Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Behandeling Almere

Behandeling Almere

Jaagmeent 187
1356 AT Almere
T. 0341 255 777
E. behandeling@interaktcontour.nl

Behandeling niet-aangeboren hersenletsel in Almere

Vaak ga je na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opgelopen te hebben door bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk naar het ziekenhuis en daarna eventueel naar een revalidatiecentrum. Maar bij thuiskomst begint het vaak pas. Eenmaal thuis blijkt pas echt wat de impact van de gevolgen van het hersenletsel zijn: zo kun je bijvoorbeeld niet meer naar werk of school, loop je misschien vast in je relatie, ben je sneller vermoeid en overprikkeld of juist ontremd of heb je last van vergeetachtigheid. In Hersenz behandeling staat het leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel op het dagelijks leven centraal. 

InteraktContour biedt Hersenz behandeling in Almere en op andere locaties in Nederland.

Thuis verder met hersenletsel

Het doel van behandeling van Hersenz is om actief te werken aan de verbeteringen die nog mogelijk zijn. Aan de hand van jouw persoonlijke doelen wordt een behandelplan opgesteld werk je in verschillende modules aan je doelen.

Zo leer je in de module 'Omgaan met veranderingen' beter omgaan met de grote veranderingen in het leven sinds het hersenletsel, of leer je in de module 'Grip op je energie' hoe je toch om kunt gaan met je verminderde energie en grotere vermoeidheid. Is de module 'Communicatie' speciaal gericht op mensen met de taalstoornis afasie en wordt in 'Aandachtstraining' gewerkt aan geheugen, plannen, organiseren en de aandacht erbij houden. 

Hersenletsel heb je niet alleen

De gevolgen van het hersenletsel hebben vaak niet alleen een impact op jouw leven als het je overkomt, maar ook op je gezin en de naasten om je heen. Daarom wordt je familie nauw betrokken bij de behandeling. Een van onze behandelaren kan, wanneer gewenst, thuis langskomen. Daarnaast bestaat er een speciale partnermodule binnen Hersenz, waardoor ook je partner leert omgaan met de veranderingen in jullie leven.

Behandeling thuis en op locatie

Hersenz behandeling wordt zowel thuis aangeboden als op locatie. Op locatie is er mogelijkheid om de modules te volgen in een groep én individueel. Ook dit is afhankelijk van jouw wensen en doelen. Daarnaast worden de modules altijd gecombineerd met een actief bewegingsprogramma, waarin gesport wordt en waar psychomotorische therapie onderdeel van uit kan maken. 

Ook andere begeleiding na NAH

Naast behandeling om te leren omgaan met NAH biedt InteraktContour ook andere vormen van zorg en begeleiding in Almere, bijvoorbeeld 24-uurs begeleid wonen met zorg in een van onze woonlocaties: Ook ondersteunen wij mensen als zij nog wel zelf thuis kunnen wonen met individuele begeleiding of als zij begeleid kunnen wonen op afstand met Volledig Pakket Thuis. Lees hieronder meer:
Als werken en naar school gaan niet meer lukt, kan het toch fijn zijn om iets omhanden te hebben. In dat geval kan dagbesteding in Almere uitkomst bieden. Op de dagbesteding werk je aan persoonlijke doelen aan de hand van arbeidsmatige, creatieve en sociale activiteiten. Daarnaast is het een plek om lotgenoten te ontmoeten én kan het even van huis zijn ook je partner en gezin wat ruimte geven. Sommige mensen lukt het om na een tijdje de overstap te maken naar (vrijwilligers)werk. Bekijk onze locaties: