Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Hoe herken ik hersenletsel?

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die is ontstaan ná de geboorte. Kenmerkend is dat er sprake is van een onomkeerbare breuk in de levenslijn: er is een situatie vóór het hersenletsel en een situatie ná het hersenletsel. Je ervaart dat alles wat voorheen vanzelfsprekend was, dat nu niet meer is. 


Oorzaken
Beschadiging van de hersenen kan worden veroorzaakt door een ongeval, een beroerte, een hersentumor, langdurig zuurstoftekort of een infectie. Ziekten als Multiple Sclerose of Parkinson kunnen ook hersenletsel als gevolg hebben.

Gevolgen

Herken je één of meerdere symptonen en veroorzaakt het problemen in het dagelijkse functioneren? Neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen we je verder helpen.
 

Heb ik een probleem dan?
Iemand die te maken heeft met de gevolgen van hersenletsel beseft niet altijd dat er wat veranderd is. Hij ervaart geen probleem. Maar de mensen om hem heen wel. Hoe ga je daar mee om?
Het boekje ‘Heb ik een probleem dan?’ helpt professionals om de juiste interventies toe te passen. Het kan ook mantelzorgers inzicht geven in de gevolgen van hersenletsel en manieren om daar mee om te gaan.

Het boekje kost € 15,00 exclusief verzendkosten (€ 6,95).

Ik bestel graag het boekje:


Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven