Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom hersenletsel en InteraktContour? Houd InteraktContour.nl in de gaten en lees onze artikelen.
 • Succesvol behandelprogramma hersenletsel nu ook versneld te volgen

  18 Juli 2018

  Per 28 september start in Zwolle de Hersenz Compact behandeling van InteraktContour. Deze behandeling is speciaal ontwikkeld voor mensen met lichter hersenletsel. In Hersenz Compact komen in een versneld tempo dezelfde thema’s aan bod als in het succesvolle reguliere Hersenz programma.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel gaan vooruit met zwemmen

  18 Juli 2018

  Cliënten van InteraktContour zwemmen wekelijks onder begeleiding bij Kontrast Sport en Wellness in Dalfsen. Voor mensen die door een beroerte, hersenoperatie, ongeval of ziekte zoals Parkinson of MS hersenletsel hebben opgelopen, is zwemmen heel geschikt om de conditie, motoriek en evenwicht te verbeteren.

  Lees meer
 • Kwaliteitsrapport 2017: veel aandacht voor ontwikkeling

  8 Juni 2018

  Cliënten van InteraktContour zijn tevreden en geven gemiddeld een 7,4 als het gaat om wonen, een 8,9 als het gaat om individuele begeleiding, ook een 8,9 voor dagbesteding en een 7,8 voor behandeling. Dit blijkt uit het kwaliteitsrapport 2017 van InteraktContour dat volgens de afspraken binnen het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg op 1 juni verscheen.

  Lees meer
 • Wat heb je nodig voor een goed stel werkende hersenen?

  18 Mei 2018

  Dit was het thema van de derde masterclass (Be)grijp het Brein die InteraktContour op dinsdag 15 mei in Almere organiseerde. De lezingen van Dr. Martin van Boxtel en Prof. Dr. Luciano Fasotti toonden dat er verschillende manieren zijn om aan hersengezondheid te werken.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour Ermelo verhuist

  2 Mei 2018

  De dagbesteding van InteraktContour in Ermelo is verhuisd. Vanaf woensdag 2 mei kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel die deelnemen aan de dagbesteding terecht op de Henriëtte van Heemstralaan 1 in Ermelo.

  Lees meer
 • Een doorzetter met NAH

  30 April 2018

  'Onlangs was ik samen met collega’s op werkbezoek bij InteraktContour. Daar ontmoette ik een bijzondere man. Henk, een man van in de veertig, getrouwd en vader van twee kinderen vertelde zijn verhaal.'

  Lees meer
 • Burgemeester opent nieuwe locatie InteraktContour

  29 April 2018

  Burgemeester Raven opende donderdag 26 april de nieuwe locatie voor dagbesteding en individuele begeleiding van InteraktContour in Nijverdal.

  Lees meer
 • Nieuwe locatie InteraktContour in Dronten officieel geopend

  20 April 2018

  Wethouder Peter van Bergen opende donderdag 12 april de nieuwe locatie voor dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling van InteraktContour in Dronten. De wethouder is blij voor Interaktcontour en haar cliënten met de mooie, nieuwe locatie.

  Lees meer
 • Tweede Kamerlid Sophie Hermans bezoekt Hersenz en InteraktContour

  10 April 2018

  Op maandag 9 april bracht VVD Tweede Kamerlid Sophie Hermans een bezoek aan InteraktContour in Zwolle met als doel om haar kennis over niet-aangeboren hersenletsel te vergroten, de complexiteit daarvan en de impact op het leven van de betrokkenen en hun naasten.

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst over veranderd gedrag

  9 April 2018

  Tijdens de mantelzorgcursus op 12 april in Huiskamer van Wezep wordt inzicht gegeven in mogelijke gedragsmatige veranderingen en worden handvatten aangereikt hoe hier mee om te gaan.

  Lees meer
 • Duofiets voor mensen met hersenletsel

  30 Maart 2018

  De dagbesteding van InteraktContour in Hattem heeft onlangs de nieuwe elektrische duofiets feestelijk in gebruik genomen. Hierbij waren de donateurs aanwezig die de aanschaf van de fiets mogelijk maakten.

  Lees meer
 • Hersenletsel? Kom kennismaken met bewegen in het zwembad!

  29 Maart 2018

  InteraktContour en de Edwin van der Sar Foundation organiseren in Lelystad een open zwemochtend voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Heb je hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie? En wil je ontdekken of zwemmen en bewegen in water iets voor je is? Kom dan op maandag 9 april of donderdag 12 april van 10.30 tot 11.30 uur naar De Koploper, Badweg 1 in Lelystad. Deelname is gratis en er is begeleiding aanwezig.

  Lees meer
 • Van betekenis zijn voor mensen met hersenletsel

  26 Maart 2018

  Mensen wat licht in de duisternis bieden. Dat doet Annemieke Schuurman. Ze is cognitief trainer en thuisbehandelaar bij InteraktContour. Zij leert mensen beter omgaan met de gevolgen van hun niet-aangeboren hersenletsel in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Informatiemarkt Epe over niet-aangeboren hersenletsel

  16 Maart 2018

  InteraktContour organiseert samen Koppel-SWO/E en ISUPPORT op donderdag 29 maart een informatiemarkt met workshops over niet-aangeboren hersenletsel. Dick van Norel, wethouder van de gemeente Epe opent de informatiemarkt.

  Lees meer
 • Wethouder fietst virtueel door Deventer

  15 Maart 2018

  Wethouder Jan Jaap Kolkman nam op dinsdag 13 maart, tijdens de brain awareness week, officieel het fietslabyrint van InteraktContour in Deventer in gebruik. Hij maakte een virtuele fietstocht door Deventer en trapte daarmee ook de fietsmarathon af.

  Lees meer
 • InteraktContour fietst om aandacht voor hersenletsel

  7 Maart 2018

  Op dinsdag 13 maart organiseert de dagbesteding in Deventer een fietsmarathon. Om aandacht te vragen voor hersenletsel en om het belang van bewegen te onderstrepen voor mensen die hersenletsel hebben opgelopen. Wethouder Jan Jaap Kolkman geeft het startsein om 11 uur en neemt dan het fietslabyrint officieel in gebruik.

  Lees meer
 • Week van Zorg & Welzijn in Harderwijk

  7 Maart 2018

  Tijdens de Week van Zorg & Welzijn die van 12 tot en met 17 maart plaatsvindt, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel vrijblijvend kennismaken met de hulp en ondersteuning die InteraktContour in Harderwijk biedt aan mensen die kampen met de gevolgen van hun hersenletsel.

  Lees meer
 • Kunstenaars van InteraktContour exposeren in Pop-Up Art Gallery 4 the benefit

  28 Februari 2018

  Op 3 maart start de expositie van kunstwerken van mensen met hersenletsel die zij maken bij de dagbesteding van InteraktContour in Enschede. Je kunt deze expositie tot en met 29 maart bekijken in Pop-Up Art Gallery 4 the benefit in Enschede. De feestelijke opening is op 9 maart en je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Voorlichtingsavond over hersenletsel in Lemelerveld

  20 Februari 2018

  InteraktContour organiseert op woensdag 28 februari in Kultuurhus De Mozaïek in Lemelerveld een voorlichtingsavond over hersenletsel voor iedereen die hierover meer wil komen te weten.

  Lees meer
 • Herstel na hersenbeschadiging: feit of fictie?

  13 Februari 2018

  Tijdens de tweede Masterclass vertelden dr. Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper en Henk Lindeman, ervaringsdeskundige, over de mogelijkheden om het herstel van een hersenbeschadiging door therapie of training te beïnvloeden.

  Lees meer
 • Nieuwe locatie voor dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

  13 Februari 2018

  Inwoners van Dronten die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Dronten. De locatie voor dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling is gelegen aan Agripark-Oost 2 in Dronten.

  Lees meer
 • Interaktcontour en RIBW beschilderen “Stenen vol troost”

  9 Februari 2018

  Mensen die door bijvoorbeeld een hersenbloeding, beroerte of ongeluk hersenletsel hebben opgelopen en mensen met een psychische beperking beschilderen bij de dagbesteding van InteraktContour en de RIBW stenen. Deze zogeheten “Stenen vol troost” geeft RSL Natuursteen aan nabestaanden als herinnering aan hun dierbare.

  Lees meer
 • Zo kan ik viool blijven spelen

  2 Februari 2018

  Bij de dagbesteding volg ik de module Fit & Vitaal en muziektherapie. Ik train zo mijn motorische vaardigheden en met de ondersteuning van de muziektherapeute kan ik zo viool blijven spelen.

  Lees meer
 • InteraktContour en Wijkontmoetingscentrum Binnenhof feestelijk geopend

  29 Januari 2018

  Afgelopen vrijdag opende Gert van den Berg, wethouder van de gemeente Nunspeet, Wijkontmoetingscentrum Binnenhof en de nieuwe dagbestedingslocatie van InteraktContour in Nunspeet.

  Lees meer
 • InteraktContour Harderwijk start behandelprogramma voor niet-aangeboren hersenletsel

  27 December 2017

  Inwoners van Harderwijk en omgeving die last hebben van de gevolgen van hersenletsel kunnen vanaf nu terecht op de nieuwe locatie voor behandeling van InteraktContour aan de Wethouder Jansenlaan 1 in Harderwijk.

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst InteraktContour Raalte: samen werken aan hersenletsel

  11 December 2017

  InteraktContour in Raalte organiseerde op donderdag 7 november een netwerkbijeenkomst voor professionals die in de praktijk te maken hebben met mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

  Lees meer
 • Woonlocatie in Lelystad voor mensen met hersenletsel feestelijk geopend

  28 November 2017

  Donderdag 23 november is de verbouwde woonlocatie van InteraktContour feestelijk geopend. In haar toespraak feliciteerde Wethouder Sparreboom InteraktContour met de opening van het Rode Klif: “Ik ben blij met deze woonlocatie voor mensen met hersenletsel als onderdeel van het zorgaanbod in Lelystad.”

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst Zwolle

  8 November 2017

  In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert InteraktContour Zwolle op woensdag 15 november van 19.00 tot 21.00 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel.

  Lees meer
 • Dag van de Mantelzorg - Laat je zien!

  8 November 2017

  Graag nodigen we u op vrijdag 10 november uit voor de Dag van de Mantelzorg in De Meerpaal, Dronten. We denken een mooi, interessant, inspirerend en bovenal een ontspannend programma voor u te hebben samengesteld.

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst Kampen

  7 November 2017

  Op dinsdag 28 november organiseren Welzijn Kampen en InteraktContour een bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst InteraktContour: samen werken aan hersenletsel

  2 November 2017

  In het kader van het 10-jarig bestaan van dagbesteding Tamarinde van InteraktContour in Deventer, werd op 31 oktober een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor zorgprofessionals die in de praktijk te maken hebben met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Doel van deze bijeenkomst was het delen van kennis over niet-aangeboren hersenletsel en het bevorderen van samenwerking in de zorg aan mensen die met de gevolgen hiervan kampen. Het was een succesvolle bijeenkomst waar ruim 25 zorgprofessionals uit Deventer aan deelnamen.

  Lees meer
 • Dagbesteding Nijverdal viert 12,5-jarig jubileum

  31 Oktober 2017

  Dagbesteding Nijverdal van InteraktContour bestaat 12,5 jaar. Om dit te vieren, werd dinsdag 24 oktober een klein feestje georganiseerd. Ook Jan van Dijken die de dagbesteding vanaf het begin bezoekt, werd in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Workshop gelukskunde voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel

  27 Oktober 2017

  Op de Dag van de Mantelzorger draait het voor één dag om de mantelzorger. Daarom organiseert de dagbesteding van InteraktContour in Harderwijk op 10 november een workshop Gelukskunde. Want geluk kun je niet kopen maar wel maken!

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel boeken resultaat met zwemmen

  25 Oktober 2017

  “Door onze verlamming staan en lopen we minder stabiel. Omdat je in het water niet kunt vallen, is zwemmen voor ons een veilige manier van bewegen.”

  Lees meer
 • Dagbesteding en individuele begeleiding InteraktContour verhuizen naar de Binnenhof

  19 Oktober 2017

  Inwoners van Nunspeet die te maken hebben met de gevolgen van hersenletsel kunnen vanaf 23 oktober terecht op de nieuwe locatie van InteraktContour in Nunspeet. De locatie is gevestigd in de Binnenhof, Colijnstraat 82 -84.

  Lees meer
 • InteraktContour start reeks Masterclasses (Be)grijp het brein!

  18 Oktober 2017

  Op 12 oktober 2017 in Zwolle startte InteraktContour de eerste van in totaal vier Masterclasses waarmee InteraktContour een kennisimpuls geeft aan zorgprofessionals over hersenen.

  Lees meer
 • Dagbesteding Tamarinde viert 10-jarig jubileum

  16 Oktober 2017

  Dagbesteding Tamarinde van InteraktContour in Deventer bestaat 10 jaar. Op dinsdagmiddag 10 oktober werd dit gevierd samen met cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers en een gastoptreden van Erwin Nijhoff.

  Lees meer
 • Help ons een duofiets winnen!

  4 Oktober 2017

  Via Stichting voor Elkaar kan dagbesteding Hattem een duofiets winnen. Daarvoor moet onze aanvraag wel de meeste stemmen ontvangen. Wil je daarbij helpen? Stem dan op ons via www.stichtingvoorelkaar.nl/hattem

  Lees meer
 • Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

  29 September 2017

  Beoordeel jouw gemeente voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente en help mee gemeenten zich nog meer bewust te maken van het belang van een toegankelijke samenleving.

  Lees meer
 • Muziek maakt nieuwe verbindingen in hersenen

  27 September 2017

  Bij de dagbesteding van InteraktContour in Enschede en Hengelo kunnen daarom sinds kort mensen met hersenletsel muziektherapie volgen. In de maand oktober kunnen belangstellenden vrijblijvend met deze muziektherapie kennismaken.

  Lees meer
 • Hersenz Behandellocatie Zwolle officieel geopend

  25 September 2017

  Wethouder Jan Brink opende vrijdag 22 september de Hersenz Behandellocatie van InteraktContour in Zwolle. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten kunnen hier terecht voor onderzoek en behandeling.

  Lees meer
 • Dagbesteding de Variant viert 25-jarig jubileum

  18 September 2017

  Dagbesteding de Variant van InteraktContour bestaat 25 jaar. Om het 25-jarig jubileum samen met cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers te vieren, werd vrijdag 15 september een boottocht door Zuidwest Friesland georganiseerd.

  Lees meer
 • Cliënten Dagbesteding de Bramer organiseren geslaagde picknick

  15 September 2017

  Jan Elzinga en Freddy Wolf organiseerden dinsdag 12 september een picknick voor alle cliënten van Dagbesteding de Bramer van InteraktContour in Hardenberg.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

  7 September 2017

  Tijdens de Nationale Sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel vrijblijvend kennismaken met de Fit & Vitaal activiteiten die InteraktContour in samenwerking met ZorgDat vanuit Wijkontmoetingscentrum De Aanleg in Harderwijk aanbiedt.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

  30 Augustus 2017

  Cliënten van de dagbestedingslocaties van InteraktContour in Epe en Hattem sporten wekelijks bij sportschool Bijsterbosch in Heerde en Hattem. Tijdens de nationale sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met hersenletsel kosteloos en vrijblijvend mee trainen.

  Lees meer
 • Ondanks hersenletsel de Mont Ventoux op

  17 Augustus 2017

  Erik-Jan heeft door een auto ongeluk niet aangeboren hersenletsel. Dit jaar neemt hij deel aan de Mont Ventoux on Wheels en beklimt hij samen met 100 mensen die ook een bepaalde beperking hebben en hun begeleiders op 13 september de Mont Ventoux. Zijn persoonlijke verhaal.

  Lees meer
 • InteraktContour verbouwt locatie in Rijssen Holten

  20 Juli 2017

  De dagbestedingslocatie van InteraktContour in Rijssen-Holten wordt verbouwd. De dagbesteding is uit haar jasje gegroeid doordat steeds meer mensen met hersenletsel deelnemen aan de activiteiten.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel beklimmen Mont Ventoux

  19 Juli 2017

  Op 13 september beklimt de Mont Ventoux On Wheels de Mont Ventoux in Frankrijk. De deelnemers zijn mensen die ondanks hun eigen beperking als groep samen de top willen bereiken. Twee deelnemers en hun begeleiders van de dagbesteding van InteraktContour in Nunspeet lopen mee.

  Lees meer

Contact

Postbus 128
8070 AC Nunspeet
T. (0341) 255 777
E. info@interaktcontour.nl

Social media

Partner van
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlInteraktContour is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

InteraktContour

(0341) 255 777 info@interaktcontour.nl Postbus 128
8070 AC Nunspeet
Partner van