Inspectie tevreden over kwaliteit van zorg in de Dodoensserre

5 november 2021
Onze woonlocatie in Amersfoort

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is tevreden over de kwaliteit van zorg in woonlocatie de Dodoensserre van InteraktContour in Amersfoort. Dat blijkt uit het inspectierapport dat binnenkort wordt gepubliceerd.

ZZP'ers

Het onverwachte bezoek van de Inspectie volgde op een anonieme melding dat er zorgen waren over het aantal zzp’ers en de invloed hiervan op de kwaliteit en veiligheid van zorg. De inspecteurs hebben een hele dag meegelopen op locatie en hebben uitgebreid gesproken met cliënten en medewerkers. Op de meeste punten van onderzoek met betrekking tot de kwaliteit van zorg waren zij tevreden.

Aandachtpunten

Er zijn ook twee aandachtspunten. Het eerste punt is het belang van een vaste kern van medewerkers. De Inspectie onderstreept het belang daarvan, maar ziet dat dit ook de aandacht heeft van InteraktContour. De kwaliteit van zorg is niet in het geding, aldus de inspectie. Een ander punt is aandacht voor de overzichtelijkheid van het dossier en een consequente rapportage. Ook dat punt was al onder de aandacht en wordt opgepakt door InteraktContour. De Inspectie sluit hiermee het onderzoek.

Fijn voor cliënten en het team

Directeur Zorg en Wonen Marianne Velthuis van InteraktContour is content met de uitkomsten en aanbevelingen van de Inspectie: “Een onverwacht bezoek van de Inspectie is toch altijd spannend. Het is fijn voor de cliënten en het team dat de Inspectie van mening is dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg op orde is. Met de aandachtspunten gaan we uiteraard aan de slag.”

Lees het volledige rapport hier.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.