Extra woonruimte voor mensen met NAH in Enschede

21 februari 2022
Nieuwbouw Geert de Leeuwhuis Enschede

De bouw van de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede is bijna klaar. De inschrijving voor de nieuwe bewoners van een deel van de 85 ruime en moderne appartementen is inmiddels geopend. De nieuwe woonlocatie biedt naast een nieuw appartement voor bestaande cliënten, plaats aan 22 nieuwe cliënten van InteraktContour. De organisatie, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar wonen met zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking.

Steeds meer cliënten met een intensieve zorgvraag

Met de nieuwe grote woonlocatie komen alle cliënten die intensieve 24-uurszorg nodig hebben in Enschede en omgeving op één moderne woonlocatie te wonen. De kleinere groep cliënten die relatief zelfstandig is en op afspraak zorg en ondersteuning nodig heeft, kan terecht in de bestaande woonlocatie de Zuiderval of in één van de zelfstandige woningen bij het Perikplein of de Bontweverij.

Directeur Zorg van InteraktContour Marianne Velthuis geeft aan dat het heel belangrijk is om passende zorg te blijven bieden aan een groeiende groep cliënten. “Met de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw kan dat, ook met een steeds intensievere zorgvraag. En we hebben 22 extra appartementen gerealiseerd zodat mensen die nu geen gespecialiseerde 24-uurszorg kunnen krijgen, ook bij ons terecht kunnen.”

Expertise altijd dichtbij in je eigen appartement

Op de nieuwbouwlocatie aan de Wethouder Beversstraat krijgen de cliënten straks 24 uur per dag de zorg en expertise die zij nodig hebben. De gloednieuwe appartementen zijn ruim en voldoen aan alle moderne eisen. Ook worden ze op maat uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Denk aan het op afstand openen en sluiten van de gordijnen, een tablet om te communiceren met de zorg of een sociale robot die je herinnert aan je afspraken. Voor de toekomstige bewoners is er - voor wie wil – ook de mogelijkheid om samen koffie te drinken, de maaltijd te nuttigen of deel te nemen aan activiteiten op de locatie.

Inschrijving geopend en open dagen voor nieuwe cliënten

Geïnteresseerden die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) komen in aanmerking. Het is de verwachting dat de appartementen in november betrokken kunnen worden. In april zijn er open dagen. Het is dan mogelijk om een kijkje te nemen in een voorbeeldappartement in de woonlocatie. Aanmelden voor een eerste intake en óf voor de kijkdagen kan nu al via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of telefonisch via: 0341-255 776. In deze brochure lees je meer over de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw of neem een kijkje op de locatiepagina op deze website.

Woonbegeleiders en zorgassistenten gezocht

De uitbreiding van de capaciteit in Enschede betekent ook dat InteraktContour op zoek is naar een flink aantal nieuwe medewerkers, in het bijzonder woonbegeleiders en zorgassistenten. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via: Werken op de nieuwste woonlocatie van Enschede | Werken bij InteraktContour

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.