InteraktContour en Dura Vermeer vieren steenlegging nieuwe woonlocatie in Zwolle

28 juni 2022
Steenlegging Zwolle

InteraktContour en Dura Vermeer Bouw Hengelo ontwikkelen en bouwen in Zwolle aan Zijpe 101 een nieuwe woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het ontwerp telt 105 moderne appartementen, drie dagbestedingsruimten en een belevingstuin. De bouw vindt plaats op de plek waar eerst De Koppels stond. Op maandag 27 juni werd de eerste steen gelegd door Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour en Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Feestelijk bouwmoment

De eerste steen werd gelegd in het bijzijn van onder andere cliënten, het bouwteam van Dura Vermeer, medewerkers van InteraktContour en direct betrokken uit de buurt. Jan van Kampen is blij met de prettige samenwerking met Dura Vermeer: “Onlangs leverden zij woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede op. Dat gebeurde op tijd en volledig naar wens. We zien uit naar de verdere bouw en oplevering van de nieuwe Koppels. Hiermee breiden wij het woonaanbod voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel flink uit en dat is hard nodig.”

Koert Terhürne sprak zijn waardering uit voor ieders inzet tot nu toe. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we dankzij onze goede samenwerking een prachtig eindresultaat behalen waar we enorm trots op kunnen zijn.”

Steeds meer mensen met hersenletsel
De oude woonlocatie De Koppels was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte en 105 moderne appartementen.

Nieuwste zorgtechnologie op maat

In de nieuwe woonlocatie worden in de zorg voor de cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. Samen met de bewoners wordt bepaald welke zorgtechnologie echt ondersteunend is en bijdraagt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld om zelfstandiger te zijn en veilig te wonen. De inzet van deze technologie maakt het werk van de medewerkers ook aantrekkelijker omdat zij daardoor meer tijd en aandacht voor de cliënten hebben.

Natuurinclusieve woonlocatie

De nieuwe woonlocatie in Zwolle levert een betekenisvolle bijdrage in de duurzaamheidsambitie van InteraktContour. Het appartementencomplex is gasloos, beschikt over een gedeeltelijk groen dak, zonnepanelen en warmtepompen. Voor de opslag van hemelwater zijn onder de parkeerplaats infiltratiekratten geïnstalleerd om overtollig regenwater op te vangen. Ook zijn in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen en gierzwaluwen.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.