Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het actuele nieuws rondom hersenletsel en InteraktContour? Houd InteraktContour.nl in de gaten en lees onze artikelen.
 • Eerste appartementen InteraktContour in Lelystad gereed

  14 Februari 2017

  InteraktContour verbouwt samen met woningcorporatie Centrada het Rode Klif in Lelystad. De eerste fase van de verbouwing is nu afgerond. Op 13 februari verhuisden dertien bewoners naar hun nieuwe appartement.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour Oldenzaal groeit

  7 Februari 2017

  Op 20 februari zal de Dagbesteding van InteraktContour aan de Molenstraat 43 in Oldenzaal acht nieuwe cliënten uit Denekamp verwelkomen. De cliënten gingen naar de dagbesteding van InteraktContour in Denekamp, maar komen hiervoor vanaf nu naar Oldenzaal.

  Lees meer
 • Hersenz behandeling voor partners

  1 Februari 2017

  Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook partners krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De impact die het op hun leven heeft is vaak enorm. Hersenz heeft daarom een programma speciaal voor partners ontwikkeld. InteraktContour, biedt deze module ook aan op de behandellocaties in Oost- en Midden-Nederland.

  Lees meer
 • Nieuwe appartementen in Hardenberg voor mensen met hersenletsel

  1 Februari 2017

  InteraktContour realiseert samen met Beter Wonen drie nieuwe appartementen aan de Havenweg in Hardenberg. Vanaf 1 februari wonen hier mensen met hersenletsel. Zij wonen zelfstandig, maar kunnen wel 24 uur per dag een beroep doen op de ondersteuning van zorgprofessionals van InteraktContour.

  Lees meer
 • Met mijn hersenletsel eindelijk op mijn plek

  30 Januari 2017

  Martin Sanders (55) woont sinds augustus 2015 op woonlocatie Zuiderval in Enschede. Hier voelt hij zich echt op zijn plek. Eindelijk. Sinds het hersenletsel dat hij door een motorongeluk opliep, is hij lang zoekend geweest.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: Wat is nou echt belangrijk?

  18 Januari 2017

  Wat is nou echt belangrijk in je werk? Wat krijgt in elk geval de aandacht? Stellen we de juiste prioriteiten? Dat zijn vragen die vaak worden gesteld. Maar is er wel een eenduidig antwoord op te geven?

  Lees meer
 • Symposium Zien en gezien worden - de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

  20 December 2016

  Op donderdag 19 januari 2017 organiseert Hersenletselnetwerk Utrecht het symposium “Zien en gezien worden” . Dit symposium gaat over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel en is bedoeld voor zorgprofessionals die geregeld te maken hebben met patiënten met niet- aangeboren hersenletsel.

  Lees meer
 • Studenten Sport & Bewegen organiseren sportdag voor mensen met hersenletsel

  13 December 2016

  Fit en vitaal blijven. Werken aan je conditie, motoriek en balans om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven. Dertig cliënten van InteraktContour gaan elke maandag naar de sporthal van ROC Landstede in Zwolle om met dit doel te bewegen en te sporten.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour feestelijk geopend

  29 November 2016

  Inwoners van Lelystad die te maken hebben een lichamelijke beperking of hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen voor dagbesteding terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour.

  Lees meer
 • Zorgpact Flevoland van start - Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn

  29 November 2016

  Flevoland heeft een zorgpact. Werkgevers in zorg en welzijn, onderwijs en overheden in de regio gaan samenwerken om de aansluiting tussen opleiden en arbeidsmarkt te versterken. Zo kan de zorg, nu en in de toekomst, beter worden afgestemd op de vraag. De partners, waaronder Interaktcontour, verbinden zich aan de ambities en initiatieven die deel uitmaken van het zorgpact.

  Lees meer
 • Beeldzorg brengt cliënten rust, veiligheid en zelfredzaamheid

  23 November 2016

  Mensen met hersenletsel, die zelfstandig wonen, kunnen naast begeleidingsgesprekken thuis gepland en ongepland beeldcontact hebben met hun eigen begeleider, via Facetime op de iPad.

  Lees meer
 • Succesvolle inloop mantelzorgers bij dagbesteding InteraktContour

  14 November 2016

  InteraktContour organiseerde op dinsdag 8 november een inloop voor mantelzorgers van mensen met hersenletsel. Veel mantelzorgers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de dagbesteding aan de Rijnlaan 45 in Zwolle.

  Lees meer
 • Mantelzorg doe je samen!

  14 November 2016

  Zo’n 90 mantelzorgers kwamen donderdag 10 november naar locatie ’t Speulder, dagbestedingslocatie van InteraktContour. Zij namen deel aan workshops muziek, mozaïek, bewegen op muziek en kaarsen maken. Daarnaast genoten zij van de warme Italiaanse maaltijd die hen werd aangeboden. InteraktContour en Steunpunt Mantelzorg Ermelo organiseerden de gezellige middag en avond in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

  Lees meer
 • Duofiets voor dagbesteding InteraktContour Rijssen-Holten

  14 November 2016

  Sinds deze zomer is de dagbesteding van Interaktcontour in Rijssen-Holten de trotse eigenaar van een mooie duofiets.

  Lees meer
 • Hersenz winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

  4 November 2016

  Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Rabobank Nederland heeft dat donderdag 3 november bekendgemaakt.

  Lees meer
 • Gehandicaptenzorgprijs 2016: InteraktContour wint cheque van €1.500!

  3 November 2016

  Afgelopen woensdag 2 november reikte de VGN de Gehandicaptenzorgprijs 2016 uit. Ook InteraktContour was genomineerd. Kelly Bax van InteraktContour mocht samen met medeauteurs Kitty Jurrius, Iris Goes en Anne Hofstra een cheque van € 1.500,= in ontvangst nemen voor de Lesbrief “Niet-aangeboren Hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg”.

  Lees meer
 • “Dit is wel een plekje waar ik wil blijven”

  1 November 2016

  Door haar spasme zit Jara (30) sinds haar 6e in een rolstoel. “Wat ik allemaal niet meer kan? Ha, ha ik kan beter opnoemen wat ik allemaal nog wél kan: praten, zingen, knutselen, familie bezoeken, winkelen, paardrijden en uitgaan. Ik ben fan van BZN en bezoek regelmatig hun concerten.”

  Lees meer
 • Welkom op de Dag van de mantelzorg: 10 november

  1 November 2016

  Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, opent InteraktContour op diverse locaties de deuren voor de naasten van mensen met hersenletsel. De gevolgen van een beroerte, ongeval of hersentumor treffen ook de partner en anderen gezinsleden. Als mantelzorgers nemen zij de dagelijkse zorg op zich. De slogan van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar: ‘Mantelzorg doe je samen’. Dat is precies waar InteraktContour voor staat: we werken nauw samen met mantelzorgers om mensen met hersenletsel verder te helpen. Daarbij hebben we ook oog en aandacht voor mantelzorgers zelf.

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst InteraktContour: zo herken je hersenletsel!

  31 Oktober 2016

  Op donderdag 27 oktober kwamen zo’n dertig Wmo-consulenten en zorgprofessionals naar De Marke in Hattem. Op uitnodiging van InteraktContour namen zij deel aan een netwerkbijeenkomst over het thema ‘hersenletsel’. Wethouder Martijn Hospers van de gemeente Hattem opende de bijeenkomst en noemde het belang van een goede samenwerking tussen de gemeente en professionals in de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag.

  Lees meer
 • Dagbesteding en behandeling InteraktContour op Gezondheidspark Hengelo

  31 Oktober 2016

  Inwoners van Hengelo die te maken hebben met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht op een nieuwe locatie van InteraktContour in Hengelo. De locatie voor dagbesteding en behandeling is gelegen aan de Hartstralaan 100, op het Gezondheidspark in Hengelo.

  Lees meer
 • Femke Halsema bezoekt mensen met hersenletsel in Deventer

  14 Oktober 2016

  VGN-voorzitter Femke Halsema bezocht donderdag 13 oktober meerdere locaties van InteraktContour in Deventer. Zij ging in gesprek met mensen die hersenletsel hebben na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Halsema kwam naar Deventer om de start van de landelijke campagne ‘Nederland Onbeperkt’ kracht bij te zetten.

  Lees meer
 • Aftrap ‘Nederland Onbeperkt’ op donderdag 13 oktober

  11 Oktober 2016

  Esther Vergeer en Femke Halsema trappen campagne ‘Nederland Onbeperkt’ af in Utrecht.

  Lees meer
 • Hersenz finalist Herman Wijffelsprijs

  6 Oktober 2016

  Hersenz is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met twee andere finalisten dingt Hersenz mee naar de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Op 3 november maakt Rabobank Nederland de winnaar bekend.

  Lees meer
 • 66 nieuwe, moderne zorgwoningen in Almelo

  4 Oktober 2016

  InteraktContour realiseert samen met Woningstichting St. Joseph Almelo (STJA)66 moderne, zelfstandige zorgappartementen in De Klokkenbelt in Almelo voor mensen met hersenletsel. Na de verbouwing, die in april 2017 start, gaan locaties de Burcht en Catharinahof samen verder als één woonlocatie. De nieuwe appartementen in De Klokkenbelt zijn begin 2018 gereed.

  Lees meer
 • Werken met modules werpt zijn vruchten af

  15 September 2016

  Sinds een jaar werkt InteraktContour met modules die worden ingezet bij zowel individuele begeleiding als dagbesteding. De modules zijn er voor mensen met hersenletsel om vaardigheden te ontwikkelen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Terugkijkend op een jaar zien we dat het werken met modules succesvol is. Cliënten en hun naasten zien zichtbare resultaten Ook gemeenten zijn enthousiast.

  Lees meer
 • InteraktContour opent winkel en horeca op Eemhoeve Zwolle

  15 September 2016

  Cliënten van InteraktContour kunnen binnenkort aan de slag op wijkboerderij de Eemhoeve in Zwolle. InteraktContour is een van de organisaties die participeren in het project de Eemhoeve van Travers Welzijn. Hiermee krijgen mensen met hersenletsel de kans om te werken in een winkel en in de horeca.

  Lees meer
 • Subsidie voor kennisnetwerk NAH

  13 September 2016

  Om participatie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de samenleving te verbeteren is meer kennis en samenwerking tussen patiënten, kennis- en zorginstellingen en belangenorganisaties nodig.

  Lees meer
 • Fit en vitaal dankzij vrijwillige chauffeurs

  12 September 2016

  Het Rode Kruis en InteraktContour hebben in Dronten de handen ineen geslagen voor het vervoer van mensen met hersenletsel. Chauffeurs van het Rode Kruis vervoeren als vrijwilliger cliënten die naar de dagbesteding van InteraktContour komen aan de Wisentweg 7 in Dronten. De samenwerking wordt door alle betrokkenen als een succes ervaren. Chauffeur Jan van der Lee: ‘Ik vind dit heel mooi vrijwilligerswerk. Ik heb een zinvolle tijdsbesteding, zie steeds dezelfde mensen en kan echt iets bijdragen aan hun welzijn en mobiliteit.’

  Lees meer
 • Lancering platform centrum Zwolle

  5 September 2016

  Zaterdagmiddag 3 september sierden metershoge opblaashersenen het straatbeeld van de Diezerstraat. Zorgorganisatie InteraktContour lanceert vanaf deze plek een nieuwe website voor iedereen die te maken krijgt met hersenletsel.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: In dialoog op zomertoer

  5 September 2016

  Net als elk jaar heb ik ook deze zomer weer een toer gemaakt langs locaties van onze organisatie. Wat vond ik het weer waardevol en ook ontzettend leuk! Ik was weer eens echt in dialoog met cliënten en medewerkers.

  Lees meer
 • InteraktContour realiseert 40 moderne zorgwoningen in Lelystad

  24 Augustus 2016

  Op dinsdag 23 augustus startte de verbouwing van woonlocatie de Vlonder in het Rode Klif in Lelystad. Samen met woningcorporatie Centrada realiseert InteraktContour hier 40 moderne, zelfstandige zorgappartementen voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. De Vlonder en de Lelystee worden na de verbouwing één woonlocatie. Eind 2017 zijn alle nieuwe appartementen gereed en kunnen de bewoners in hun nieuwe appartement terecht.

  Lees meer
 • Hbo-v student kiest beter door pilot Zorgtalent

  22 Augustus 2016

  In het voorjaar van 2016 startte de pilot Zorgtalent: een alternatieve stageroute om Flevolandse studenten hbo-verpleegkunde in een vroeg stadium kennis te laten maken met het toekomstig werkveld én zorgtalent in Flevoland te behouden.

  Lees meer
 • Mantelzorgbijeenkomst NAH in Dronten goed bezocht

  13 Juli 2016

  Op dinsdag 5 juli gingen mantelzorgers van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in De Meerpaal met elkaar in gesprek. Dat gebeurde tijdens een goed bezochte bijeenkomst die werd georganiseerd door InteraktContour en afdeling Welzijn van de Meerpaal.

  Lees meer
 • Blog Jan van Kampen: Flashback

  11 Juli 2016

  Sociale wijkteams in Amersfoort gaan per 1 januari hoogstwaarschijnlijk op in een stichting, zo las ik in het AD. Onder stingent toezicht van de gemeente. Het verbaast mij, dit is een stap terug in de tijd!

  Lees meer
 • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

  5 Juli 2016

  John Eekma (33) was drie jaar toen hij leukemie kreeg. De bestralingen veroorzaakten een hersentumor en beschadigden zijn hersenen. In zijn appartement op woonlocatie de Meidoorn probeert hij er, samen met de andere bewoners, elke dag weer iets moois van te maken.

  Lees meer
 • Gevolgen Wmo kwaliteit van zorg

  4 Juli 2016

  Welke gevolgen heeft het invoeren van de Wmo voor de kwaliteit van zorg voor mensen met hersenletsel? Dit onderzoekt associate Lector dr. Kitty Jurrius met haar team NA(H)-zorg op maat bij Windesheim Flevoland.

  Lees meer
 • Nieuw: instrument om zelf te monitoren

  4 Juli 2016

  Het onderzoeksteam NA(H)-zorg op maat heeft een instrument ontwikkeld waarmee mensen na een opgelopen hersenletsel beter kunnen monitoren hoe het met ze gaat als ze ziekenhuis of revalidatiecentrum hebben verlaten.

  Lees meer
 • Binnenkort online: platform verdermethersenletsel.nl

  4 Juli 2016

  Na de zomer lanceert InteraktContour het platform www.verdermethersenletsel.nl . Er is nog weinig bekend over hersenletsel, de gevolgen en de mogelijkheden die er nog zijn. Met artikelen, blogs en video’s speelt dit platform hierop in.

  Lees meer
 • Nominatie Gehandicaptenzorgprijs 2016 in de pocket

  29 Juni 2016

  Om meer begrip te genereren voor mensen die getroffen zijn door niet-aangeboren hersenletsel, schreef Kelly Bax, senior begeleider bij InteraktContour in Almere, samen met Kitty Jurrius, Iris Goes en Anna Hofstra het boekje : “Niet-aangeboren Hersenletsel : oorzaken, gevolgen, signalen en zorg”. Dit boekje is genomineerd voor de Gehandicaptenzorgprijs 2016.

  Lees meer
 • 27 Juni
  2016

  Onze dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling in Lelystad zijn verhuisd

  27 Juni 2016

  Bij InteraktContour staat de kwaliteit van zorg voor onze cliënten voorop. Daarom zijn de dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling in Lelystad verhuisd. Sinds maandag 20 juni 2016 kun je ons vinden aan Het Ravelijn 11 en Het Ravelijn 181in Lelystad.

  Lees meer
 • Samenwerkingsovereenkomst tussen InteraktContour en Centrada

  27 Juni 2016

  Op donderdag 23 juni ondertekenden Jan van Kampen, directeur-bestuurder van InteraktContour, en Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van 41 zorgwoningen op de begane grond van Het Rode Klif

  Lees meer
 • Cliënten blij met medicijndispenser

  31 Mei 2016

  Lodewijk heeft geen begeleider meer nodig die hem helpt herinneren aan zijn medicijnen. Dat doet nu de Medido, een automatische medicijndispenser. De Medido geeft mensen met hersenletsel meer zelfstandigheid en regie.

  Lees meer
 • Meer ruimte voor de mantelzorger

  30 Mei 2016

  ‘Meer ruimte voor de mantelzorger’ is de titel van het boekje dat net uit is over het samenspel tussen cliënt, mantelzorger en professional. Mantelzorgers en zorgprofessionals uit de care kunnen zich herkennen én zich laten inspireren.

  Lees meer
 • Eerste bijeenkomst van ambassadeurs campagne 'Verder kijken dan de buitenkant'

  26 Mei 2016

  Deze maand start de campagne ‘Verder kijken dan de buitenkant’. Ambassadeurs, mensen met Niet-aangeboren hersenletsel, vertellen op verschillende plekken hun verhaal.

  Lees meer
 • Wonen met zorg én een eigen leven

  26 Mei 2016

  Ze kookt zelf en leeft haar eigen leven, maar vindt het fijn geholpen te worden bij praktische dingen die lastig voor haar zijn. Antje van Oene woont in een appartement van InteraktContour.

  Lees meer
 • Nieuwe locatie dagbesteding Hattem

  26 Mei 2016

  In Hattem is een nieuwe dagbestedingslocatie gestart waar mensen met hersenletsel vanuit de woonlocaties van InteraktContour of vanuit de Wmo naar toe kunnen. Mensen met hersenletsel werken hier aan persoonlijke doelen en kunnen daarvoor deelnemen aan verschillende modules.

  Lees meer
 • Beeldzorg vergroot zelfredzaamheid mensen met hersenletsel

  24 Mei 2016

  Cliënten van InteraktContour ervaren meer rust, veiligheid en zelfredzaamheid doordat er vaker contact is met hun begeleider via beeldzorg. InteraktContour heeft speciaal voor de begeleiding van mensen met hersenletsel een concept ontwikkeld voor het leveren van beeldzorg in combinatie met face-tot-face afspraken.

  Lees meer
 • Na een jaar vooruitgang met behandeling

  17 Mei 2016

  Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die behandeling van Hersenz volgen, zijn na een jaar vooruit gegaan. De vraag is nog hoe kan je behandeling zo afstemmen op het individu, dat deze weer zo goed mogelijk kan meedoen?

  Lees meer
 • Hersenletsel zet relatie onder druk

  10 Mei 2016

  Aandacht voor thuissituatie op Dag van de Beroerte.

  Lees meer
 • InteraktContour en Kontrast tekenen sportovereenkomst

  10 Mei 2016

  Geen muziek. Zo min mogelijk prikkels. Een vast trainingsprogramma en sportinstructeurs met kennis van hersenletsel. Het zijn de pijlers onder de samenwerkingsovereenkomst die InteraktContour en Kontrast vandaag op de Dag van de Beroerte hebben getekend. Samen willen zij mensen met een hersenletsel de kans geven te blijven sporten.

  Lees meer
 • Eén centraal Afasiecentrum InteraktContour

  19 April 2016

  Voorheen waren er verschillende Afasiecentra in Zwolle en Twente. Vanuit het nieuwe centrum werken gespecialiseerde afasietherapeuten én begeleiders op diverse locaties van InteraktContour.

  Lees meer
 • Ook jongeren blij met beschermd wonen

  19 April 2016

  Daniël probeerde zijn leven weer op te pakken nadat hij genezen was van een hersentumor. Maar dat bleek niet makkelijk in het gewone studentenleven.

  Lees meer
 • 10 mei: Dag van de beroerte

  19 April 2016

  Op dinsdag 10 mei vindt de Europese dag van de Beroerte plaats. Op deze dag vraagt InteraktContour aandacht voor de thuissituatie.

  Lees meer
 • Gemeenten blij met praktische lesbrief over hersenletsel

  18 April 2016

  De lesbrief ‘Niet-aangeboren hersenletsel’ wordt ingezet bij scholing van wijkteams en consulenten bij gemeenten.

  Lees meer
 • Opening Dagbesteding Epe: ontmoetingsplek in Hoge Weerd

  14 April 2016

  Op 14 april openden cliënten van InteraktContour en Siza hun nieuwe gezamenlijke dagbestedingslocatie in een voormalig schoolgebouw in Epe. Dit in aanwezigheid van wethouder Dick van Norel die de aanwezigen toesprak.

  Lees meer
 • InteraktContour houdt spreekuur in De Meerpaal

  22 Maart 2016

  Iedere woensdag van 10:00 tot 11:30 uur houden medewerkers van InteraktContour spreekuur op het Serviceplein in De Meerpaal in Dronten. Heb je (een vermoeden van) hersenletsel, bij jezelf, je partner of een familielid? Blijf dan niet zitten met vragen! Kom op woensdagochtend gerust eens langs tijdens het spreekuur in De Meerpaal.

  Lees meer
 • Chauffeurs gezocht in Enschede

  15 Maart 2016

  “Na mijn herseninfarct is er veel veranderd. Werken ging niet meer. Na het revalideren kwam ik terecht bij een locatie voor dagbesteding. Dat voelt voor mij net zoals hoe ik vroeger naar mijn werk ging”. Om Geert en andere cliënten een paar keer per week van de woonlocatie naar zijn ‘werk’ bij InteraktContour te brengen, is de organisatie op zoek naar vrijwillige chauffeurs.

  Lees meer
 • Honderdste cliënt Beeldzorg in zonnetje gezet op Dag van de Beeldzorg

  10 Maart 2016

  Op de Dag van de Beeldzorg op woensdag 9 maart is de honderste cliënt van Beeldzorg bij InteraktContour, in het zonnetje gezet. Saskia (57) uit Zwolle is door projectleider Lisette Schoemaker van InteraktContour verrast met een bloemetje.

  Lees meer
 • De winst van Hersenz

  3 Maart 2016

  Mensen met niet-aangeboren hersenletsel functioneren beter en hebben minder zorg nodig door de nieuwe behandelaanpak van Hersenz, blijkt uit onderzoek. Na de behandeling voelen mensen zich fysiek en psychisch sterker. Hersenz levert ook winst op voor de mantelzorgers: zij ervaren minder zorglast. Behandeling van de klachten die mensen ervaren na hun hersenletsel spaart de samenleving bovendien veel geld uit. Iedere euro die geïnvesteerd wordt in de behandeling van Hersenz bespaart de samenleving vijf euro.

  Lees meer
 • Dagbesteding InteraktContour krijgt duofiets cadeau

  1 Maart 2016

  Cliënten van Dagbesteding Hogeland van InteraktContour, aan de Pastoor Geertmanstraat in Enschede, zijn verrast met een splinternieuwe duofiets. De fiets is geschonken door Stichting Vrienden van InteraktContour. Tijdens een speciale bijeenkomst werd de fiets letterlijk met toeters, bellen en confetti gepresenteerd. “Het lijkt me heerlijk om erop uit te trekken en de wind door je haren te voelen”, zegt Leny (61) die halfzijdig verlamd is na een herseninfarct.

  Lees meer
 • Nieuw: muziektherapie voor mensen met hersenletsel in Rijssen

  24 Februari 2016

  Muziektherapie prikkelt de zintuigen en stimuleert de hersenhelften om samen te werken. Bij de dagbesteding in Rijssen ervaren mensen met hersenletsel hoe dat in zijn werk gaat.

  Lees meer
 • Start nieuwe dagbesteding InteraktContour en Siza

  24 Februari 2016

  Op 15 februari opende de nieuwe Dagbesteding in Epe zijn deuren. De dagbesteding is gevestigd in de voormalige basisschool W.G. van de Hulst aan de W.G. van de Hulststraat 1 in Epe. InteraktContour en Siza werken hier samen en bieden dagbesteding aan zo’n 35 mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking.

  Lees meer