. Terug naar je oude werk of studie gaat vaak niet meer.

Dagbesteding Almere

Je wilt toch je vaardigheden bijhouden of (opnieuw) leren, zodat je zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. De dagbesteding van InteraktContour sluit hier op aan. Voor iedereen met niet-aangeboren hersenletsel, die weer grip op het leven wilt krijgen. Dan ben je van harte welkom bij de dagbesteding in Almere, locatie de Plint. Hier werk je aan jouw persoonlijke doelen en sociale contacten.


Dagbesteding voor mensen met hersenletsel (NAH)

Dagbesteding georganiseerd door InteraktContour is gericht op mensen die de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel ervaren. Dit ontstaat bijvoorbeeld na een beroerte, hersenbloeding of schedelbasisfractuur, waarbij de hersenen schade hebben opgelopen.

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel lopen uiteen. Vaak komt het voor dat je bepaalde handelingen niet of in mindere mate nog kunt. Dagbesteding is daarom goed om jouw vaardigheden (opnieuw) te leren of bij te houden. Daarnaast is het een goede gelegenheid om met andere ervaringsdeskundigen in contact te komen.


Werken aan persoonlijke doelen

De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Daarom onderneem je activiteiten die passen bij jou persoonlijke talenten en doelen. In een gesprek leren we je beter kennen. Zijn er bepaalde vaardigheden die je goed beheerst en waar je jezelf in wilt verbeteren? Afhankelijk van deze uitkomsten ontwikkelingen we een plan op maat. Daar passen verscheidene activiteiten bij, die je op locatie de Plint kan beoefenen. Van fysieke activiteiten tot mentale oefeningen.

Bij Dagbesteding Almere, locatie de Plint doe je de activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden, talenten en ambities.

 

Aan de slag bij de dagbesteding

In de dagbesteding werk je aan jouw eigen doelen. En wil je graag meer leren of ontwikkelen? Dat kan. We gebruiken daarvoor zes modules:
 
Je netwerk werkt
Het is fijn als je terecht kunt bij mensen die je kent. Familie, vrienden en buren. Dat heet: het sociaal netwerk. Bij ons leer je hoe je je netwerk uitbreidt, versterkt en behoudt.
 
Eigen regie
Bij ons leer je hoe jij je zo goed mogelijk kunt redden in het leven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk en recreatie, financiën, psychische gezondheid en sociale relaties. Dat heet: eigen regie.
 
Talent & ambitie
Samen gaan we op zoek naar jouw talenten. Je ontwikkelt deze talenten en gaat daarmee aan de slag. Bijvoorbeeld in de dagbesteding of met (vrijwilligers)werk.
 
Fit & vitaal
Hoe fit voel jij je? En hoe gaat het met bewegen? Bij ons werk je aan conditie en gezondheid. Je krijgt een individueel programma, maar je traint in een groep. Wel zo gezellig!
 
Vaardig & creatief
In onze dagbesteding leer je nieuwe vaardigheden. Ook ga je aan de slag met dingen die je nog goed kunt. Zoals: creatieve vaardigheden, technische vaardigheden en sociale vaardigheden.
 
Communicatie
Communiceren kan lastig zijn. Bijvoorbeeld bij afasie. Wil je beter leren communiceren vanuit jouw mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag. Ook met het communiceren via sociale media.


Zorg en ondersteuning nodig?

Sluit enkel dagbesteding niet op jouw eisen aan? InteraktContour heeft specifieke locaties voor wonen met 24-uurs zorg en behandeling: