Informatie inzake Coronavirus
Lees meer over de laatste ontwikkelingen

Thuis verder

Je bent ontslagen uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum, en dan? Je wilt je leven weer opbouwen maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Gelukkig is er nog veel mogelijk. Zo biedt InteraktContour Hersenz behandeling. Hierbij krijg je tijdelijk intensieve therapie om nog zoveel mogelijk vooruitgang te boeken binnen je mogelijkheden. Met als doel weer grip te krijgen op je leven. Bij individuele begeleiding krijg je handvatten, gericht op het dagelijks leven, om met behulp van anderen in je omgeving zoveel mogelijk dingen zelf te blijven doen en bepalen.

 


Hersenz behandeling
Hersenz behandeling
Wil je na de revalidatie actief werken aan verbeteringen die er nog mogelijk zijn? Om verder te kunnen is het belangrijk om eerst je verdriet om alles wat je verloren bent een plek te geven. In de behandeling is daar ruimte voor. Door individuele gesprekken en door verschillende modules die je in een groep volgt, kun je vervolgens energie opbouwen, beter leren plannen en organiseren en beter omgaan met je emoties. Je werkt aan jouw persoonlijke doelen.

Door het coronavirus behandelen we waar mogelijk op afstand. Via beeld kunnen we praten (ook als je afasie hebt) en oefeningen doen. Dit kan alleen met de behandelaar, of in een groep. We helpen je als je het lastig vindt met de tablet, telefoon of computer. Als het nodig is en veilig kan ontmoeten we elkaar op één van de behandellocaties.

Wil je meer informatie of aanmelden? Mail dan naar behandeling@interaktcontour.nl. Bekijk hier al onze Hersenz Behandellocaties.

Huisartsen en medisch specialisten kunnen doorverwijzen via ZorgDomein. Kijk hier voor meer informatie.

De modules van Hersenz

Denken en doen
Aandacht en geheugen, plannen en organiseren.

Emoties en gedrag
Omgaan met verandering en omgaan met emoties.

Energie
Grip krijgen op energie. Beter verdelen van activiteiten.

Beweging
In beweging I en II. Oefeningen, motoriek, versterken spieren en energie.

Communicatie
Omgaan met gevolgen van afasie. Alternatieven om duidelijk te maken wat je bedoelt.

Thuis
Individuele behandeling, gericht op doelen die je zelf stelt en waarbij partner of gezin betrokken is.

Kijk voor meer informatie op www.hersenz.nl.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding wordt er een afspraak met je gemaakt om in gesprek te gaan met een behandelaar om de mogelijkheden te bespreken. Jullie bespreken welk doel je wilt bereiken en welke modules daar het beste aan kunnen bijdragen.

Hersenz behandeling vanaf 2021 in het basispakket

De overheid heeft besloten dat de Hersenz behandeling vanaf 1 januari 2021 in het basispakket zit. Vanaf dan valt de behandeling namelijk onder de Zorgverzekeringswet. Voor bijna alle behandelingen (individueel en groep) geldt dan dat er géén eigen bijdrage betaald hoeft te worden. Net als voor bijna alle zorg uit het basispakket (bijv. ook het ziekenhuis) geldt dat straks het eigen risico wel wordt aangesproken.

Interesse? Mail ons of bel voor de mogelijkheden 0341 255 777 en vraag naar onze medewerkers van Behandeling.

Activerende en ondersteunende begeleiding
Om je dagelijkse leven weer op orde te krijgen en ervoor te zorgen dat je thuis kunt blijven wonen, biedt InteraktContour activerende en ondersteunende begeleiding in de vorm van individuele begeleiding thuis of dagbesteding op locatie. Bij de start van de ondersteuning bespreken we wat er speelt en maken we een plan op maat. Daarin staat waar jij samen met je naasten aan wilt gaan werken en hoe InteraktContour jou daarbij kan ondersteunen.

Samen werken aan doelen

We bieden in onze begeleiding meerdere modules die je naast elkaar kunt inzetten:
 • Je netwerk werkt;
  uitbreiden en kunnen benutten van je sociale netwerk;
 • Eigen regie;
  aanleren en toepassen van vaardigheden om zo zelfredzaam en zelfstandig mogelijk beslissingen te kunnen nemen;
 • Talent & ambitie;
  zicht krijgen op je eigen talenten en deze kunnen inzetten op een bedrijfswerkplek of in een arbeidsmatige setting;
 • Fit & vitaal;
  onderhouden en versterken van vaardigheden ter bevordering van de algehele vitaliteit en conditie;
 • Vaardig & creatief;
  Onderhouden en ontwikkelen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in het veranderde dagelijkse leven;
 • Communicatie;
  vanuit eigen mogelijkheden leren communiceren met de leefomgeving, bijvoorbeeld bij afasie.
Bekijk hier het filmpje waarin cliënten vertellen hoe zij de modules inzetten om hun persoonlijke doelen te realiseren.
 

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding helpen we jou thuis. Dat doen we samen met anderen in het gezin en met vrijwilligers. De individueel begeleider biedt ondersteuning bij praktische zaken, zoals het plannen van de dag en het trainen van vaardigheden. Maar ook bij het opbouwen van je sociale netwerk, het omgaan met lastige sociale situaties, het vinden van vrijwilligerswerk of een andere dagactiviteit. En het zoeken naar mogelijkheden om je mantelzorger te ontlasten. Samen werken we aan oplossingen, zodat je zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.


Ervarings
Verhaal

Arnold Steensma geeft zijn leven weer een zes. Zover heeft hij zijn leven toch weer op de rit sinds hij een herseninfarct kreeg.

Lees het verhaal


Stel hier je vraag Bel ons: 0341 255 777
(elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur)
Terug naar boven