Informatie inzake coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Dagbesteding InteraktContour stopt door knellende voorwaarden Veluwse gemeenten

3 maart 2021

Met pijn in het hart stopt InteraktContour de dagbesteding voor inwoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de Noordwestelijke Veluwe en Zeewolde. Door de nieuwe knellende voorwaarden vanuit de gemeenten is kwalitatieve en veilige zorg aan cliënten en hun naasten/mantelzorgers naar het oordeel van InteraktContour niet mogelijk. Hierdoor kunnen 102 cliënten geen gebruik meer maken van het specialistische aanbod van InteraktContour op de dagbestedingslocaties. De locaties in Ermelo en Harderwijk sluiten per 1 juni.  

InteraktContour heeft vanwege de nieuwe voorwaarden van de betrokken gemeenten niet meegedaan aan de aanbesteding voor de dagbesteding. De inschrijvingstermijn voor deze aanbesteding liep op donderdag 18 februari af. Nicole Teuwsen, manager Maatschappelijke Ondersteuning bij InteraktContour licht het besluit toe: “Wij werken met onze gespecialiseerde kennis op het gebied van niet aangeboren hersenletsel met cliënten aan persoonlijke doelen. Dat is echt maatwerk. Het vraagt veel zorg en aandacht van onze medewerkers. Onder de nieuwe voorwaarden voor dagbesteding kunnen wij dat niet op een verantwoorde manier doen. Ook willen wij onze medewerkers niet blootstellen aan onverantwoorde werkdruk. Wij willen op professionele wijze zorg blijven bieden. Helaas kunnen wij hier verder niet inhoudelijk op ingaan. Dat mag niet vanwege de geheimhoudingsplicht rond aanbestedingen.” 

Dagbesteding WLZ-cliënten blijft wel 
InteraktContour helpt de 102 cliënten en hun naasten bij de zoektocht naar een nieuwe plek bij een andere aanbieder. De cliënten voor wie de dagbesteding wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), blijven welkom op dagbestedingslocaties in Nunspeet, Epe en Nijkerk. “Daarnaast doet InteraktContour wel gewoon mee met de aanbesteding van de gemeenten voor individuele begeleiding van cliënten thuis.” Hopelijk mogen we deze zorg continueren, aldus Nicole Teuwsen.