InteraktContour deelt kennis inzet technologie bij congres Volwaardig leven

30 november 2021
Innovatie Impuls InteraktContour

Op 29 november vond het online congres ‘Volwaardig leven’ plaats, een bijeenkomst van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit programma startte 3 jaar geleden met o.a. het traject Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg. De inzet van technologie in de gehandicaptenzorg is een speerpunt van dit traject. InteraktContour leverde een belangrijke bijdrage als het gaat om delen van kennis en ervaring over dit onderwerp.


Zo was bestuurder Jan van Kampen uitgenodigd tijdens het speciale bestuurdersoverleg voor een vraaggesprek over de inzet, de opbrengst en de noodzaak om technologie in te zetten in de zorg. En deed hij een oproep aan zijn collega-bestuurders om te investeren in technologie om in de toekomst goede zorg te blijven bieden. Meer eigen regie en kwaliteit van leven voor de cliënt en arbeidsbesparing voor medewerkers. Annegreet Blokland beantwoordde vanuit haar rol als programmamanager en ervaring de verschillende vragen van deelnemende bestuurders.

Daarnaast gaf stafmedewerker technologie Nina Huijboom samen met Rick Nelissen van SGL een workshop over de inzet van technologie in de nieuwbouw. En deelde zij de ervaringen, die zijn opgedaan in de nieuwbouw van de Klokkenbelt. Met prikkelende stellingen en filmpjes over belangrijke aandachtspunten en succesfactoren. Vooral als het gaat om het samenwerken met cliënten en medewerkers bij de toepassing van technologie.

In onderstaand filmpje vertellen Annegreet Blokland, Nina Huijboom en Mathilde Pelder hoe technologie in de zorg wordt ingezet bij InteraktContour. Tonnie en Arjan vertellen welke belangrijke bijdrage technologie is hun leven en hoe het hun zelfstandigheid vergroot.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.