Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom hersenletsel en InteraktContour? Houd InteraktContour.nl in de gaten en lees onze artikelen.
  • Mantelzorgbijeenkomst Zwolle

    8 November 2017

    In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert InteraktContour Zwolle op woensdag 15 november van 19.00 tot 21.00 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel.

    Lees meer
  • Dag van de Mantelzorg - Laat je zien!

    8 November 2017

    Graag nodigen we u op vrijdag 10 november uit voor de Dag van de Mantelzorg in De Meerpaal, Dronten. We denken een mooi, interessant, inspirerend en bovenal een ontspannend programma voor u te hebben samengesteld.

    Lees meer
  • Mantelzorgbijeenkomst Kampen

    7 November 2017

    Op dinsdag 28 november organiseren Welzijn Kampen en InteraktContour een bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

    Lees meer
  • Netwerkbijeenkomst InteraktContour: samen werken aan hersenletsel

    2 November 2017

    In het kader van het 10-jarig bestaan van dagbesteding Tamarinde van InteraktContour in Deventer, werd op 31 oktober een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor zorgprofessionals die in de praktijk te maken hebben met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Doel van deze bijeenkomst was het delen van kennis over niet-aangeboren hersenletsel en het bevorderen van samenwerking in de zorg aan mensen die met de gevolgen hiervan kampen. Het was een succesvolle bijeenkomst waar ruim 25 zorgprofessionals uit Deventer aan deelnamen.

    Lees meer
  • Dagbesteding Nijverdal viert 12,5-jarig jubileum

    31 Oktober 2017

    Dagbesteding Nijverdal van InteraktContour bestaat 12,5 jaar. Om dit te vieren, werd dinsdag 24 oktober een klein feestje georganiseerd. Ook Jan van Dijken die de dagbesteding vanaf het begin bezoekt, werd in het zonnetje gezet.

    Lees meer
  • Workshop gelukskunde voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel

    27 Oktober 2017

    Op de Dag van de Mantelzorger draait het voor één dag om de mantelzorger. Daarom organiseert de dagbesteding van InteraktContour in Harderwijk op 10 november een workshop Gelukskunde. Want geluk kun je niet kopen maar wel maken!

    Lees meer
  • Mensen met hersenletsel boeken resultaat met zwemmen

    25 Oktober 2017

    “Door onze verlamming staan en lopen we minder stabiel. Omdat je in het water niet kunt vallen, is zwemmen voor ons een veilige manier van bewegen.”

    Lees meer
  • Dagbesteding en individuele begeleiding InteraktContour verhuizen naar de Binnenhof

    19 Oktober 2017

    Inwoners van Nunspeet die te maken hebben met de gevolgen van hersenletsel kunnen vanaf 23 oktober terecht op de nieuwe locatie van InteraktContour in Nunspeet. De locatie is gevestigd in de Binnenhof, Colijnstraat 82 -84.

    Lees meer
  • InteraktContour start reeks Masterclasses (Be)grijp het brein!

    18 Oktober 2017

    Op 12 oktober 2017 in Zwolle startte InteraktContour de eerste van in totaal vier Masterclasses waarmee InteraktContour een kennisimpuls geeft aan zorgprofessionals over hersenen.

    Lees meer
  • Dagbesteding Tamarinde viert 10-jarig jubileum

    16 Oktober 2017

    Dagbesteding Tamarinde van InteraktContour in Deventer bestaat 10 jaar. Op dinsdagmiddag 10 oktober werd dit gevierd samen met cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers en een gastoptreden van Erwin Nijhoff.

    Lees meer
  • Help ons een duofiets winnen!

    4 Oktober 2017

    Via Stichting voor Elkaar kan dagbesteding Hattem een duofiets winnen. Daarvoor moet onze aanvraag wel de meeste stemmen ontvangen. Wil je daarbij helpen? Stem dan op ons via www.stichtingvoorelkaar.nl/hattem

    Lees meer
  • Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

    29 September 2017

    Beoordeel jouw gemeente voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente en help mee gemeenten zich nog meer bewust te maken van het belang van een toegankelijke samenleving.

    Lees meer
  • Muziek maakt nieuwe verbindingen in hersenen

    27 September 2017

    Bij de dagbesteding van InteraktContour in Enschede en Hengelo kunnen daarom sinds kort mensen met hersenletsel muziektherapie volgen. In de maand oktober kunnen belangstellenden vrijblijvend met deze muziektherapie kennismaken.

    Lees meer
  • Hersenz Behandellocatie Zwolle officieel geopend

    25 September 2017

    Wethouder Jan Brink opende vrijdag 22 september de Hersenz Behandellocatie van InteraktContour in Zwolle. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten kunnen hier terecht voor onderzoek en behandeling.

    Lees meer
  • Dagbesteding de Variant viert 25-jarig jubileum

    18 September 2017

    Dagbesteding de Variant van InteraktContour bestaat 25 jaar. Om het 25-jarig jubileum samen met cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers te vieren, werd vrijdag 15 september een boottocht door Zuidwest Friesland georganiseerd.

    Lees meer
  • Cliënten Dagbesteding de Bramer organiseren geslaagde picknick

    15 September 2017

    Jan Elzinga en Freddy Wolf organiseerden dinsdag 12 september een picknick voor alle cliënten van Dagbesteding de Bramer van InteraktContour in Hardenberg.

    Lees meer
  • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

    7 September 2017

    Tijdens de Nationale Sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel vrijblijvend kennismaken met de Fit & Vitaal activiteiten die InteraktContour in samenwerking met ZorgDat vanuit Wijkontmoetingscentrum De Aanleg in Harderwijk aanbiedt.

    Lees meer
  • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

    30 Augustus 2017

    Cliënten van de dagbestedingslocaties van InteraktContour in Epe en Hattem sporten wekelijks bij sportschool Bijsterbosch in Heerde en Hattem. Tijdens de nationale sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met hersenletsel kosteloos en vrijblijvend mee trainen.

    Lees meer
  • Ondanks hersenletsel de Mont Ventoux op

    17 Augustus 2017

    Erik-Jan heeft door een auto ongeluk niet aangeboren hersenletsel. Dit jaar neemt hij deel aan de Mont Ventoux on Wheels en beklimt hij samen met 100 mensen die ook een bepaalde beperking hebben en hun begeleiders op 13 september de Mont Ventoux. Zijn persoonlijke verhaal.

    Lees meer
  • InteraktContour verbouwt locatie in Rijssen Holten

    20 Juli 2017

    De dagbestedingslocatie van InteraktContour in Rijssen-Holten wordt verbouwd. De dagbesteding is uit haar jasje gegroeid doordat steeds meer mensen met hersenletsel deelnemen aan de activiteiten.

    Lees meer
  • Mensen met hersenletsel beklimmen Mont Ventoux

    19 Juli 2017

    Op 13 september beklimt de Mont Ventoux On Wheels de Mont Ventoux in Frankrijk. De deelnemers zijn mensen die ondanks hun eigen beperking als groep samen de top willen bereiken. Twee deelnemers en hun begeleiders van de dagbesteding van InteraktContour in Nunspeet lopen mee.

    Lees meer
  • InteraktContour biedt Hersenz Compact; een kort programma voor mensen met hersenletsel

    18 Juli 2017

    In korte tijd beter om leren gaan met de gevolgen van hersenletsel kan middels de verkorte behandeling Hersenz Compact. InteraktContour start 1 september 2017 met het programma. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

    Lees meer
  • Het nieuwe magazine Verder met Hersenletsel is uit!

    13 Juli 2017

    Het nieuwe magazine Verder met Hersenletsel is uit! Met dank aan het vertrouwen en de openheid van de cliënten die hier aan mee hebben gewerkt. In deze uitgave, zomer 2017, staan liefde en vriendschap centraal.

    Lees meer
  • Mensen met hersenletsel boeken resultaat bij sportschool Bijsterbosch in Heerde

    7 Juli 2017

    Cliënten van InteraktContour sporten sinds eind 2016 bij sportschool Bijsterbosch in Heerde. Er wordt getraind met de Milon Cirkel, Bertus Kloezeman en Antoon van het Nederend zijn erg enthousiast.

    Lees meer
  • Nieuwe appartementen in Almere voor mensen met hersenletsel

    20 Juni 2017

    InteraktContour zorgt samen met woningcorporatie de Alliantie voor tien zelfstandige appartementen voor mensen met hersenletsel aan de A. Roland Holststraat in Almere. Zij wonen zelfstandig, maar er zijn altijd zorgprofessionals van InteraktContour aanwezig die als dat nodig is ondersteunen.

    Lees meer
  • Cliënten InteraktContour starten met online behandeling van Hersenz

    13 Juni 2017

    Hersenz en E-health platform ‘Jouw Omgeving’ hebben samen online behandelingen ontwikkeld voor mensen met Niet-aangeboren hersenletsel. De komende maanden testen cliënten bij Middin, InteraktContour en De Noorderbrug de online behandeling. Op 1 juni 2017 zijn de eerste groepen cliënten hiermee gestart. In november volgt de evaluatie.

    Lees meer
  • Indrukwekkende netwerkbijeenkomst hersenletsel

    13 Juni 2017

    De netwerkbijeenkomst met diverse ketenpartners uit het Netwerk Hersenletsel Salland in het Deventer Ziekenhuis was een groot succes. Hier is gesproken over de impact van hersenletsel. Doel is uiteraard om in gezamenlijkheid de zorgvragen van de cliënt met hersenletsel optimaal te ondersteunen. Een jonge vrouw en een oudere man vertelden onafhankelijk van elkaar hun verhaal. Dit maakte grote indruk op de bezoekers, met name zorgverleners, naasten en mantelzorgers.

    Lees meer
  • Dagbesteding InteraktContour verhuist naar de Haven

    1 Juni 2017

    Sinds woensdag 31 mei is de Dagbesteding van InteraktContour gehuisvest aan de Haven aan de Burgemeester J. Schippers Kade 10 in Urk. Mensen met hersenletsel die deelnemen aan de dagbesteding kunnen voortaan terecht in het voormalige Drukpunt.

    Lees meer
  • Mantelzorgbijeenkomst cliënten woonlocatie Nijkerk

    22 Mei 2017

    Wanneer iemand door 24 uur per dag aanspraak moet kunnen maken op zorg en ondersteuning en daardoor niet meer thuis kan, heeft dat groet impact op de getroffene en naasten. InteraktContour’s woonlocatie in Nijkerk organiseerde daarom op zaterdag 13 mei een bijeenkomst voor mantelzorgers van cliënten.

    Lees meer
  • Een beroerte verandert je relaties met anderen. Maak het bespreekbaar!

    8 Mei 2017

    Herkenbaar en heb je vragen? Blijf er niet mee rondlopen maar stel ze. Bel ons, chat met ons of kom langs op een van onze locaties.

    Lees meer
  • Het is alsof ik met een ander getrouwd ben

    4 Mei 2017

    InteraktContour maakt de impact van een beroerte op relaties bespreekbaar. Tijdens de Dag van de Beroerte op dinsdag 9 mei moedigen we mensen aan om te bellen of chatten of om langs te komen op een van onze locaties.

    Lees meer
  • Woonlocatie de Vlonder viert 25-jarig jubileum

    3 April 2017

    In april 2017 bestaat de Vlonder in het Rode Klif, een woonlocatie van InteraktContour, 25 jaar. Eind 2017, als de verbouwing van de Vlonder klaar is, wordt tijdens de officiële opening ook het 25-jarig jubileum gevierd.

    Lees meer
  • Resultaten Hersenz onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift

    31 Maart 2017

    Marij Middag, onderzoeker bij InteraktContour, heeft samen met andere onderzoekers gepubliceerd over de resultaten van het Hersenz onderzoek in het internationaal wetenschappelijk tijdschrift Neuropsychological Rehabilitation.

    Lees meer
  • Loïs Lane bij muziekworkshop InteraktContour Deventer

    17 Maart 2017

    Muziek maakt iets los bij mensen. Dat gebeurde ook donderdag 16 maart toen Loïs Lane de dagbesteding van InteraktContour in Deventer bezocht.

    Lees meer
  • NLDoet: Vrijwilligers vertroetelen bewoners Rode Klif

    16 Maart 2017

    De verbouwing van het Rode Klif in Lelystad is in volle gang. Een deel van de in totaal 41 appartementen is al bewoond. Speciaal voor de bewoners organiseerde een medewerker van InteraktContour samen met vrijwilligers van NLdoet een fantastische wellness-middag.

    Lees meer
  • Rondje Roombeek voor Geert de Leeuwhuis tijdens NLdoet

    13 Maart 2017

    Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017 NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. InteraktContour’s woonlocatie Geert de Leeuwhuis in Enschede deed hier aan mee. Met de inzet van vrijwilligers en een financiële bijdrage van NLdoet kregen de bewoners van het Geert de Leeuwhuis een uitje in eigen stad aangeboden.

    Lees meer
  • Open dag dagbesteding Nijkerk vrijdag 17 maart

    8 Maart 2017

    In het kader van de Brain Awareness Week die van 13 tot en met 18 maart plaatsvindt, organiseert de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Nijkerk op vrijdag 17 maart een open dag voor zorgprofessionals en andere belangstellenden.

    Lees meer
  • Open dag woonlocatie Geert de Leeuwhuis en Zuiderval

    8 Maart 2017

    Woonlocaties Geert de Leeuwhuis en Zuiderval in Enschede openen hun deuren om zorgprofessionals en belangstellenden kennis te laten maken met de woonlocatie. Geert de Leeuwhuis heeft open dag op vrijdag 17 maart en Zuiderval op zaterdag 18 maart.

    Lees meer
  • Megabrein bij feestelijke opening InteraktContour Hengelo

    7 Maart 2017

    Bijna vijftig Wmo-consulenten, leden van wijkkrachtteams en zorgprofessionals kwamen op donderdag 2 maart naar het Gezondheidspark in Hengelo. Zij waren aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe locatie voor behandeling en dagbesteding van InteraktContour aan de Hartstralaan 100.

    Lees meer
  • Klinische les InteraktContour: zo herken je hersenletsel

    2 Maart 2017

    Op 28 februari namen wijkcoaches van Wijkteams Enschede deel aan een klinische les over hersenletsel. Wijkcoaches konden tijdens de les zelf ervaren wat het betekent om hersenletsel te hebben. Ook werd hen geleerd hoe zij de signalen van hersenletsel kunnen herkennen.

    Lees meer
  • Dagbesteding en behandeling InteraktContour in Schuilenburg-Raalte

    23 Februari 2017

    Inwoners van Raalte die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Raalte. De locatie Schuilenburg voor dagbesteding en behandeling is gelegen aan de Landrechtweg 2 in Raalte. Bij InteraktContour werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen. Met als resultaat dat zij weer grip krijgen op hun leven en veel dagelijkse dingen zelf kunnen blijven doen.

    Lees meer
  • Eerste appartementen InteraktContour in Lelystad gereed

    14 Februari 2017

    InteraktContour verbouwt samen met woningcorporatie Centrada het Rode Klif in Lelystad. De eerste fase van de verbouwing is nu afgerond. Op 13 februari verhuisden dertien bewoners naar hun nieuwe appartement.

    Lees meer
  • Dagbesteding InteraktContour Oldenzaal groeit

    7 Februari 2017

    Op 20 februari zal de Dagbesteding van InteraktContour aan de Molenstraat 43 in Oldenzaal acht nieuwe cliënten uit Denekamp verwelkomen. De cliënten gingen naar de dagbesteding van InteraktContour in Denekamp, maar komen hiervoor vanaf nu naar Oldenzaal.

    Lees meer
  • Hersenz behandeling voor partners

    1 Februari 2017

    Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook partners krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De impact die het op hun leven heeft is vaak enorm. Hersenz heeft daarom een programma speciaal voor partners ontwikkeld. InteraktContour, biedt deze module ook aan op de behandellocaties in Oost- en Midden-Nederland.

    Lees meer
  • Nieuwe appartementen in Hardenberg voor mensen met hersenletsel

    1 Februari 2017

    InteraktContour realiseert samen met Beter Wonen drie nieuwe appartementen aan de Havenweg in Hardenberg. Vanaf 1 februari wonen hier mensen met hersenletsel. Zij wonen zelfstandig, maar kunnen wel 24 uur per dag een beroep doen op de ondersteuning van zorgprofessionals van InteraktContour.

    Lees meer
  • Met mijn hersenletsel eindelijk op mijn plek

    30 Januari 2017

    Martin Sanders (55) woont sinds augustus 2015 op woonlocatie Zuiderval in Enschede. Hier voelt hij zich echt op zijn plek. Eindelijk. Sinds het hersenletsel dat hij door een motorongeluk opliep, is hij lang zoekend geweest.

    Lees meer
  • Blog Jan van Kampen: Wat is nou echt belangrijk?

    18 Januari 2017

    Wat is nou echt belangrijk in je werk? Wat krijgt in elk geval de aandacht? Stellen we de juiste prioriteiten? Dat zijn vragen die vaak worden gesteld. Maar is er wel een eenduidig antwoord op te geven?

    Lees meer
  • Symposium Zien en gezien worden - de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

    20 December 2016

    Op donderdag 19 januari 2017 organiseert Hersenletselnetwerk Utrecht het symposium “Zien en gezien worden” . Dit symposium gaat over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel en is bedoeld voor zorgprofessionals die geregeld te maken hebben met patiënten met niet- aangeboren hersenletsel.

    Lees meer
  • Studenten Sport & Bewegen organiseren sportdag voor mensen met hersenletsel

    13 December 2016

    Fit en vitaal blijven. Werken aan je conditie, motoriek en balans om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven. Dertig cliënten van InteraktContour gaan elke maandag naar de sporthal van ROC Landstede in Zwolle om met dit doel te bewegen en te sporten.

    Lees meer
  • Dagbesteding InteraktContour feestelijk geopend

    29 November 2016

    Inwoners van Lelystad die te maken hebben een lichamelijke beperking of hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen voor dagbesteding terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour.

    Lees meer
  • Zorgpact Flevoland van start - Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn

    29 November 2016

    Flevoland heeft een zorgpact. Werkgevers in zorg en welzijn, onderwijs en overheden in de regio gaan samenwerken om de aansluiting tussen opleiden en arbeidsmarkt te versterken. Zo kan de zorg, nu en in de toekomst, beter worden afgestemd op de vraag. De partners, waaronder Interaktcontour, verbinden zich aan de ambities en initiatieven die deel uitmaken van het zorgpact.

    Lees meer
  • Beeldzorg brengt cliënten rust, veiligheid en zelfredzaamheid

    23 November 2016

    Mensen met hersenletsel, die zelfstandig wonen, kunnen naast begeleidingsgesprekken thuis gepland en ongepland beeldcontact hebben met hun eigen begeleider, via Facetime op de iPad.

    Lees meer