Versoepeling maatregelen

19 december 2021
corona update

Versoepeling maatregelen

De versoepelingen gaan vooral over de quarantaineregels. We zetten de actuele wijzigingen nog even voor je op een rij:

Quarantaine

Medewerkers en cliënten hoeven niet in quarantaine na nauw contact met een positief getest persoon of als een huisgenoot positief getest is als ze:

  • Langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebben ontvangen
  • Korter dan 8 weken geleden positief getest zijn op corona
  • Of in de afgelopen 3 maanden de primaire vaccinatieserie hebben afgerond

Het beleid voor cliënten die geen boostervaccinatie hebben ontvangen blijft hetzelfde. Zij gaan in quarantaine als zij in de afgelopen 8 weken niet positief getest zijn en in de afgelopen 3 maanden geen primaire vaccinatieserie hebben afgerond. Op dag 5 doen zij een test om uit quarantaine te mogen.


Bezoek

Cliënten mogen in plaats van twee, weer vier bezoekers per dag ontvangen. Het advies voor op bezoek gaan is ongewijzigd één keer per dag.

Mondneusmasker

Als cliënten een mondneusmasker willen dragen, omdat ze zich anders niet veilig voelen, dan gebruiken ze onze medische mondneusmaskers.

Sportactiviteiten

Sporten is weer mogelijk, zowel binnen als buiten. Voor buiten is het advies om met niet meer dan 4 personen te sporten of te wandelen. Ook dient er wel rekening te worden gehouden met de 1,5m afstand die verplicht is als dit de sportbeoefening niet in de weg staat.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.