Nieuwe bestemming voor voormalig Laarhuis, Stationsweg 37 Ommen

1 juli 2021
Voorkant Ommen

Het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg 37 in Ommen wordt verbouwd. Op deze locatie komen vanaf begin oktober 2021 tijdelijk circa 30 cliënten met hersenletsel van zorgorganisatie InteraktContour te wonen. Zij wonen nu nog in de Koppels in Zwolle. De huidige woonlocatie in Zwolle wordt in het najaar gesloopt en vervangen door een nieuwe woonlocatie met ruime, moderne appartementen.

Steeds meer mensen met hersenletsel

Het huidige gebouw de Koppels in Zwolle is verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie in Zwolle heeft straks dan ook veel meer ruimte dan het huidige gebouw. Het ontwerp telt 105 moderne appartementen, meerdere algemene ruimten en een grote tuin.

Cliënten verhuizen tijdelijk naar Ommen
Vanwege de bouwwerkzaamheden verhuizen de bewoners en medewerkers van de Koppels begin oktober 2021 naar de tijdelijke woonlocatie aan de Stationsweg in Ommen. Over ongeveer twee jaar is de nieuwe woonlocatie klaar. Dan verhuizen de bewoners en medewerkers weer terug naar Zwolle.

Thuis wonen met 24-uurs zorg

Vanuit de woonlocatie in Ommen is het ook mogelijk om in Ommen 24-uurs zorg in de thuissituatie te krijgen. Met Volledig Pakket Thuis van InteraktContour wonen mensen in een eigen appartement of woning in de buurt van een van onze woonlocaties. Mensen met hersenletsel die zelfstandig thuis wonen in Ommen, kunnen vanaf oktober 2021 een beroep doen op zorg en ondersteuning van InteraktContour. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met zorgbemiddeling van InteraktContour via info@interaktcontour.nl of telefonisch via 0341 – 255 777.

Vrijwilligers gezocht
De woonlocatie is nog op zoek naar vrijwilligers in Ommen. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van bewoners bij de alledaagse activiteiten of iemand die klusjes in en rondom het gebouw wil doen. Maar ook bij de koffie-uurtjes, de lunch, gezamenlijke kookactiviteiten of bij groepsactiviteiten op de dagbesteding en vervoer, zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden met Irma Hofhuis, Teamleider de Koppels via koppels@interaktcontour.nl of telefonisch via 038 – 453 0980.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.