Digitale dagbesteding volop in ontwikkeling!

22 juni 2023
Digi dbwebsite.png

Sinds 2022 biedt InteraktContour haar cliënten activiteiten aan met digitale dagbesteding. Via een speciale website doen ze online mee via hun computer, laptop of tablet.

Eerste cliënttraining

Sinds kort kunnen ook cliënten van enkele woonlocaties deelnemen aan digitale dagbesteding. Afgelopen weken was er een training voor de cliënten van het Kwartier, onze locatie in Almere. Tijdens deze training leerden de cliënten hoe zij vanuit hun eigen appartement aan kunnen sluiten bij digitale dagbesteding. De volgende punten kwamen aan bod:

- Wat is digitale dagbesteding?

- Hoe gebruik je de computer, laptop of tablet?

- Hoe werkt de online omgeving digidagbesteding.nl?

- Hoe doe je mee aan een digitale activiteit?

Wij kijken positief terug op deze eerste trainingsmomenten die we in samenwerking met Zorgvoort hebben gegeven! Ook de cliënten reageerden enthousiast: “Vanuit huis meedoen vind ik fijn”. Toch is het ook wennen; één cliënt gaf aan: “Het moet in je systeem komen, wat is er vandaag te doen online?”. De recent verkregen SET subsidie gaf ons de mogelijkheid om deze training te ontwikkelen. De komende maanden gaan we meer cliënten trainen.

Training cliënten digidb.jpg

Bezoek uit België

De ontwikkeling van ons aanbod digitale dagbesteding zorgt, ook buiten InteraktContour, voor interesse. Dinsdag 13 juni kreeg onze locatie in Lelystad bezoek vanuit België! Onderzoekers, verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent, gebruiken InteraktContour als praktijkvoorbeeld in hun eigen onderzoeks- en ontwikkelproject Digi-act. Ze liepen mee met verschillende digitale activiteiten. Daarnaast wilden ze meer weten over onze opzet en de implementatie van digitale dagbesteding. Deze informatie nemen zij mee als praktijkvoorbeeld in hun eigen project.

Bezoek digidb.jpg

Modules

Er zijn verschillende modules met bijbehorende activiteiten waaraan cliënten kunnen deelnemen. Zo zijn er activiteiten op het gebied van Communicatie, Fit en Vitaal, Eigen regie, Talent en Ambitie en Vaardig en Creatief.

Meedoen aan de activiteiten van digitale dagbesteding kan op drie verschillende manieren. Er zijn activiteiten waarbij de hele groep online aansluit en er zijn activiteiten waar een deel van de groep meedoet op een dagbestedingslocatie en een deel online aansluit. Tot slot is er ook een aanbod dat 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is. Dit aanbod volgen cliënten individueel op een moment dat hen het beste past!

Ons digitale activiteitenaanbod is een aanvulling op de fysieke dagbesteding en biedt vele voordelen. Zo scheelt het bijvoorbeeld reistijd, kost het minder energie en cliënten kunnen aansluiten waar en wanneer ze maar willen!

Meer weten?

We blijven in ontwikkeling op het gebied van digitale dagbesteding en houden je hierover graag op de hoogte via onze social media kanalen. En in de week van 30 oktober organiseren we de Week van de digitale dagbesteding, hou het in de gaten!

Wil je tussentijds meer weten? Neem gerust contact op met projectleider Gerlinde Venema.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.