Contract met Dura Vermeer voor locatie in Zwolle

1 juli 2021
Ondertekening bouw woonlocatie in Zwolle

Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour en Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo tekenden op 7 juni jl. de aanneemovereenkomst voor de vervangende nieuwbouw van woonzorglocatie de Koppels in Zwolle. In de nieuwbouw komen 105 ruime, moderne appartementen voor mensen met hersenletsel. Op woonlocatie de Koppels aan de Zijpe 101 in Zwolle wonen nu 31 cliënten met hersenletsel. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, is een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk. Daarnaast is de huidige locatie verouderd. 

Bestuurder InteraktContour Jan van Kampen: “Wij zijn verheugd de samenwerking te vervolgen met als doel de realisatie van een nieuwe locatie voor onze bewoners.”

Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben veel ervaring binnen zorgprojecten. Op basis daarvan konden we een passend verduurzamingsproject aanbieden, wat bijdraagt aan een fijn thuis voor de bewoners, maar ook financieel aantrekkelijk is met oog op exploitatie. Het is dan ook mooi om te zien dat we dit op dit project ook in de praktijk kunnen brengen.” 

Toepassing van technologie in de zorg
Het ontwerptraject is afgerond en de bouwvoorbereiding is inmiddels opgestart.
In de nieuwe woonlocatie kunnen moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Tijdelijke woonlocatie tijdens nieuwbouw
Tijdens de bouw van de nieuwe locatie verhuizen de bewoners en medewerkers van de Koppels naar een tijdelijke woonlocatie. Omdat er in Zwolle geen geschikte locaties beschikbaar zijn, verhuizen de bewoners begin oktober 2021 tijdelijk naar de Stationsweg 37 in Ommen. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie eind 2021 start en dat de nieuwbouw twee jaar daarna klaar is. De bewoners verhuizen dan weer terug naar Zwolle.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.