De puinhoop van het leven na hersenletsel is opgeruimd

“Na mijn hersenletsel kwam ik in het ziekenhuis terecht. Zoals ik het zie, is het enige wat ze daar doen, je in leven houden. Zij hadden dus een positief resultaat, want toen ik van de IC ontslagen werd, leefde ik nog. Daarna ging ik naar de revalidatie: daar leren ze je weer zelf thuis te leven. Van zelf aankleden tot de trap opkomen tot omgaan met mijn halfzijdige verlamming. Toen ik dus naar huis ging, dacht ik dat ik klaar was. Meteen wilde ik weer aan het werk, maar dat bleek niet verstandig. Ik had problemen, en dit waren er teveel en ze waren zo complex dat je er met je hoofd niet bij kunt. Met hulp uit mijn omgeving dacht ik dat ik die problemen wel op kon lossen, maar dat bleek niet genoeg."

Herkennen van onzichtbare gevolgen van NAH
"Een hersenbloeding wordt je in de schoot geworpen, zo van ‘los het daarna zelf maar op’. Mijn vrouw was toen nog bij me en was ten einde raad. Zij is degene die uiteindelijk hulp heeft gevraagd en doorverwezen werd naar InteraktContour. Vanaf dat moment boekte ik vooruitgang. De begeleiders van InteraktContour hebben me ten eerste uitgelegd wát er met me aan de hand was: ik kon namelijk wel zien dat ik verlamd was en ik voelde dat ik moe was, maar meer dan dat zag ik niet. Ondertussen overzag ik mijn leven niet meer, zonder dat ik het door had was ik de regie over mijn leven helemaal kwijt.

InteraktContour heeft samen met mij de problemen uitgeplozen en samen hebben we die opgelost. Mijn financiën zijn nu weer op orde en ik ben zelfs langzaam weer een beetje aan het werk. Ik heb geleerd rustig aan te doen: ik werk nu 4 uur per dag en zou ooit weer meer willen werken, maar als dat niet lukt, dan is het ook goed."

Elk klein stapje vooruit is er één
"Ook mijn lopen is sterk verbeterd: ik wilde gewoon kunnen wandelen, dus ben ik binnen de behandeling van Hersenz in Harderwijk bij InteraktContour ook neurogym gaan volgen. Stapje voor stapje kreeg ik mijn leven weer op de rit. Nu ben ik al 5,5 jaar bezig, en er is nog steeds beetje bij beetje vooruitgang te zien. Het zijn hele kleine stapjes die ik maak, maar elk kleine stapje is er één. Als ik naar het resultaat kijk van een dag of van een week, lijkt het misschien niet heel veel. Maar als ik naar de resultaten kijk die ik boek in een kwartaal of in een jaar, dan zie ik dat ik echt wel vooruit ga. Ook al kan ik nog niet alles wat ik zou willen, ik ga dus nog steeds vooruit. En ik weet wat ik wel en wat ik niet kan. Ik heb weer meer zin in mijn leven. De puinhoop die mijn leven was na mijn hersenletsel heb ik samen met InteraktContour in kaart gebracht en daarna opgeruimd!”

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.