Nieuwbouw de Koppels in Zwolle bereikt hoogste punt

15 december 2022
Woonlocatie de Koppels in Zwolle

De nieuwbouw van woonlocatie de Koppels van InteraktContour in Zwolle bereikte onlangs het hoogste punt. In het gebouw dat gerealiseerd wordt door Dura Vermeer, komen 105 ruime, moderne appartementen voor mensen met hersenletsel. Naast een nieuwe woning voor 75 bestaande cliënten van InteraktContour is er ook plek voor 30 nieuwe cliënten. En er komen drie dagbestedingsruimten.

Een fijn thuis

Er zijn in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel. De extra woonruimte is daarom hard nodig. Bestuurder Gideon Alewijnse van InteraktContour: “Met deze duurzame nieuwbouw, uitgerust met de laatste technologische innovaties, realiseren we een fijn thuis met kwalitatief goede zorg en een prettige werkomgeving voor onze cliënten en medewerkers.” Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben veel ervaring binnen zorgprojecten. Op basis daarvan konden we een passend verduurzamingsproject aanbieden, wat bijdraagt aan een fijn thuis voor de bewoners, maar ook financieel aantrekkelijk is met het oog op exploitatie. Het is juist nu mooi om te zien dat we met ons gezamenlijke team het hoogste punt mogen vieren.”

Optimaal wooncomfort voor de bewoners

Bijzonder in het traject is het integreren van de nieuwste duurzame technieken tijdens de bouwteamfase. Dit om de toekomstige bewoners optimaal comfort te bieden en het project zo duurzaam mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor een multi-warmtepomp. Hiermee wordt het gebouw in de zomerperiode gelijktijdig zeer efficiënt gekoeld en wordt er warm (tap)water gerealiseerd voor de badkamers in de appartementen.

Toepassing van technologie in de zorg

In de nieuwe woonlocatie worden moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie eind 2023 opgeleverd wordt.

Inschrijving geopend voor nieuwe cliënten

Geïnteresseerden die een indicatie hebben vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) komen in aanmerking voor een appartement in de Koppels. Naar verwachting kunnen de appartementen eind 2023 betrokken worden. Aanmelden voor een eerste intake kan nu al via zorgbemiddeling@interaktContour.nl of telefonisch via 0341 - 25 57 76.

Woonbegeleiders en zorgassistenten gezocht

De uitbreiding van de capaciteit in Zwolle betekent ook dat InteraktContour op zoek is naar een flink aantal nieuwe medewerkers, in het bijzonder woonbegeleiders. Geïnteresseerden nodigen wij uit nu al te solliciteren via: www.werkenbijinteraktcontour.nl/zwolle. In afwachting van de oplevering van de Koppels gaan de nieuwe collega's aan de slag op de huidige locaties van InteraktContour in Zwolle, Kampen en Ommen.

Bekijk de vordering van bouw van De Koppels in de video hieronder:

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.