Sponsorfietstocht NAH Enschede

27 september 2022
Onthulling eindbedrag.jpg

Zaterdag 17 september was het zover: de dag van de sponsorfietstocht NAH. Mirjam Klaver organiseerde de fietstocht door Enschede om hersenletsel meer bekendheid te geven. Voor mountainbikers en wielrenners was er een route van 100 kilometer, met een gravelbike was er een route van 60 kilometer. Ook als je wat minder ver wilde fietsen, kon je meedoen met de route voor de stadsfiets (30 km). In totaal deden ongeveer 50 deelnemers mee.

De vader van Mirjam hield een toespraak over hoe ingrijpend het voor de ouders was toen hun dochter in de bloei van haar leven hersenletsel opliep. En ook hoe dankbaar zij zijn dat Mirjam het behandelprogramma Hersenz bij InteraktContour kon volgen. “Wij zagen dat tijdens de behandeling haar leven steeds weer iets aangenamer werd.” Wethouder van sport en welzijn, Niels van den Berg, benadrukte in zijn toespraak dat het belangrijk is dat er aandacht is voor niet-aangeboren hersenletsel.

Wat waren ze allemaal trots op mij!
Na het startschot bracht de route de fietsers over de Hakenberg, Tankenberg en Wilmersberg. Volgens Mirjam een prachtige route met veel klimmetjes en af en toe behoorlijk steil. Nadat de dag zonnig van start was gegaan, werden de fietsers toch nog overvallen door een pittige bui. Ze werden nat, koud en vies door alle plassen. “Maar ook hier kreeg ik een kick van en het voelde voor mij als een soort van overwinning!”, aldus Mirjam. Bij de finish werd ze onthaald door haar man en kinderen: “Wat waren ze allemaal trots op mij, dit was 3 jaar geleden echt ondenkbaar!”

Ruim het dubbele opgehaald
Ondanks het weer bleef de sfeer goed en toen iedereen binnen was gekomen werd het tijd om bekend te maken welk bedrag er was opgehaald. Mirjam hoopte op een bedrag van € 1.500,- , het totaalbedrag bleek ruim het dubbele te zijn: € 3.250,-! Met het geld worden producten voor de fysieke training op de behandellocatie Enschede aangeschaft.

Speciaal dankwoord
Mirjam kijkt met dankbaarheid terug op deze fantastische dag. “Ik wil graag locatie Enschede van InteraktContour bedanken. Drie jaar geleden kwam ik bij jullie binnen met allerlei klachten waar ik niet mee wist om te gaan. Dankzij jullie is mijn leven weer een stuk aangenamer geworden! Ik wil in het bijzonder Leonie Busscher, mijn cognitief behandelaar, bedanken. Jij gaf mij zoveel handreikingen en inzichten waar ik mee aan de slag kon gaan. Mede door jou ben ik wie ik nu ben!”

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.