Verplichte 1,5 meter maatregel vervalt

27 september 2021
Versoepeling 1,5 meter regel

Verplichte 1,5 meter maatregel vervalt m.i.v. 25 september 2021

Vorige week heeft het kabinet besloten dat de verplichte 1,5 meter maatregel vervalt vanaf 25 september 2021. Dit betekent dat wij gaan versoepelen op 1,5m afstand houden en in het mondneusmaskerbeleid.

Veilige zorg en veilige werkplek

InteraktContour vindt veilige zorg voor cliënten en een veilige werkplek voor medewerkers belangrijk. Zowel de zorgaanbieder als zorgmedewerker dragen hier verantwoordelijkheid voor.
We laten de verplichte 1,5 meter los, maar het blijft verstandig om voldoende afstand te behouden als het kan of de situatie er om vraagt. Het loslaten van de 1,5 meter brengt met name risico’s met zich mee voor de niet-gevaccineerde cliënt en de niet-gevaccineerde medewerker.

Uit gegevens van het RIVM blijkt dat de grootste groep mensen in het ziekenhuis niet-gevaccineerde mensen zijn. Als je 1,5 meter afstand houdt, is de kans op verspreiding van het virus klein. Dit blijft de meest effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Als preventieve maatregel adviseert de overheid daarom nog altijd om 1,5 meter afstand te houden. Ook het handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en ruimtes regelmatig ventileren dragen bij aan het voorkomen van besmettingen. Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD.

Dragen mondneusmasker

Het mondneusmasker mag af, behalve binnen de 1,5 meter tijdens de ADL zorg (persoonlijke verzorging) aan de niet-gevaccineerde cliënten.
InteraktContour benadrukt dat het een verantwoordelijkheid is van de gevaccineerde en niet-gevaccineerde medewerkers en cliënten om een mondneusmasker te dragen als de situatie daarom vraagt. Verder staat het je vrij om een mondneusmasker te dragen als je het zelf prettig vindt.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.