InteraktContour ondertekent Green Deal 3.0 'Samen werken aan een duurzame zorg'.

13 december 2022
Greendeal Samen werken aan een duurzame zorg

Bestuurder Gideon Alewijnse en manager bedrijfsvoering Jan Odink hebben namens InteraktContour de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg ondertekend’. De deelname helpt InteraktContour om de duurzaamheidsambities uit te voeren.

Een bijdrage aan een duurzame werk- en leefomgeving
Alewijnse vindt het belangrijk dat InteraktContour ook op deze manier een bijdrage levert aan een duurzame werk- en leefomgeving: “We laten hiermee zien dat we voorop blijven lopen in verduurzaming en de bevordering van gezondheid. Ook de zorgsector in Nederland zorgt voor CO2-uitstoot, produceert afval en verbruikt grondstoffen. Wij zijn al goed op weg, bijvoorbeeld doordat we met onze nieuwbouw fors energie besparen. En met het aanbieden van digitale dagbesteding en beeldzorg reizen we minder. Met het ondertekenen van de Green Deal verplichten we ons om nog meer stappen te zetten. Want er is nog veel te doen.”

Onderdeel van een grotere beweging
Volgens Jan Odink raakt verduurzaming ons allemaal. “Het is een onderdeel van een grotere beweging naar veel meer aandacht voor klimaat en milieu. Veel dingen die nu vanzelfsprekend zijn zullen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan hoe we onze huizen verwarmen, hoe we reizen, wat we eten. Door ons gedrag aan te passen levert iedereen een bijdrage aan een beter milieu.”

Met de ondertekening verbindt InteraktContour zich aan de volgende duurzame doelen:

  • Bevorderen van gezondheid van cliënten en bewoners, zowel thuis als in de eigen zorglocatie. Ook zet de Green Deal in op de gezondheid van de eigen medewerkers.
  • Bevorderen van de bewustwording en kennis over de gevolgen van de zorg voor het milieu
  • Verminderen van de CO2-uitstoot door bijvoorbeeld energiebesparing en het beperken van vervoer
  • Zuinig zijn met grondstoffen en waar mogelijk hergebruik van grondstoffen en materialen
  • Verminderen van de milieubelasting van medicatie(gebruik)
Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.