1e steen Geert de Leeuwhuis Enschede

15 oktober 2021
Eerste steenlegging nieuwbouw InteraktContour Enschede

Feestelijk bouwmoment: 1e steen Geert de Leeuwhuis Enschede

De bouwwerkzaamheden van het nieuwe Geert de Leeuwhuis in Enschede zijn volop gaande. Op woensdagmiddag 13 oktober vond het eerste officiële feestelijke bouwmoment plaats, waarbij de 1e steen werd onthuld in aanwezigheid van verschillende genodigden. Daaronder waren buurtbewoners en ondernemers uit de directe omgeving, een vertegenwoordiging van cliënten van InteraktContour en overige directbetrokkenen.
Samen met wethouder Van Houdt, onthulden de cliënten de 1e steen.

’Een fijn thuis en een prettige werkomgeving’

Bestuurder Jan van Kampen: “Ik ben blij en trots dat we met deze nieuwe locatie straks een ‘fijn thuis’ en een prettige werkomgeving kunnen realiseren voor onze cliënten en medewerkers.”

InteraktContour bouwt samen met Dura Vermeer de nieuwe woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het ontwerp telt 85 moderne appartementen, twee dagbestedingsruimten en een grote tuin. Weer een belangrijke stap richting de geplande oplevering medio volgend jaar.

Nieuwste zorgtechnologie op maat

In de nieuwe woonlocatie worden in de zorg voor de cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. Samen met de bewoners wordt bepaald welke zorgtechnologie echt ondersteunend is en bijdraagt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld om zelfstandiger te zijn en veilig te wonen.

Steeds meer mensen met hersenletsel

Het oude Geert de Leeuwhuis was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte.

Bekijk hier het filmpje!

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.