In goede handen dankzij Mantelzorg Match

In 1996 leerde ik mijn man Jurrie in Mexico kennen. Jurrie was 10 jaar jonger dan ik, knap, slim, sympathiek en vol energie. Hij heeft bouwkunde gestudeerd en had een functie met veel verantwoordelijkheid bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). We werden verliefd. Precies een jaar nadat we elkaar leerden kennen, ben ik naar Nederland gekomen om met hem samen te wonen.

In 2005 bleek dat Jurrie Multiple Sclerose (MS) had. Dat was een harde klap voor ons. Zijn ziekte was heel agressief en in een relatief korte periode werd hij totaal afhankelijk. Hij kon niet meer alleen zijn. Dat betekende dat ik hulp nodig had wanneer ik een afspraak buiten de deur had. Zo kwamen we terecht bij Mantelzorg Match en in februari 2019 werd Walter “onze” vrijwilliger. De steun die Jurrie en ik van Walter kregen, was voor ons heel waardevol. Ik kon met een gerust hart naar mijn afspraken gaan. Jurrie was in goede handen, daar kon ik volledig op vertrouwen.

In mei 2021 is Jurrie overleden. Het verdriet en de leegte zijn niet te beschrijven. Nog steeds heb ik contact met Walter en zijn vrouw Ineke. Af en toe gaan we nog samen iets drinken.

Door mijn eigen gezondheidsproblemen lukt het me niet om een baan te hebben. Daarom meldde ik me bij Karin van Mantelzorg Match aan als vrijwilliger. Sinds november 2021 ga ik wekelijks naar een dame van 86 jaar oud. Zij wandelt graag, maar kan dit niet alleen. We lopen dan samen, drinken thee en praten over alles en nog wat. Het is een aardige dame en zij laat merken dat ze het fijn vindt als ik kom.

Tegenwoordig werk ik ook als vrijwilliger bij het Sint Antonius ziekenhuis. Walter is daar mijn collega, wat een toeval!

Al met al heb ik veel aan Mantelzorg Match te danken en ben ik blij en trots dat ik nu zelf ook mijn bijdrage lever!

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.