Ontwerp nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede

1 juli 2021
Nieuwbouw Geert de Leeuwhuis Enschede

Zorgorganisatie InteraktContour bouwt in Enschede een nieuwe woonlocatie op de plek van het voormalige Geert de Leeuwhuis. Het ontwerp telt 85 moderne appartementen, twee dagbestedingsruimten en een grote tuin. 

Benieuwd hoe het eruit komt te zien?
Zie hier de speciale brochure met informatie over het ontwerp.

Ontwerp gedeeld 
Het ontwerp van de nieuwbouw is de afgelopen tijd gedeeld met bewoners, hun netwerk en de medewerkers. Er waren veel positieve reacties. 

Bouwplanning
Sinds de start van de bouw dit voorjaar en de verhuizing van cliënten en medewerkers naar de tijdelijke locatie in Almelo, is er veel gebeurd. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang; de eerste vloeren zijn inmiddels gelegd. In het najaar wordt op feestelijke wijze de 1e steen gelegd. Als alles volgens planning verloopt, is de bouwkundige oplevering medio volgend jaar. Vervolgens verhuizen de cliënten en medewerkers dan weer terug naar Enschede. De verhuisdatum volgt later.

Nieuwste zorgtechnologie op maat
In de nieuwe woonlocatie worden in de zorg voor cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. In afstemming met de bewoners wordt ook bepaald, welke zorgtechnologie echt ondersteunt en bijdraagt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld om zelfstandiger te zijn en veilig te wonen. 

Steeds meer mensen met hersenletsel
Het Geert de Leeuwhuis was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.