Wonen met zorg

Als iemand hersenletsel heeft opgelopen, gaat zelfstandig wonen zonder professionele ondersteuning soms niet meer. InteraktContour biedt verschillende mogelijkheden om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen.

Wonen bij InteraktContour
Wonen met 24-uurs zorg op een van onze woonlocaties

Zelfstandig wonen
Wonen in een eigen woning of appartement van InteraktContour, in de buurt van een woonlocatie. Lees hier meer over in de flyer Volledig Pakket Thuis.

Bij InteraktContour hebben cliënten een eigen woonruimte met woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Meestal is er een gemeenschappelijke woonkeuken aanwezig voor het ontbijt, de lunch en om koffie te drinken.

Cliënten krijgen alle ruimte om aan de slag te gaan met hun talenten, ambities en de dingen die zij belangrijk vinden. Onze professionele medewerkers ondersteunen hen hierbij. Zij helpen de cliënten om mee te doen in samenleving. Ook het netwerk van familie, vrienden of vrijwilligers wordt actief en op een passende manier betrokken. Er is dagbesteding bij de woonlocatie of in de nabije omgeving. Er wordt ook geholpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Digitale hulpmiddelen vergroten de zelfredzaamheid van bewoners, maken hen minder afhankelijk van begeleiding en geven hen meer regie over eigen leven. Er zijn verschillende digitale hulpmiddelen beschikbaar binnen onze 24-uurs zorg:

  • Beeldhorloge
  • Sociale robot Tessa
  • Robotstofzuiger
  • Beeldtelefoon (TeleZorg)
  • Een slim medicijndoosje
  • Valdetector

Wonen met zorg kent twee indicatievormen:

  1. Verblijf: de cliënt komt bijvoorbeeld (tijdelijk) wonen in een woonlocatie van InteraktContour of heeft thuis 24-uurs zorg in combinatie met dagbesteding.
  2. Kortdurend verblijf: deze indicatie krijgt een cliënt als hij of zij minder dan 4 dagen per week in een woonlocatie aanwezig is. Zorgbemiddeling kan ondersteunen bij het indienen van de aanvraag.

InteraktContour heeft diverse locaties waar mensen met hersenletsel tijdelijk kunnen logeren, bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname of om het thuisfront even te ontlasten. Op deze pagina lees je er meer over.

Wanneer er sprake is van hersenletsel én psychische problematiek, dan zijn er weinig plekken in Nederland waar je terecht kunt voor specialistische zorg, behandeling en begeleiding. Nieuw Bloemensteijn in Hattem is een woonlocatie speciaal opgezet voor mensen met hersenletsel en psychische problematiek.

Hier is een specialistisch team 24 uur per dag beschikbaar voor de cliënten. Samen hebben zij alles in huis om hen intensief te ondersteunen, begeleiden én behandelen. Voor de behandeltrajecten werkt het team nauw samen met collega-zorgorganisaties, bijvoorbeeld de GGZ en verslavingszorg.

Wil je iemand naar ons verwijzen die op zoek is naar een geschikte woonruimte of logeerplek met 24-uurs ondersteuning? Vul dan het aanmeldformulier in of neem contact op met zorgbemiddeling voor het inplannen van een vrijblijvende belafspraak via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl. Bellen kan ook: 0341 255 776.

Veelgestelde vragen

Dit kan via e-mail of telefoon: zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of 0341 255 776.

Bekijk het overzicht van onze locaties. Klik op een woonlocatie voor detailinformatie

Met het Volledig Pakket Thuis van InteraktContour wonen mensen in een eigen appartement of huis in de buurt van een van onze woonlocaties. Onze zorg en ondersteuning zijn 24 uur per dag voor hen beschikbaar. Bekijk de flyer Volledig Pakket thuis voor meer informatie.

Jazeker! Neem hiervoor contact met ons op: zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of bel 0341 - 255 776

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.