Twentse vastgoedprijs voor woonlocatie Geert de Leeuw

30 september 2022
Uitreiking van de Twentse Vastgoedprijs

De nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw van InteraktContour heeft de Twentse Vastgoedprijs gewonnen. Volgens de jury is de nieuwbouw in Enschede het meest innovatieve en toekomstbestendige zorgvastgoed in Twente. De uitreiking was het hoogtepunt op een symposium van Stichting Vastgoedrapportage Twente op 29 september in Enschede. Nina Huijboom en Dorien van der Aa namen de prijs namens InteraktContour in ontvangst.

Beste op 4 van de 5 aspecten

Naast Geert de Leeuw waren er nog twee andere genomineerden: ZorgAccent in Hellendoorn met het Korsakovcentrum Krönnenzommer en Brokant in Hengelo. De drie woonzorgcentra werden beoordeeld op vijf aspecten: prijs/kwaliteit, duurzaamheid, architectuur, lef en ambitie en gebouwspecifieke kenmerken., zoals de betrokkenheid van bewoners. Woonlocatie Geert de Leeuw scoorde op vier van de vijf aspecten het hoogst!

85 moderne appartementen

De nieuwbouw van het voormalige Geert de Leeuwhuis telt 85 appartementen. Er is plek voor bestaande en voor nieuwe cliënten. Vanaf 3 oktober betrekken de eerste cliënten hun nieuwe appartement in dit bekroonde gebouw.

De appartementen zijn licht, ruim en groot. Elke cliënt beschikt over een woonkamer met keuken, separate slaapkamer, ruime badkamer en berging met aansluiting voor wasmachine en/of droger. In de bouw zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen getroffen zoals: zonnepanelen, gasloos, groene daken en wadi’s in het terrein. Het gebouw is ontworpen door Croonen architecten en gebouwd door Dura Vermeer.

Er zijn nog appartementen beschikbaar

In woonlocatie Geert de Leeuw zijn nog appartementen beschikbaar voor nieuwe cliënten. Bewoners hebben een Wlz-indicatie nodig. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar zorgbemiddeling@interaktcontour.nl. En hier vind je meer informatie over woonlocatie Geert de Leeuw.

Hieronder zie je het filmpje dat gemaakt is voor de nominatie van woonlocatie Geert de Leeuw.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.