Technologieproducten bekijken en uitproberen: de technologiemarkt van InteraktContour

22 mei 2024
Technologiemarkt.jpeg

Om zorgtechnologie dichter bij de praktijk en onze cliënten te brengen organiseren we sinds vorig jaar technologiemarkten op onze locaties. Op de markt staan verschillende technologieproducten klaar voor cliënten, naasten, vrijwilligers en medewerkers om te bekijken én uit te proberen. Collega’s geven demonstraties en uitleg over de producten. Deze collega’s hebben de benodigde productkennis en kennen de zorgvraag van mensen met NAH ook goed. De ideale combinatie om het juiste product voor een cliënt te vinden!

Uitleenservice

Als een cliënt nieuwsgierig is naar een bepaald product en wil weten of het iets voor hem is, kan hij het product lenen bij de uitleenservice van InteraktContour. Hij probeert het dan 8 weken lang uit en stuurt het daarna weer retour. Als het product bevalt kan de cliënt zelf een exemplaar kopen.

"Technologie wordt vaak geassocieerd met koud en afstandelijk. Maar de markt laat juist iets anders zien!"

Ervaringen

Michelle: “Ik ben al een tijdje taakhouder technologie op mijn locatie. En ik merk dat ik cliënten beter kan adviseren nu ik meer kennis heb van de producten. Tijdens de technologiemarkt draag ik die kennis graag over. Je merkt dat collega’s na de markt de meerwaarde zien van een aantal producten. En de bewoners ook! Daarnaast is het ook interessant om op een andere locatie te kijken.”

Ingrid beaamt dit: “De sfeer op een markt is echt leuk. Het is ook mooi om te zien hoe cliënten en collega’s reageren. Soms zijn ze eerst sceptisch maar daarna juist enthousiast. Laatst viel een cliënt bijna in slaap met de slaaprobot op schoot!”

Locaties reageren ook enthousiast. Chantal (teammanager) laat weten: “Vaak leren we apart van elkaar en moeten we het daarna samenbrengen. Tijdens de technologiemarkt leren bewoners, naasten en begeleiders samen en gelijktijdig. Dat geeft verbinding en je weet dat je samen een weg bewandelt. Het ‘wij-gevoel’. Dat is heel bijzonder en zinvol.”

Cijfers

  • Al zo'n 30 technologiemarkten op verschillende locaties.
  • Met als gevolg een verdubbeling van het aantal leningen technologie bij de uitleenservice.
  • 56% van onze cliënten bezoekt de markt.
  • 94% van de bezoekers verlaat de markt met een positief gevoel en kijkt er tevreden op terug.

Meer weten?

Dit jaar komen nog meer technologiemarkten. Heb je vragen over dit project, een specifiek product of wil je weten wanneer er een markt bij jou in de buurt is? Mail dan naar technologie@interaktcontour.nl.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.