Nieuw! Video digitale dagbesteding

22 september 2022
Interakt Contour - Magazine - Digitale dagbesteding (34).jpg

Het online platform Zorg van Nu heeft een video gemaakt van de digitale dagbesteding van InteraktContour. Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van VWS. De video is onderdeel van een reeks video’s van voorbeelden van nieuwe slimme zorg die tijdens (en als gevolg van) de coronacrisis zijn gestart of versneld zijn doorontwikkeld. Een mooie video én samenwerking met Zorg van Nu. Daar mogen we trots op zijn!

In de video vertellen collega’s Gerlinde Venema (projectleider MO), Mieke Houtman (senior begeleider groep MO Lelystad) en cliënt Thea over digitale dagbesteding. Uiteraard zien we Mieke, Thea en andere cliënten ook in actie tijdens een online les Fit & Vitaal.

Bekijk de video hier.

Digitale dagbesteding bij InteraktContour ontwikkelde in 2021 samen met online partner Tapster een digitale omgeving waarop wij digitale dagbesteding aanbieden aan cliënten. Op de digitale dagbesteding volgen cliënten vanuit huis via hun computer, laptop of tablet verschillende dagbestedingsmodules.

Digitaal meedoen met de dagbestedingsmodules heeft voor de cliënt diverse voordelen. Het kost de cliënt minder energie om vanuit huis deel te nemen, het scheelt reistijd en je doet mee waar en wanneer je wilt. Digitale dagbesteding is geen vervanging van onze reguliere dagbesteding op locatie, maar een mooie aanvulling. De cliënten kunnen zowel online als fysiek de modules (blijven) volgen.
Momenteel onderzoeken we hoe we het aanbod van digitale groepsmodules regio-overstijgend en breder bekend gaan maken in 2023 onder de cliënten van InteraktContour.

Brochure digitale dagbesteding.

Neem voor meer informatie contact op met projectleider Gerlinde Venema.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden.