Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom hersenletsel en InteraktContour? Houd InteraktContour.nl in de gaten en lees onze artikelen.
 • Dagbesteding de Variant viert 25-jarig jubileum

  18 September 2017

  Dagbesteding de Variant van InteraktContour bestaat 25 jaar. Om het 25-jarig jubileum samen met cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers te vieren, werd vrijdag 15 september een boottocht door Zuidwest Friesland georganiseerd.

  Lees meer
 • Cliënten Dagbesteding de Bramer organiseren geslaagde picknick

  15 September 2017

  Jan Elzinga en Freddy Wolf organiseerden dinsdag 12 september een picknick voor alle cliënten van Dagbesteding de Bramer van InteraktContour in Hardenberg.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

  7 September 2017

  Tijdens de Nationale Sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel vrijblijvend kennismaken met de Fit & Vitaal activiteiten die InteraktContour in samenwerking met ZorgDat vanuit Wijkontmoetingscentrum De Aanleg in Harderwijk aanbiedt.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel blijven Fit & Vitaal

  30 Augustus 2017

  Cliënten van de dagbestedingslocaties van InteraktContour in Epe en Hattem sporten wekelijks bij sportschool Bijsterbosch in Heerde en Hattem. Tijdens de nationale sportweek die van 9 tot en met 17 september plaatsvindt, kunnen mensen met hersenletsel kosteloos en vrijblijvend mee trainen.

  Lees meer
 • Ondanks hersenletsel de Mont Ventoux op

  17 Augustus 2017

  Erik-Jan heeft door een auto ongeluk niet aangeboren hersenletsel. Dit jaar neemt hij deel aan de Mont Ventoux on Wheels en beklimt hij samen met 100 mensen die ook een bepaalde beperking hebben en hun begeleiders op 13 september de Mont Ventoux. Zijn persoonlijke verhaal.

  Lees meer
 • InteraktContour verbouwt locatie in Rijssen Holten

  20 Juli 2017

  De dagbestedingslocatie van InteraktContour in Rijssen-Holten wordt verbouwd. De dagbesteding is uit haar jasje gegroeid doordat steeds meer mensen met hersenletsel deelnemen aan de activiteiten.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel beklimmen Mont Ventoux

  19 Juli 2017

  Op 13 september beklimt de Mont Ventoux On Wheels de Mont Ventoux in Frankrijk. De deelnemers zijn mensen die ondanks hun eigen beperking als groep samen de top willen bereiken. Twee deelnemers en hun begeleiders van de dagbesteding van InteraktContour in Nunspeet lopen mee.

  Lees meer
 • InteraktContour biedt Hersenz Compact; een kort programma voor mensen met hersenletsel

  18 Juli 2017

  In korte tijd beter om leren gaan met de gevolgen van hersenletsel kan middels de verkorte behandeling Hersenz Compact. InteraktContour start 1 september 2017 met het programma. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

  Lees meer
 • Het nieuwe magazine Verder met Hersenletsel is uit!

  13 Juli 2017

  Het nieuwe magazine Verder met Hersenletsel is uit! Met dank aan het vertrouwen en de openheid van de cliënten die hier aan mee hebben gewerkt. In deze uitgave, zomer 2017, staan liefde en vriendschap centraal.

  Lees meer
 • Mensen met hersenletsel boeken resultaat bij sportschool Bijsterbosch in Heerde

  7 Juli 2017

  Cliënten van InteraktContour sporten sinds eind 2016 bij sportschool Bijsterbosch in Heerde. Er wordt getraind met de Milon Cirkel, Bertus Kloezeman en Antoon van het Nederend zijn erg enthousiast.

  Lees meer
 • Nieuwe appartementen in Almere voor mensen met hersenletsel

  20 Juni 2017

  InteraktContour zorgt samen met woningcorporatie de Alliantie voor tien zelfstandige appartementen voor mensen met hersenletsel aan de A. Roland Holststraat in Almere. Zij wonen zelfstandig, maar er zijn altijd zorgprofessionals van InteraktContour aanwezig die als dat nodig is ondersteunen.

  Lees meer
 • Cliënten InteraktContour starten met online behandeling van Hersenz

  13 Juni 2017

  Hersenz en E-health platform ‘Jouw Omgeving’ hebben samen online behandelingen ontwikkeld voor mensen met Niet-aangeboren hersenletsel. De komende maanden testen cliënten bij Middin, InteraktContour en De Noorderbrug de online behandeling. Op 1 juni 2017 zijn de eerste groepen cliënten hiermee gestart. In november volgt de evaluatie.

  Lees meer
 • Indrukwekkende netwerkbijeenkomst hersenletsel

  13 Juni 2017

  De netwerkbijeenkomst met diverse ketenpartners uit het Netwerk Hersenletsel Salland in het Deventer Ziekenhuis was een groot succes. Hier is gesproken over de impact van hersenletsel. Doel is uiteraard om in gezamenlijkheid de zorgvragen van de cliënt met hersenletsel optimaal te ondersteunen. Een jonge vrouw en een oudere man vertelden onafhankelijk van elkaar hun verhaal. Dit maakte grote indruk op de bezoekers, met name zorgverleners, naasten en mantelzorgers.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour verhuist naar de Haven

  1 Juni 2017

  Sinds woensdag 31 mei is de Dagbesteding van InteraktContour gehuisvest aan de Haven aan de Burgemeester J. Schippers Kade 10 in Urk. Mensen met hersenletsel die deelnemen aan de dagbesteding kunnen voortaan terecht in het voormalige Drukpunt.

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst cliënten woonlocatie Nijkerk

  22 Mei 2017

  Wanneer iemand door 24 uur per dag aanspraak moet kunnen maken op zorg en ondersteuning en daardoor niet meer thuis kan, heeft dat groet impact op de getroffene en naasten. InteraktContour’s woonlocatie in Nijkerk organiseerde daarom op zaterdag 13 mei een bijeenkomst voor mantelzorgers van cliënten.

  Lees meer
 • Een beroerte verandert je relaties met anderen. Maak het bespreekbaar!

  8 Mei 2017

  Herkenbaar en heb je vragen? Blijf er niet mee rondlopen maar stel ze. Bel ons, chat met ons of kom langs op een van onze locaties.

  Lees meer
 • Het is alsof ik met een ander getrouwd ben

  4 Mei 2017

  InteraktContour maakt de impact van een beroerte op relaties bespreekbaar. Tijdens de Dag van de Beroerte op dinsdag 9 mei moedigen we mensen aan om te bellen of chatten of om langs te komen op een van onze locaties.

  Lees meer
 • Woonlocatie de Vlonder viert 25-jarig jubileum

  3 April 2017

  In april 2017 bestaat de Vlonder in het Rode Klif, een woonlocatie van InteraktContour, 25 jaar. Eind 2017, als de verbouwing van de Vlonder klaar is, wordt tijdens de officiële opening ook het 25-jarig jubileum gevierd.

  Lees meer
 • Resultaten Hersenz onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift

  31 Maart 2017

  Marij Middag, onderzoeker bij InteraktContour, heeft samen met andere onderzoekers gepubliceerd over de resultaten van het Hersenz onderzoek in het internationaal wetenschappelijk tijdschrift Neuropsychological Rehabilitation.

  Lees meer
 • Loïs Lane bij muziekworkshop InteraktContour Deventer

  17 Maart 2017

  Muziek maakt iets los bij mensen. Dat gebeurde ook donderdag 16 maart toen Loïs Lane de dagbesteding van InteraktContour in Deventer bezocht.

  Lees meer
 • NLDoet: Vrijwilligers vertroetelen bewoners Rode Klif

  16 Maart 2017

  De verbouwing van het Rode Klif in Lelystad is in volle gang. Een deel van de in totaal 41 appartementen is al bewoond. Speciaal voor de bewoners organiseerde een medewerker van InteraktContour samen met vrijwilligers van NLdoet een fantastische wellness-middag.

  Lees meer
 • Rondje Roombeek voor Geert de Leeuwhuis tijdens NLdoet

  13 Maart 2017

  Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017 NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. InteraktContour’s woonlocatie Geert de Leeuwhuis in Enschede deed hier aan mee. Met de inzet van vrijwilligers en een financiële bijdrage van NLdoet kregen de bewoners van het Geert de Leeuwhuis een uitje in eigen stad aangeboden.

  Lees meer
 • Open dag dagbesteding Nijkerk vrijdag 17 maart

  8 Maart 2017

  In het kader van de Brain Awareness Week die van 13 tot en met 18 maart plaatsvindt, organiseert de dagbestedingslocatie van InteraktContour in Nijkerk op vrijdag 17 maart een open dag voor zorgprofessionals en andere belangstellenden.

  Lees meer
 • Open dag woonlocatie Geert de Leeuwhuis en Zuiderval

  8 Maart 2017

  Woonlocaties Geert de Leeuwhuis en Zuiderval in Enschede openen hun deuren om zorgprofessionals en belangstellenden kennis te laten maken met de woonlocatie. Geert de Leeuwhuis heeft open dag op vrijdag 17 maart en Zuiderval op zaterdag 18 maart.

  Lees meer
 • Megabrein bij feestelijke opening InteraktContour Hengelo

  7 Maart 2017

  Bijna vijftig Wmo-consulenten, leden van wijkkrachtteams en zorgprofessionals kwamen op donderdag 2 maart naar het Gezondheidspark in Hengelo. Zij waren aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe locatie voor behandeling en dagbesteding van InteraktContour aan de Hartstralaan 100.

  Lees meer
 • Klinische les InteraktContour: zo herken je hersenletsel

  2 Maart 2017

  Op 28 februari namen wijkcoaches van Wijkteams Enschede deel aan een klinische les over hersenletsel. Wijkcoaches konden tijdens de les zelf ervaren wat het betekent om hersenletsel te hebben. Ook werd hen geleerd hoe zij de signalen van hersenletsel kunnen herkennen.

  Lees meer
 • Dagbesteding en behandeling InteraktContour in Schuilenburg-Raalte

  23 Februari 2017

  Inwoners van Raalte die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Raalte. De locatie Schuilenburg voor dagbesteding en behandeling is gelegen aan de Landrechtweg 2 in Raalte. Bij InteraktContour werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen. Met als resultaat dat zij weer grip krijgen op hun leven en veel dagelijkse dingen zelf kunnen blijven doen.

  Lees meer
 • Eerste appartementen InteraktContour in Lelystad gereed

  14 Februari 2017

  InteraktContour verbouwt samen met woningcorporatie Centrada het Rode Klif in Lelystad. De eerste fase van de verbouwing is nu afgerond. Op 13 februari verhuisden dertien bewoners naar hun nieuwe appartement.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour Oldenzaal groeit

  7 Februari 2017

  Op 20 februari zal de Dagbesteding van InteraktContour aan de Molenstraat 43 in Oldenzaal acht nieuwe cliënten uit Denekamp verwelkomen. De cliënten gingen naar de dagbesteding van InteraktContour in Denekamp, maar komen hiervoor vanaf nu naar Oldenzaal.

  Lees meer
 • Hersenz behandeling voor partners

  1 Februari 2017

  Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook partners krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De impact die het op hun leven heeft is vaak enorm. Hersenz heeft daarom een programma speciaal voor partners ontwikkeld. InteraktContour, biedt deze module ook aan op de behandellocaties in Oost- en Midden-Nederland.

  Lees meer
 • Nieuwe appartementen in Hardenberg voor mensen met hersenletsel

  1 Februari 2017

  InteraktContour realiseert samen met Beter Wonen drie nieuwe appartementen aan de Havenweg in Hardenberg. Vanaf 1 februari wonen hier mensen met hersenletsel. Zij wonen zelfstandig, maar kunnen wel 24 uur per dag een beroep doen op de ondersteuning van zorgprofessionals van InteraktContour.

  Lees meer
 • Met mijn hersenletsel eindelijk op mijn plek

  30 Januari 2017

  Martin Sanders (55) woont sinds augustus 2015 op woonlocatie Zuiderval in Enschede. Hier voelt hij zich echt op zijn plek. Eindelijk. Sinds het hersenletsel dat hij door een motorongeluk opliep, is hij lang zoekend geweest.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: Wat is nou echt belangrijk?

  18 Januari 2017

  Wat is nou echt belangrijk in je werk? Wat krijgt in elk geval de aandacht? Stellen we de juiste prioriteiten? Dat zijn vragen die vaak worden gesteld. Maar is er wel een eenduidig antwoord op te geven?

  Lees meer
 • Symposium Zien en gezien worden - de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

  20 December 2016

  Op donderdag 19 januari 2017 organiseert Hersenletselnetwerk Utrecht het symposium “Zien en gezien worden” . Dit symposium gaat over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel en is bedoeld voor zorgprofessionals die geregeld te maken hebben met patiënten met niet- aangeboren hersenletsel.

  Lees meer
 • Studenten Sport & Bewegen organiseren sportdag voor mensen met hersenletsel

  13 December 2016

  Fit en vitaal blijven. Werken aan je conditie, motoriek en balans om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven. Dertig cliënten van InteraktContour gaan elke maandag naar de sporthal van ROC Landstede in Zwolle om met dit doel te bewegen en te sporten.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour feestelijk geopend

  29 November 2016

  Inwoners van Lelystad die te maken hebben een lichamelijke beperking of hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen voor dagbesteding terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour.

  Lees meer
 • Zorgpact Flevoland van start - Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn

  29 November 2016

  Flevoland heeft een zorgpact. Werkgevers in zorg en welzijn, onderwijs en overheden in de regio gaan samenwerken om de aansluiting tussen opleiden en arbeidsmarkt te versterken. Zo kan de zorg, nu en in de toekomst, beter worden afgestemd op de vraag. De partners, waaronder Interaktcontour, verbinden zich aan de ambities en initiatieven die deel uitmaken van het zorgpact.

  Lees meer
 • Beeldzorg brengt cliënten rust, veiligheid en zelfredzaamheid

  23 November 2016

  Mensen met hersenletsel, die zelfstandig wonen, kunnen naast begeleidingsgesprekken thuis gepland en ongepland beeldcontact hebben met hun eigen begeleider, via Facetime op de iPad.

  Lees meer
 • Succesvolle inloop mantelzorgers bij dagbesteding InteraktContour

  14 November 2016

  InteraktContour organiseerde op dinsdag 8 november een inloop voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel. Veel mantelzorgers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de dagbesteding aan de Rijnlaan 45 in Zwolle.

  Lees meer
 • Mantelzorg doe je samen!

  14 November 2016

  Zo’n 90 mantelzorgers kwamen donderdag 10 november naar locatie ’t Speulder, dagbestedingslocatie van InteraktContour. Zij namen deel aan workshops muziek, mozaïek, bewegen op muziek en kaarsen maken. Daarnaast genoten zij van de warme Italiaanse maaltijd die hen werd aangeboden. InteraktContour en Steunpunt Mantelzorg Ermelo organiseerden de gezellige middag en avond in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

  Lees meer
 • Duofiets voor dagbesteding InteraktContour Rijssen-Holten

  14 November 2016

  Sinds deze zomer is de dagbesteding van Interaktcontour in Rijssen-Holten de trotse eigenaar van een mooie duofiets.

  Lees meer
 • Hersenz winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

  4 November 2016

  Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Rabobank Nederland heeft dat donderdag 3 november bekendgemaakt.

  Lees meer
 • Gehandicaptenzorgprijs 2016: InteraktContour wint cheque van €1.500!

  3 November 2016

  Afgelopen woensdag 2 november reikte de VGN de Gehandicaptenzorgprijs 2016 uit. Ook InteraktContour was genomineerd. Kelly Bax van InteraktContour mocht samen met medeauteurs Kitty Jurrius, Iris Goes en Anne Hofstra een cheque van € 1.500,= in ontvangst nemen voor de Lesbrief “Niet-aangeboren Hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg”.

  Lees meer
 • “Dit is wel een plekje waar ik wil blijven”

  1 November 2016

  Door haar spasme zit Jara (30) sinds haar 6e in een rolstoel. “Wat ik allemaal niet meer kan? Ha, ha ik kan beter opnoemen wat ik allemaal nog wél kan: praten, zingen, knutselen, familie bezoeken, winkelen, paardrijden en uitgaan. Ik ben fan van BZN en bezoek regelmatig hun concerten.”

  Lees meer
 • Welkom op de Dag van de mantelzorg: 10 november

  1 November 2016

  Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, opent InteraktContour op diverse locaties de deuren voor de naasten van mensen met hersenletsel. De gevolgen van een beroerte, ongeval of hersentumor treffen ook de partner en anderen gezinsleden. Als mantelzorgers nemen zij de dagelijkse zorg op zich. De slogan van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar: ‘Mantelzorg doe je samen’. Dat is precies waar InteraktContour voor staat: we werken nauw samen met mantelzorgers om mensen met hersenletsel verder te helpen. Daarbij hebben we ook oog en aandacht voor mantelzorgers zelf.

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst InteraktContour: zo herken je hersenletsel!

  31 Oktober 2016

  Op donderdag 27 oktober kwamen zo’n dertig Wmo-consulenten en zorgprofessionals naar De Marke in Hattem. Op uitnodiging van InteraktContour namen zij deel aan een netwerkbijeenkomst over het thema ‘hersenletsel’. Wethouder Martijn Hospers van de gemeente Hattem opende de bijeenkomst en noemde het belang van een goede samenwerking tussen de gemeente en professionals in de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag.

  Lees meer
 • Dagbesteding en behandeling InteraktContour op Gezondheidspark Hengelo

  31 Oktober 2016

  Inwoners van Hengelo die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Hengelo. De locatie voor dagbesteding en behandeling is gelegen aan de Hartstralaan 100, op het Gezondheidspark in Hengelo.

  Lees meer
 • Femke Halsema bezoekt mensen met hersenletsel in Deventer

  14 Oktober 2016

  VGN-voorzitter Femke Halsema bezocht donderdag 13 oktober meerdere locaties van InteraktContour in Deventer. Zij ging in gesprek met mensen die hersenletsel hebben na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Halsema kwam naar Deventer om de start van de landelijke campagne ‘Nederland Onbeperkt’ kracht bij te zetten.

  Lees meer
 • Aftrap ‘Nederland Onbeperkt’ op donderdag 13 oktober

  11 Oktober 2016

  Esther Vergeer en Femke Halsema trappen campagne ‘Nederland Onbeperkt’ af in Utrecht.

  Lees meer
 • Hersenz finalist Herman Wijffelsprijs

  6 Oktober 2016

  Hersenz is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met twee andere finalisten dingt Hersenz mee naar de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Op 3 november maakt Rabobank Nederland de winnaar bekend.

  Lees meer
 • 66 nieuwe, moderne zorgwoningen in Almelo

  4 Oktober 2016

  InteraktContour realiseert samen met Woningstichting St. Joseph Almelo (STJA)66 moderne, zelfstandige zorgappartementen in De Klokkenbelt in Almelo voor mensen met hersenletsel. Na de verbouwing, die in april 2017 start, gaan locaties de Burcht en Catharinahof samen verder als één woonlocatie. De nieuwe appartementen in De Klokkenbelt zijn begin 2018 gereed.

  Lees meer