Feestelijke symbolische start Uitleenservice

28 oktober 2021
Feestelijke opening van de uitleenservice

Op 27 oktober 2021 vond de feestelijke symbolische start plaats van de Uitleenservice in Zwolle. Het beheer van de Uitleenservice ligt vanaf dat moment ook bij 4 cliënten van deze dagbestedingslocatie. Amanda, Hendrik Maria en Karin zijn blij dat zij na alle voorbereidingen nu echt officieel aan de slag gaan.

Via de online uitleenservice kunnen de cliënten van InteraktContour acht weken gratis een technologisch product uitproberen. Alle producten dragen bij aan de zelfredzaamheid van de cliënt of de cliëntveiligheid. Daarnaast zijn er ook producten die tijdswinst opleveren voor medewerkers.

Jan van Kampen knipte samen met Maria, één van de beheerders, het lintje door. Na deze symbolische start, was er voor iedereen nog gelegenheid om de diverse zorgtechnologische hulpmiddelen te bekijken en kregen zij onder het genot van een hapje en drankje uitleg van cliënten over de werking.

De nieuwe beheerders kunnen ieder in hun nieuwe rol hun kwaliteiten en ervaring mooi inzetten bij de Uitleenservice. Zo heeft Hendrik de technische taak om te checken of het product dat binnenkomt nog werkt en maakt hij de pakketten verzendklaar. En Amanda vindt het fijn om binnen deze veilige setting andere clienten te kunnen helpen. “Ik kan mij goed inleven en ben ook makkelijk benaderbaar.” Met haar vindingrijke ideeën bedacht Karin voor haarzelf ook een oplossing om met een headmouse de computer te kunnen bedienen.

Maria: “Ik ben blij dat mensen zelfstandiger kunnen zijn met behulp van de producten in de Uitleenservice. En wij kunnen hen hierbij helpen. Kijk bijvoorbeeld naar de druppelbril. Dit is iets kleins, maar heeft een groot effect.”

Lees meer over de Uitleenservice van InteraktContour in het magazine 'Verder met Hersenletsel'.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.