Veelgestelde vragen

Voor wie is InteraktContour er?

InteraktContour is er voor iedereen met niet-aangeboren hersenletsel van 18 jaar en ouder. Hier kun je kijken wat bij jou past en hier kun je ons zorgaanbod bekijken.

Hoe weet ik welke zorg bij mij past?

Welke zorg bij jou past hangt af van wat jij nodig hebt en wilt in je leven. Op deze pagina hebben we dat voor je op een rijtje gezet.

Welke zorg en ondersteuning biedt InteraktContour?

InteraktContour biedt het behandelprogramma Hersenz, individuele begeleiding thuis, dagbesteding en wonen met zorg aan. Hier lees je daar meer over.

Wat voor verwijzing heb ik nodig voor InteraktContour?

Voor de zorg en ondersteuning van InteraktContour heb je een verwijzing of een indicatie nodig. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe meld ik me aan?

Op deze pagina lees je alles over het aanmeldingsproces bij InteraktContour.

Is er een wachtlijst?

Dat hangt er vanaf. Als je in aanmerking wilt komen voor een woning in een van onze woonlocaties, dan kan er een wachtlijst zijn. Bij behandeling, dagbesteding en individuele begeleiding streven we ernaar je zo spoedig mogelijk te helpen. Lees hierover meer op deze pagina.

Hoeveel gaat het mij kosten?

De meeste zorg van InteraktContour wordt met de juiste verwijzing en /of indicatie vergoed. Soms betaal je wel een eigen bijdrage of geldt er een een eigen risico. Als je hier meer over wilt weten, lees dan de veelgestelde vragen onder ons zorgaanbod. Daar wordt uitgelegd hoe dit werkt, bijvoorbeeld bij behandeling of dagbesteding.

Maakt het uit waar ik nu woon om in aanmerking te komen voor de zorg en ondersteuning van InteraktContour?

Het werkgebied van InteraktContour is in Midden- en Oost Nederland. Kijk op de kaart met onze locaties. Als je in een andere regio woont kun je hier de aanbieder in jouw omgeving vinden.

Wat is niet-aangeboren hersenletsel?

Ben je op zoek naar informatie over niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Hier vind je een aantal artikelen over wat NAH is, hoe het komt en hoe je ermee kunt leven. Wil je nog meer weten of ben je op zoek naar iets anders? Neem contact met ons op

Hoe kan ik vrijwilliger worden bij InteraktContour?

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor onze cliënten van wie het leven door hersenletsel op zijn kop staat. Alledaagse handelingen die vanzelfsprekend waren, zijn dat niet meer. Als vrijwilliger help jij onze cliënten met alledaagse activiteiten of het weer leren hiervan.

Je kunt op onze dagbestedings- en woonlocaties aan de slag. Misschien vind je het leuk om met een cliënt te gaan fietsen, of help je liever bij een activiteit. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Hoe vaak je komt, kies je zelf. De één is bijna dagelijks aanwezig, een ander komt liever een paar uurtjes per week. Hier lees je meer en kun je je aanmelden.

Waar vind ik informatie over de organisatie van InteraktContour?

Op deze pagina lees je alles over de organisatie van InteraktContour.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden.