Kennisdeling met professionals

InteraktContour wil mensen met hersenletsel en hun netwerk zo goed mogelijk helpen bij het oppakken van hun leven, het meedoen in de samenleving en het hebben van een zinvol en betekenisvol leven.

Het delen van kennis en het bijdragen aan deskundigheidsbevordering sluit hierbij aan. We werken samen met collega-instellingen uit de keten, scholen, gemeenten, sociale wijkteams en verwijzers.

Hersenletsel is voor iedereen anders en de gevolgen verschillen van persoon tot persoon. Als de gevolgen niet goed zichtbaar zijn en de cliënt weinig ziekte-inzicht heeft, kunnen problemen ontstaan omdat het hersenletsel te laat herkend wordt. Door kennis te delen, draagt InteraktContour bij aan meer bewustwording en tijdige (h)erkenning van mensen met hersenletsel.

InteraktContour is geen opleidingsinstituut. Maar omdat wij mensen met hersenletsel, hun naasten en onze samenwerkingspartners zoveel mogelijk willen helpen, hebben wij een scholingsaanbod ontwikkeld. Ook kunnen wij je helpen met consultatie.

Ons aanbod bestaat uit 4 typen leerinterventies:

Je kunt ook consultatie aanvragen bij InteraktContour. Heb je advies nodig voor bejegening, vragen over de ernst van iemands hersenletsel of wil je inzicht krijgen in het cognitief functioneren? Dan is een neuropsychologisch onderzoek een van de mogelijkheden die wij bieden. Hier is de indicatie 'aanvullende functionele diagnostiek' voor nodig.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.